Sport en bewegen Sport en bewegen

Sport en bewegen

Thuis sporten

Hoi allen,
ik ben op zoek naar een goed thuis-sport programma. 

Momenteel sport ik 2x per week. Dat is een racketsport waarbij ik conditioneel wel redelijk word uitgedaagd, maar wat lichamelijk voor mijn gevoel toch niet zoveel zoden aan de dijk zet. Ik ben wel 5kg afgevallen, maar sta nu stil. Ik heb overgewicht (bmi 27) en wil dus toch dat er nog wel wat kilo's af gaan. En ik heb thuis de vrije tijd om daar iets mee te doen.

Ik kan wel kleine materialen aanschaffen (denk aan gewichtjes, kettlebell of matje), maar kan geen werkbank kwijt in mijn huis. Ik denk er ca. 2x per week tijd voor vrij te gaan maken, als aanvulling op wat ik al doe. En ik heb gemerkt dat ik juist naar mate ik meer sport, ook een stuk beter met mijn voeding om ga. Dus ik hoop dat het twee kanten op werkt.

Weet iemand een online sportprogramma wat leuk en vooral effectief is? Er is zo'n breed aanbod (ook gewoon van sportende influencers waarvan ik de expertise om een goed programma te maken betwijfel), dat ik het moeilijk vind in te schatten wat ik het beste kan kiezen.


Ik vind “walk at home” erg leuk en de trainingen van optimavita. Beiden onder andere te vinden op YouTube. 

Ik doe af en toe de workouts van Jillian Michaels gedaan, oa 30 day shred. Dat is bedoeld om 30 dagen elke dag te doen, maar ik doe dat met vlagen een paar keer per week.

Maar ben eigenlijk op zoek naar iets wat ik ook echt leuk vind. Dus ik lees mee!

Je zou eens naar Fitness Blender kunnen kijken. Wel engels maar wel goed.

Ik heb thuis een yogamat, gewichtjes en een kettlebell. Daarmee kun je best al weer veel oefeningen doen. Zo'n werkbank staat denk ik ook al snel in de weg.
Ik bedenk af en toe wat ik wil doen, maar een schemaatje en streep af wat ik gedaan heb.

je zou de app 'Sweat' kunnen proberen. Trainingen op diverse niveaus. Ook diverse programma's speciaal ontwikkeld voor thuis, dus zonder veel materiaal. Workouts van 10-45 minuten 

Wat ik heel fijn vind is de Bala beam.  Je hebt maar één ding nodig en op YouTube staan enorm veel workouts.
Door de vormgeving doet het zwaarder aan dan het is en het schijnt dat je dieper gelegen spieren er ook goed mee kan trainen.
Mijn jongvolwassen zoon was erg onder de indruk dat het 'maar' zeven kilo is, hij had gedacht dat het veel zwaarder was.

Ik doe Fitnessboxing op de Nintendo en Ringfit. 

Nike fitness app

en gewoon lekker buiten gaan hardlopen. Daar verbrand ik de meeste calorieën mee.

PhilDunphy

PhilDunphy

05-11-2022 om 17:21 Topicstarter

Bedankt voor alle suggesties tot dusver.


MelMel schreef op 05-11-2022 om 15:50:

Nike fitness app

en gewoon lekker buiten gaan hardlopen. Daar verbrand ik de meeste calorieën mee.

Ik heb dat afgelopen paar maanden wel geregeld gedaan. De status 'lekker' heeft het nooit bereikt bij mij. Ik vind het vreselijk. En ik heb nu een lichte blessure aan mijn voet, dus ik wil die liever even ontzien. Ik kan er best wat oefeningen op doen, maar hardlopen heeft best impact.

Ik gebruik YouTube al ruim 10 jaar als enige bron van sporten/beweging. Recentelijk heb ik Grow With Jo ontdekt, en ik merk dat doordat zij een realistisch lichaam heeft (als in, niet per se heel erg afgetraind, maar wel gezond), het extra motiveert. 

Verder zijn haar dance workouts gewoon heel fijn, en met haar workouts verbrand ik meer calorieën dan met een shred workout zoals hier boven genoemd is. Zonder afbreuk te doen aan die workouts, want ook die zijn fijn, juist om aan spieropbouw te doen. 

racecar, thanks voor de tip van grow with jo! Heb er al een paar workouts opzitten en inderdaad best leuk om te doen.

Ik ben Sean Vigue fan, gewoon op youtube. Pilates, yoga, power yoga en combinaties er van, van beginners tot athleten. Ik vind het erg fijn: hij is niet tuttig of zweverig, er zijn veel aanpassingen mogelijk en je hebt alleen een matje en ruimte nodig.

Ik heb ook een tijdje Blogilates gevolgd maar ik vond haar vaak te snel gaan en zelf de oefeningen niet helemaal juist doen.

En een hele wilde: Nederland in Beweging, al is het als warming-up. Man, ik heb af en toe onaardig tegen Olga op tv gedaan.

ik gebruik veel youtube maar wil ook nog eel eens meedoen met zentv. En even yoga doen

Lunagirl82 schreef op 26-11-2022 om 09:00:

ik gebruik veel youtube maar wil ook nog eel eens meedoen met zentv. En even yoga doen

Wie kijk je op youtube?

Pamela Reif via YouTube.

Heerlijk

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.