Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Den Bosch

Hi,

Ik ga in december met mijn vriend twee nachtjes naar Den Bosch. Ik ben hier nog nooit geweest. Hebben jullie tips qua eettentjes? Bezienswaardigheden? Ik hoor het graag 😃

Een tochtje over de Binnendieze is leuk. Wij gaan ook altijd naar her museum.
Verder qua eten zit er genoeg, Bierbistro Groote Genoegen Hebben we lekker gegeten.

Den Bosch is gezellig!
Leuke eettentjes (vinden wij🙃) zijn o.a.: Nom Nom, Eetbar DIT en Hello My Friend.
Ergens een Bossche bol eten mag natuurlijk ook niet ontbreken. De Sint Jan bezoeken is ook leuk om even te doen. Als je van musea houdt, dan is het Noordbrabants Museum mooi om te bezoeken.
Zoals Dolfje al ook al aangeeft; een rondvaart over de binnendieze is leuk. 
Zelf varen in een elektrische (en felgekleurde) eend vonden wij hilarisch. Dit kan via de Vlotte Vloot.

Veel plezier!

Bossche bollen eten bij Bakkerij De Groot. Al doe je alleen dat, dan was het al de moeite


Eettentjes genoeg inderdaad,  het Noord Brabants museum.
 Houd je van wandelen?  Er zijn en paar mooie routes daar: de Bossche broek of de Moerputten.

Een Bossche Bol eten sowieso, maar zou ik niet bij De Groot zelf doen. Veel te druk en vreselijk ongezellig. Bijna ieder tentje in Den Bosch heeft wel bollen van De Groot.

Qua restaurants en eettentjes is er echt te veel om op te noemen: LUX, Gastrobar 6, Eetbar De Stadt, Disch, Gusto. M'Eat. Zoek je het wat chiquer: Le Vin'x of Citrus.

Voor goede koffie: Drab of Fortin. Voor Engelse thee (en meer Engelse lekkernijen, zoals Shepherd's Pie) Pilkington's. Wel erg druk met toeristen.

Op loopafstand van het centrum heb je het Paleiskwartier. Best leuk om eens te kijken. Hier zitten ook leuke tentjes zoals Jongens van de Wit (bierbrouwer) en Pollevie (die doen echt hele gave dingen met groente). Koffie bij L'Oro Nero en een drankje bij CurrentRooftop in hotel The Den (mooi uitzicht over de stad én ze hebben er Bossche bollen).

Houd je van artistiek dan is de Tramkade ook leuk.

Verder heb ik nog wel een miljoen tips, maar het ligt er maar net aan wat je zoekt. Den Bosch is gewoon heel leuk om te beleven. En gastronomisch zit je er altijd goed.

Ik ben met dochter vorig jaar naar een tentoonstelling over Jheronimus Bosch geweest. Het zijn allemaal reproducties, geen origineel werk, maar wij hebben ons evengoed heel erg vermaakt. De schilderijen zijn enorm gedetailleerd dus er is heel veel (eigenlijk te veel) te zien. Wij vonden het boven verwachting leuk. 

https://jheronimusbosch-artcenter.nl/#

We hadden toen ook deze wandeling willen maken maar het was te slecht weer. Is een moderne architectuur wandeling achter het station.  Die staat dus nog op mijn lijstje: https://paleiskwartier.nl/architectuurwandeling/

Avocado

Avocado

18-09-2022 om 17:21 Topicstarter

Wat een leuke tips al so far! Bedankt!

Die Bossche Bol staat inderdaad op de planning, vriend is daar gek op, ik iets minder 😁.

MPaleiskwartie/Tramkade/Sint Jan klinken ook leuk.
Genoeg eettentjes zo te lezen, fijn! Altijd lastig al die keuzes 😄.

Is er in december nog een leuke kerstmarkt oid? Of iets waar veel lichtjes zijn?

Ja, op de Parade (naast de St. Jan) komt dit jaar weer het WinterParadijs. Voorheen hadden ze daar een schaatsbaan, vuurkorven, grote kerstboom en dat soort dingen. Langs de Parade zitten veel horecatentjes. Weet niet hoe het er dit jaar uit gaat zien. Het plan is volgens mij om meerdere locaties door de stad te maken. En in de St. Jan zal wel weer een kerststal zijn.

En stel dat je zin hebt om naar de film te gaan: de Verkadefabriek is een heerlijke plek. Fijne horeca en knusse filmzaaltjes. 

Oh, en daar in de buurt zit ook nog een Afghaans restaurant, heel goed is dat. 

Dat afghaanse restaurant zal Sarban zijn. 

Avocado

Avocado

19-09-2022 om 10:43 Topicstarter

Wat een fijne tips! Onwijs bedankt!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.