Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Alleen op vakantie, wie ook?

Mijn man houdt helemaal niet van vakantie en kan vaak ook moeilijk vrij krijgen tijdens schoolvakanties. Ik ga daarom met mijn dochters weg, of alleen. Soms met alleen 1 dochter als mijn andere bij haar vader is. Wie herkent dit en wat zijn nou leuke dingen om te doen?

Wij zijn geen enorme sociale dieren, maar soms wat aanspraak met volwassenen lijkt mij toch wel gezellig.

Hoor graag jullie ervaringen.


Alleenstaande moeder hier! Dus ervaring.
Ik heb gezocht wat nou fijn is, ben met estivant meegeweest met de kinderen. Super verzorgd, maar wel erg druk en veel prikkels achteraf. Niet helemaal onze manier.

Kamperen in de tuin bij vriendin aan de andere kant van het land, slecht weer en voelde niet helemaal als vakantie. Ik zat er ook doorheen, dat maakte het ook niet beter. Kinderen vonden het wel fijn.

Inmiddels een steeds betere kampeer uitrusting, waaronder een tent met opblaasbuizen, zodat ik hem makkelijk zelf kan opzetten. Vakantie in Nederland, ouders vonden het leuk in de buurt te zitten, dus een paar keer mee opgetrokken maar was amper nodig .
Dit jaar een camping in het buitenland gereserveerd met de kids ☀️
Beetje aanspraak blijkt er vaak toch wel te zijn.

Oja, buitenkunst is ook heel erg leuk!

MRI

MRI

04-07-2022 om 13:20

of stayokay, daar zijn altijd andere ouders, kun je ook ontbijten en vaak ook dineren dus meer tijd voor leuke dingen. 

Ik ga altijd een weekje all inclusive met mijn dochter, dat vind ik echt vakantie als alleenstaande moeder, ff niks hoeven regelen..
Maar daar moet je van houden..

Ik ben een paar keer weggeweest met Cirkel, ook voor alleenstaande ouders.
Of ik boek een groepsreis met Djoser. En als ik alleen ga dan ga ik met SNP en dan ga ik ook echt alleen. 

Kamperen doe ik al jaren op dezelfde camping en daar is altijd wel wat aanspraak. Of ik zoek juist een camping met een alleenstaande ouder veld want daar is de dynamiek heel anders. Ze moeten me vooral niet willen helpen met het opzetten van de tent, want die zet ik al 20 jaar alleen op in een kwartiertje. Ik weet niet of opblaasbuizen nou zo veel sneller zijn dan 3 stokken in een sleuf jassen, 2 haringen neer zetten, overeind trekken en nog 2 haringen er in slaan, binnen tent ophangen en ik ben klaar. Zoon en vriendin mogen zelf hun spullen er in doen terwijl ik mijn tent opzet. Meestal ben ik sneller klaar met alles dan zij de tent in kunnen richten. 

Als je alleen wilt gaan zou je ook een taalcursus oid kunnen doen. Dat heeft een vriendin van mij aantal keer gedaan in Spanje. Ik geloof in de ochtend les en in de middag en /of avond vrije tijd die ze dan soms met de andere cursisten doorbracht.

Ik dacht leuk! Meer mensen die alleen op vakantie gaan. Maar je gaat met kind. Das niet alleen

Ik ga wel alleen en zoek vaak de meest rustige en afgezonderde campings op. Ik ben een echte extravert maar als ik alleen op vakantie ga dan vind ik het lekker om zo min mogelijk levende zielen in mensvorm tegen te komen.

mijn moeder ging altijd met ons alleen kamperen, ze was alleenstaand. Er zijn genoeg campings met alleenstaande ouder veldjes. En ook mensen die helemaal alleen zijn, hikers enzo. Vooral natuurcampings zijn leuk voor alleenstaanden/hikers. Ik zou de familiecampings een beetje mijden.

stokstaart schreef op 04-07-2022 om 17:53:

Ik ga wel alleen en zoek vaak de meest rustige en afgezonderde campings op. Ik ben een echte extravert maar als ik alleen op vakantie ga dan vind ik het lekker om zo min mogelijk levende zielen in mensvorm tegen te komen.

