Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

e-Sim voor het buitenland

We reizen binnenkort naar Turkije. Die puberella’s schoten zowat in een stuip dat ze een week zonder 4G zouden moeten (wifi in het hotel is niet heel betrouwbaar volgens de reviews). 
Nu las ik over de mogelijkheid van een e-sim voor Turkije (2/3 hebben een iphone).
Heeft iemand dat wel eens gedaan en beviel dit? Waren er niet alsnog verborgen kosten van de primaire provider? En hoe werkt het precies?

Een e-sim voor Turkije bestaat niet voor toestellen uit Nederland als je al in Turkije zit. Wat ik zou doen is in Nederland e-sim aanvragen als je toestel dit ondersteunt en daarna een gewone prepaid simkaart in Turkije te kopen. Dat kost een paar tientjes inclusief data tegoed. Deze sim kaartjes kun je aan de grens kopen als je met de auto gaat of op het vliegveld. Je hebt dan ook geen verborgen kosten. Ook blijft je Nederlandse whatsapp of viber nummer gewoon bereikbaar als je alleen data gebruikt. Voor het kopen van een simkaart in Turkije moet je je legitimeren dmv paspoort ofzo. 

Je kunt via de site https://simkaartturkije.nl/#:~:text=Met%20onze%20eSIM%20ben%20je,euro%20online%20binnen%205%20minuten. wel een e-sim aanvragen voor je vertrekt. Of een fysiek simkaartje. 

Misschien is het voor de pubers wel de toekomst.....

Ik heb een paar keer esims van Airalo gebruikt.  Niet in Turkije, dus daar geen ervaring, maar op de locaties waar ik was, werkte het prima. Zo’n reis-esim kun je prima aanvragen als je al in het buitenland bent, is mijn ervaring.  

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.