Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Autovakantie: wat nemen jullie mee voor onderweg (eten/drinken)?

Hoort het bij 'reizen' of 'eten en drinken'?
De vraag is duidelijk: wat nemen jullie mee als jullie lang in de auto zitten? 


water, fruit, rauwkost, klein zakje chips. Soms drop.
Koffie, lunch en avondeten doe ik in een restaurant.

Met de auto namen we nooit iets mee maar stopten we onderweg om ergens te eten. Kon bij een tankstation zijn of een dorpje langs de snelweg.

Nu met de camper zit de koelkast zowat vol bij vertrek dus van zelf koffie zetten tot frisdrank, broodjes tot koekjes, en als we de 1e avond aankomen staat de wijn ook al koud.

Eigenlijk altijd broodjes,krentenbollen,worstenbroodjes. Vaak bak met watermeloen en het fruit wat er nog was.
Zakje chips,drop en water. 

Met de rthermosbekers van nu had ik ook thee meegenomen. Dat miste ik altijd wel als theeleut. Maar thermosfles deed ik zelden.

Thermosfles met heet water voor (oplos)koffie en thee. Flesjes drinken, snoep, koek en krentenbollen. Soms lunchen we ergens, soms niet. Bij aankomst naar mcDonalds, campingrestaurant o.i.d.

Thermos drinkbeker met koffie, flesjes water, besmeerde boterhammen/bolletjes, rauwe worteltjes/komkommer, banaan/appel/druif of ander makkelijk eetbaar fruit, rolletjes mentos/pepermunt/fruitella.

Heet water voor koffie en thee, wat drinken voor de kinderen, broodjes, beleg en gekookte eieren voor de lunch op een parkeerplaats. Groente en fruit voor onderweg en vaak nog iets van een snoepje of koekje. Ik heb de dag ervoor ook wel eens een stapel pannenkoeken gebakken voor in de auto of bij aankomst op de camping. 

Alleen een flesje water, de rest kopen we onderweg wel.

Wilhelminapepermunt op vakantie. Een keer ooit met n vriend wat krentenbollen. En die laren er na bijna een week nog. Kwam goed uit, want toen hadden we een hoop haarspeldbochten, en iets in de maag helpt dan wel bij mij tegen de draaiingen. Vriend reed van verbazing bijna het ravijn in toen ik dat zij. Dat is iemand die al minstens halve dag tevoren niets eet, want anders wordt hij misschien wel ziek in het vliegtuig. En dat snap ik dus weer niet. 

Water en blikjes redbul en cola zero.
Bifi worstjes en /of babybell kaasjes.
Broodjes.
Drop en of ander snoep.

Als wij langere tijd in de auto moeten heb ik voorin altijd een AH shopper tussen mijn benen met in ieder geval 3 broodtrommels: een met fruit (appel/druiven), een met groente (komkommer/wortel/tomaatjes) en een met (voorverpakte) snoepjes. Daarnaast verschillende flesjes drinken (water, ranja, perensap, cola), iets broodachtigs (worstenbroodjes/krentenbollen/eierkoeken) en een bus pringles. Voor een gezin met 3 kinderen.

Wij zitten nooit een hele dag in de auto, dus (een deel van) deze voorraad wordt bij aankomst overgeladen in een rugzak of in de kinderwagen en dient ook als proviand voor de rest van de dag. De echte maaltijden eten we meestal in een (weg)restaurant.

Fruit, groente, noten, water, frisdranken, soms vleeswaren of kaas om te snacken, eiwitreepje. Soms als ik me uitzonderlijk huishoudelijk voel bak ik iets.

in ieder geval broodjes met gebakken eieren. Dat hoort bij ons  traditioneel bij een echt  lange autorit richting buitenland.

Verder water, fruit, krentenbollen, nootjes, kleine zakjes chips  oid. 

we hebben in de achterbak een koelbox (met auto aansluiting) met flesjes en blikjes drinken. Daarnaast wat  snacks en snoepjes. 
Voor lunch en diner gaan we onderweg wat eten, terwijl de auto aan het laden is. dat is voor mij ook een deel van de vakantie ☺️

water, pakjes drinken en cola
Broodjes en snoep

2 flessen water en meestal ook de inhoud van onze koelkast (in een koelbox).
Anders is het beleg als we terug thuiskomen toch vervallen en appels die al 3 weken liggen vindt man ook maar niets.

Onderweg kopen we croissants (ontbijt) en stokbrood (voor bij het beleg 's middags).

Ik ben verslaafd aan Coca Zero, maar net in de auto hoef ik echt niets anders dan water. En eventueel een beker slechte koffie aan een tankstation. Chips en snoep zijn ook niet aan mij besteed in de auto.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.