Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Camper met kinderen

Hallo, we zijn ons aan het oriënteren op een campervakantie. Dat lijkt ons wel tof. Met twee kinderen in de basisschoolleeftijd. In zo’n camperbusje zitten vier slaapplaatsen. Twee in zo’n hefdak. Wie heeft ervaring? En hoe gaat dat met slapen? Willen de kinderen goed slapen? Of is dat veel geruzie? En uhh, hoe doen jullie dat met de seks? Zeker als je meerdere weken weggaat..
Nog meer tips voor als je met een camper op vakantie gaat?

Basisschool als in de leeftijd van 4 en 6 of 9 en 11?
Wij kamperen met vouwwagen en voor 1 overnachting konden de kinderen tot pubers bij ons binnen slapen.  Als we ergens langer verbleven sliepen ze in een bijzettentje. 
Heb je wat meer ruimte binnen en je andere "probleem" is ook opgelost😜.
Wij hadden 1 bijzettentje met 2 1 persoons slaapcabines. Ieder hun eigen hokje en geen ruzie over de cm die een teen op het andere matje lag. Slapen ging altijd prima. 

Wij slapen met z'n vieren in een tent. Kinderen slapen bij elkaar in de slaapcabine. Wij leggen eerst de jongste in bed. Als die slaapt gaat de oudste er achteraan. Dat werkt voor ons het beste. Qua seks: vooral stil zijn en niet te wild. Maar dat wil je denk ik sowieso. Anders kunnen niet alleen je kinderen maar ook de halve camping meegenieten.

Okki21

Okki21

03-01-2024 om 18:10 Topicstarter

Kinderen zijn richting einde basisschool, maar durven allebei nog niet echt in een tentje. Misschien omdat ze dat nog niet kennen. En ja natuurlijk gaan we niet als beesten tekeer maar toch even benieuwd hoe jullie dat dan doen als ze boven je liggen

Okki21 schreef op 03-01-2024 om 18:10:

Kinderen zijn richting einde basisschool, maar durven allebei nog niet echt in een tentje. Misschien omdat ze dat nog niet kennen. En ja natuurlijk gaan we niet als beesten tekeer maar toch even benieuwd hoe jullie dat dan doen als ze boven je liggen

Je kunt ook zelf in een tent gaan liggen, al is het maar voor een paar nachten.

Hier geen camper, maar caravan. Puber wil niet in een tentje en afgelopen jaar hadden we geen voortent mee, maar alleen een luifel. Dus 3 weken geen seks. Zo’n probleem is dat nou ook weer niet.

Okki21 schreef op 03-01-2024 om 18:10:

Kinderen zijn richting einde basisschool, maar durven allebei nog niet echt in een tentje. Misschien omdat ze dat nog niet kennen. En ja natuurlijk gaan we niet als beesten tekeer maar toch even benieuwd hoe jullie dat dan doen als ze boven je liggen

Bij ons zit er niet meer dan een heel dun doek tussen. Ik wordt 's morgens vaak wakker van een elleboog door het doek heen. Maar we wachten dus tot ze slapen. Gelukkig kun je een kanon naast ze afschieten en slapen ze overal doorheen. Of anders duiken we nog even naar binnen als we zeker weten dat ze nog wel even weg zijn ergens op de camping. Vakantie seks is dus stil en vooral vluggertjes. Die paar weken overleven we wel daarmee. 

Maar als je bang bent om betrapt te worden zou ik kiezen voor een moment dat ze de hort op zijn. En dan kun je bij een camper prima even de deur op slot doen.

Okki21

Okki21

03-01-2024 om 22:17 Topicstarter

haha dankjewel voor de reacties. Tja een vakantie zonder seks voelt toch niet echt als vakantie eerlijk gezegd. Maar zachtjes doen en wachten tot ze slapen is wat het dan is denk ik. Of als ze weg zijn.. en dan heel opvallend de gordijntjes dicht hahaha 

Slapen de kinderen nu ook wel eens samen in een kamer? Maken ze dan ook ruzie?
Hoe breed is het bed waar ze in moeten liggen?
Hoe diep slapen ze? Worden ze nu gauw wakker 's nachts? 
Onze kinderen waren/zijn "met geen kanon" wakker te krijgen 's nachts. Dus geen last van
dat ze ergens wakker van zouden worden.

Onze ervaring is dat wij op vakantie (tent, boot, caravan) het beste slapen onder ons eigen beddengoed (kussen en dekbed) en dat nemen wij dus ook altijd mee.

Hier sliepen kinderen al met 5 / 6 jaar samen in een eigen tentje trouwens.

Wat vinden jullie kinderen eng aan samen in een tentje?
Zijn ze wel gewend om bij anderen te logeren? 

Dit wordt jullie eerste ervaring met kamperen? Tip: maak afspraken over het gebruik van het chemisch toilet (potti-potti). Bijvoorbeeld alleen voor de "nachtplasjes". Dat ding moeten legen is niet een echt aangenaam klusje.

  

Ik ben best verbaasd om te lezen dat seksen in dezelfde camper/tent zo gangbaar is!

Hier lagen ze met 4 en 6 jaar in een eigen tent. Toen ze jonger waren was de vakantie even doorbijten zonder. 
Dan hebben ze vriendjes op een camping die ook in een eigen tent slapen en dan willen ze dat ook. 
Snap echt niet dat kinderen van die leeftijd niet in een klein tentje durven. Die van mij konden niet wachten! 

Eerder sliep ik met de kinderen in de tent. Dit jaar ging vriendlief mee en zijn ze verhuisd naar een eigen tentje. 
Ook eind basisschool en jongste durfde ook niet. Ze vonden het spannend.  Misschien ben ik een ontaarde moeder, maar eind basisschool is het toch echt wel tijd om dit soort dingen te oefenen.

Het helemaal goed gegaan, het wende erg snel en volgend jaar gaan ze weer samen in een tentje.

Okki21

Okki21

04-01-2024 om 16:55 Topicstarter

Hebben vroeger een caravan gehad maar toen waren ze nog veel jonger en sliepen ze in caravan. De oudste vind het een eng idee om alleen in een tentje te slapen. Ook vanwege mogelijke muggen. Misschien ook een kwestie van proberen hoor, maar als ze het toch niet willen dan moet de camper ook te doen zijn. Hebben de meeste camperplekken ruimte voor een tentje erbij? Weet iemand dat? 
we zijn inderdaad newbies qua campervakantie. Zouden er daarom ook eentje willen gaan huren. Het bed van de kinderen is ook groot genoeg voor twee volwassenen staat er. Idee is dat we wat rondtrekken en afwisselend een aantal nachten op campings neerstrijken. Nog meer mensen met camper ervaring?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.