Ik ga ook écht alleen. Nou ja, zonder andere ménsen dan, want ik wil wel met mijn hond op pad. Ik ben door allerlei omstandigheden nogal moe en overprikkeld en heb tot nu toe nog geen energie gehad om een vakantie te bedenken en voor te bereiden. Heb jij toevallig een tip voor een pareltje? Een mooie, rustige camping in Nederland van waaruit ik met mijn trouwe viervoeter heerlijk de natuur in kan trekken? En liefst één waarvoor ik met een bescheiden tent niet of niet lang van tevoren hoef te reserveren? De Veluwe ken ik al goed. Een ander landschap is wel eens leuk.

Mija schreef op 04-07-2022 om 18:14:

[..]

Ik ga ook écht alleen. Nou ja, zonder andere ménsen dan, want ik wil wel met mijn hond op pad. Ik ben door allerlei omstandigheden nogal moe en overprikkeld en heb tot nu toe nog geen energie gehad om een vakantie te bedenken en voor te bereiden. Heb jij toevallig een tip voor een pareltje? Een mooie, rustige camping in Nederland van waaruit ik met mijn trouwe viervoeter heerlijk de natuur in kan trekken? En liefst één waarvoor ik met een bescheiden tent niet of niet lang van tevoren hoef te reserveren? De Veluwe ken ik al goed. Een ander landschap is wel eens leuk.

slangenborg.nl

Kinderen onder de 14 niet welkom. 2 honden per plek zijn welkom. Buren heb ik amper gezien. De eigenaresse is wat typisch maar wel heel aardig. Het is er oprecht super rustig. Neem goede deet mee en iets tegen de jeuk.  De muggen zijn er moordlustig.

Ik ga de laatste paar jaar met mijn (tiener)kinderen op reis. Mijn man blijft thuis omdat hij (o.a.) geen behoefte heeft aan reizen. Zowel hij als ik genieten best wel van die periode apart. Mijn kinderen zijn nu 15 en 17 en zullen binnen enkele jaren ook niet meer met hun moeder op reis willen, vrees ik. Helemaal alleen reizen, lijkt mij niet fijn. 

met mijn kinderen ging ik na mijn scheiding naar de Elzas op vakantie. Sarrebourg, Hameaux de Gites... Leuke chaletjes met prima douche, keukenhoekje met zelfs een vaatwasser, fijne waranda dus ook met minder weer lekker buiten zitten. Veel te doen voor kinderen ook. Reisafstand vanaf Utrecht 600 km. Drie blokjes van 2 uur rijden met tussendoor een half uur rust/uitwaaien. Om 9 uur vertrekken en rond 17 uur op bestemming. 
Mijn kinderen zijn inmiddels lang en breed volwassen en hebben goede herinneringen aan deze vakanties 
En als je een beetje Duits of Frans spreekt dan heb je daar zo contact.

stokstaart schreef op 04-07-2022 om 18:20:

[..]

slangenborg.nl

Kinderen onder de 14 niet welkom. 2 honden per plek zijn welkom. Buren heb ik amper gezien. De eigenaresse is wat typisch maar wel heel aardig. Het is er oprecht super rustig. Neem goede deet mee en iets tegen de jeuk. De muggen zijn er moordlustig.

Oh, wat heerlijk ziet er dat uit! Hij gaat zeker op mijn lijstje. Weet je toevallig nog meer van dat soort paradijsjes maar dan wat zuidelijker? Ik moet hier bijna 3 uur voor rijden. Te doen op zich, maar autorijden is niet mijn allergrootste hobby. 

Mija schreef op 04-07-2022 om 21:11:

[..]

Oh, wat heerlijk ziet er dat uit! Hij gaat zeker op mijn lijstje. Weet je toevallig nog meer van dat soort paradijsjes maar dan wat zuidelijker? Ik moet hier bijna 3 uur voor rijden. Te doen op zich, maar autorijden is niet mijn allergrootste hobby.

Ik ben net een week weer hier geweest.  Ik kan je het enorm aanraden wanneer je rust zoekt. Echter,  het grootste gedeelte van de natuurterreinen er omheen mogen honden niet (dus het fantastische helofytenfilter en gebied Ter Borg vallen dan af)

Wat leuk is om te doen, is natuurlijk per persoon anders. 

Ik vind het heerlijk om in mijn uppie te kamperen in Zuid-Frankrijk waar ik het gebruiksrecht van een olijfgaard in een afgelegen dal heb. Wel bekend terrein dus. Maar da's vooral gemakzucht. Ik heb er twee oude  caravannetjes staan. Ideaal voor als ik er even uit moet. Met alleen handbagage, een vlucht en een huurauto ben ik er binnen 4-5 uur. Is goedkoper dan zelf rijden. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.