Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Dolomieten met pubers

hallo allemaal, 
Wij overwegen om volgend jaar zomer (2023) naar de Dolomieten te gaan met onze jongens van dan 13 en 15/16 (jarig in de vakantie.)
Onze wensen zijn een zwembad, een sportveld, liefst nederlandse leeftijdsgenoten en  liefst aan een minder toeristisch meer. We zoeken een huuraccomodatie. 
We willen geen overmatige herrie en een 'ons-kent-ons' camping; gasten die al jaren terugkomen, waardoor het voor m.n. de kinderen lastig is om contact te maken.
Op zoover zijn de meeste reviews best slecht. 
Heeft iemand toevallig een fijne tip? 
Alvast bedankt!

Ja, niet doen.

Je wensenpakket maakt het nogal moeilijk. Als Nederlandse gezinnen een ècht fijn huisje aan een meer met zwembad en sportvelden hebben ontdekt, is de kans groot dat ze er vaker zullen terugkeren. En locaties met veel voorzieningen, zijn sowieso in trek 's zomers. 'Minder toeristisch', betekent meestal dat je het met minder moet doen. 

Dus ik zou òf je wensen mbt andere toeristen laten vallen òf iets kleinschaligs zoeken met minder voorzieningen. 
 
Derde mogelijkheid als het je om het entertainen van de kinderen gaat: samen met een bevriend gezin met leeftijdsgenoten naar een rustige lokatie aan het water zoeken. 

Volgens mij is een camping aan een meer in de dolomieten behoorlijk ingewikkeld, het is niet echt een meren-gebied. Verder is mijn ervaring dat de campings behoorlijk Italiaans zijn. Veel steen, weinig gras (wat voor ons als tent-kampeerders niet ideaal is) en veel stacaravans. Overigens waren bij ons de mensen in die stacaravans wel heel vriendelijk. 
Zwembad en sportveld hebben we al helemaal niet gezien. 

De Dolomieten is ook helemaal geen gebied waar je veel Nederlanders tegenkomt. Die buigen vrijwel allemaal af voordat ze bij de Brenner aangekomen zijn. 

Het is er prachtig en ikzelf vind het ook juist heerlijk dat er weinig Nederlanders zijn. Ik woon er zelf voor een groot deel in de winterperiode. En ik ken het op mijn duimpje (althans, vooral daar waar de pistes liggen). Maar eerlijk gezegd denk ik dat je naar de welbekende speld in de hooiberg aan het zoeken bent. 

Ik weet wel een mooi meer in een mooie omgeving (Lago di Fedaia), maar daar is geen camping. Waar je wel campings kan vinden is b.v. het Fassa Tal. Geen meer. Wel een rivier. 

Edit: je zou eens naar Lago di Alleghe kunnen kijken. Daar is volgens mij wel een camping. En ook een prachtige omgeving. En heel leuk skigebied, maar dat terzijde.

Als ik een vakantiebestemming ga zoeken bepaal ik altijd eerst een gebied waar we heen zouden willen. Voor volgend jaar hebben we het idee om in een paar dagen naar de omgeving van Avignon te trekken met de vouwwagen,  daar dan wat langer te staan en dan terug te gaan in een paar etappes. 
Mijn eerste actie daarna is dan op een landkaart (online of een oude atlas) kijken hoe het landschap er ter plekke uitziet en wat ik voor eisenpakket kan samenstellen voor de camping. Dan zie je snel genoeg dat je in de Dolomieten de eis, een meer, eigenlijk moet laten vallen.  Heel veel natuurlijke meren heb je daar niet, het zou dan hooguit een aangelegd recreatieplasje worden op de camping. 
Onze laatste vakantie was een rondreis door Scandinavië en hoe graag de pubers ook een zwembad willen op de camping,  zulke campings bestaan niet in dat gebied dus die eis kon van het lijstje af.
Mijn tip: kijk op een landkaart of je eisenpakket realistisch is een zoek van daaruit verder. 

Wij zijn 4 jaar geleden naar de Dolomieten geweest en voor pubers lijkt het me echt een fantastische regio, met veel buitensport mogelijkheden ( mountainbiken, raften, etc.). 

Wij zaten in de regio Val di Sole, waar je prachtig kon wandelen en het Lago di Tovel ( een van de bergmeren, die best wel voorkomen in de Dolomieten) lag redelijk dichtbij. Heel mooi om te wandelen, prachtige route langs het meer en de uitzichten zijn erg fraai. 
We hebben een dag gewandeld op een van de gletsjers en de Passo del Tonale vonden we ook erg mooi om te rijden.

Wij zaten op een hele fijne camping, maar niet aan een meer en ik vond het ook niet zo vreselijk op kinderen gericht. Het zwembad voldeed voor ons met een baby, maar met grotere kinderen denk ik minder. 
Camping zelf was voor de huuraccommodaties ruim opgezet, wij zaten in een fijn ruim chalet. 

Wij gaan ooit terug, met grotere kinderen, die zich dan hopelijk kunnen uitleven op de leuke activiteiten in dit prachtige gebied.

In de winter zijn wij altijd in de Dolomieten te vinden ( omgeving Val di Fassa, Val Gardena) en ik vond het in de zomer hier echt machtig mooi.

mardejo

mardejo

03-10-2022 om 16:17 Topicstarter

ah, wat jammer, dat dat wat we wensen, niet of nauwelijks haalbaar lijkt, op basis van jullie reacties... 
Het lijkt me voor ons en de jongens een prachtige omgeving. Afgelopen jaar hadden we ook een week zonder leeftijdsgenoten in Zuid- Frankrijk en dat is echt jammer voor iedereen. We zoeken naar een omgeving waar we het allemaal naar de zin hebben. Ik blijf nog even zoeken en anders gaan we op zoek naar een andere regio.  

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.