Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Barbecue in Frankrijk

Bestaat er in (Noord-)Frankrijk ook zoiets als AZ Barbecue, waar je je hele barbecue kunt laten regelen en bezorgen?

via de lokale boucherie - google eens op "bbq à domicile" en dan de plaatsnaam en kijk wat er uit komt

geen idee maar a tot z is echt fantastisch.  Als we familieweekend in belgie hebben doen we het ook (gourmet)

In grotere plaatsen zullen er wellicht bedrijven zijn die dat doen, maar als je in een klein dorp op het platteland zit is dat onwaarschijnlijker. Je kunt dan uiteraard met de plaatselijke slager afspraken maken over het vlees, of wellicht dat een plaatselijk hotelletje salades kan leveren, maar dat is het dan wel. Dus dan gewoon zelf de barbecue aansteken en het waarschijnlijk goede vlees van de plaatselijke slager roosteren.

Wie a tot z niet kent, je krijgt echt alles meegeleverd. Inclusief sauzen, bestek, borden.  En je kan alles ongewassen terug in de kratten doen dus het is echt super super gemakkelijk

Tijgeroog

Tijgeroog

25-03-2022 om 00:31 Topicstarter

Inderdaad, wat Absor schrijft. We zijn met een grote groep, dus hebben een grote bbq nodig, en de auto's zitten al volgepakt met kampeer- en sportmaterialen. Het is dus heel fijn als in ieder geval bbq, brandstof en eten geleverd kunnen worden. We hebben ook niet echt de mogelijkheid om vlees overdag koel te houden.
AZ gebruiken we vaker, ook in België, en die komen dan op maandag, als wij allang weer thuis zijn, de spullen van de camping ophalen.
Dus ik hoopte op een Franse organisatie waar ik heel eenvoudig ook zoiets kon regelen. De plaatselijke slager is ingewikkeld,  want die bbq, en we zijn er van te voren ook nog niet. 
Bedankt voor de tips, ik zoek nog even verder. Als iemand nog een ander idee heeft het hoor ik het graag  

welke omgeving ongeveer?

Tijgeroog

Tijgeroog

25-03-2022 om 13:16 Topicstarter

We zitten in Monthermé. Franse Ardennen, vlak bij België. Pas in september, dus we hebben nog even. 
Misschien moet ik voor die tijd maar iemand daar bij de slager langs sturen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.