Sport en bewegen Sport en bewegen

Sport en bewegen

E- city bike goedkoop of fietsenmaker

Ik moet een nieuwe fiets.... en heb dus de discussie hier thuis: gaan voor een fiets van de fietsenmaker,of voor een van een discounter...

Man vind het onzin om de porsche onder de fietsen te kopen,en ik. Ga voor de service van de fietsenwinkel in de buurt...

Wat vinden jullie?


Ik zou gaan voor een jonge tweedehands via de fietsenwinkel ter plaatse. 
De voordelen van kopen bij de fietsenmaker en toch niet de hoofdprijs betalen. 

Aangezien ik vaak hoor dat zo'n ding nogal veel onderhoud vraagt en geregeld een nieuwe batterij nodig heeft zou ik voor de lokale fietsenmaker gaan.

Ik zou geen zin hebben in het gedoe om die fiets continu maar weer te moeten laten ophalen door zo'n discounter voor een prul.


(Hier is de lokale fiets-man er een paar jaar geleden trouwens gewoon mee gestopt. Hij verdiende nauwelijks een cent omdat iedereen zijn spullen bij een discounter kocht, maar dan wel voor een appel en ei bij hem liet repareren. Kon hij zelf beter aan een werknemersloon als hersteller bij die discounter gaan werken. Hij verdient nu meer dan vroeger. Maar ik - met mijn gewone fiets, gekocht bij hem - ben nu wel mijn fietsenmaker kwijt.)

Onze fietsenmaker heeft het juist zo druk met onderhoud en reparaties dat hij voorrang geeft aan mensen die hun fiets bij hem gekocht hebben.

ik zou zeker naar de lokale fietsenmaker en iig eens informeren wat voor prijsverschil het uberhaupt is.  Voorkeur is voor mij altijd lokaal maar niet als het 1000 euro meer is natuurlijk 

Fiets van de fietsenmaker natuurlijk. 
Wees blij dat er nog eentje in de buurt zit.

lokale fietsenmaker 

De plaatselijke fietsenmaker. 
Een beetje fietsenwinkel heeft meer dan alleen 'de Porsches onder de elektrische fietsen'. Er is vaak aanbod in allerlei prijscategorieen. En vergeet ook niet te kijken of er tweedehandsjes zijn, die zijn bij een fietsenmaker gegarandeerd goed nagekeken. 

Het verschil in prijs zit met name in de service. Zo'n discounter heeft nauwelijks service, je moet je fiets aanmelden, lange wachtlijsten, duurt lang voor je fiets terug is. Een lokale fietsenmaker zal zijn klanten (die daar de fiets hebben gekocht uiteraard, niet die van de discounterfiets) sneller helpen, een leenfiets ter beschikking stellen etc.

Ted68

Ted68

11-11-2023 om 19:54 Topicstarter

Dank jullie wel....een tweede hans is in het land waar ik woon geen optie....Die zijn er niet....Ik ga straks op 4km afstand werken. Maar het is een hoogte verschil van 350 meter...En dat is dus hier de discusie...echt kilometers rij ik erniet mee.

Ted68 schreef op 11-11-2023 om 19:54:

Dank jullie wel....een tweede hans is in het land waar ik woon geen optie....Die zijn er niet....Ik ga straks op 4km afstand werken. Maar het is een hoogte verschil van 350 meter...En dat is dus hier de discusie...echt kilometers rij ik erniet mee.

Dat is een hellingspercentage van bijna 9%. Dat is fors. Je relatieve fietsafstand is daardoor best wel hoog. Je zal bergop best wel wat van je accu gaan vragen en bergafwaarts van je remmen. Een ebike is begrenst op 25km/u met ondersteuning. Je kan wel harder, zeker heuvelafwaarts (ik haal hier op een brug van 10m hoog al makkelijk de 30km/u naar beneden. 

Ik neem aan dat je bij de discounter wel proefritjes mag maken? Net als bij de fietsenmaker. Ik zou vooral dat doen. Elke ebike fietst zo anders, daar kan je vanaf een plaatje niet van kiezen. 

MMcGonagall schreef op 11-11-2023 om 18:06:

Onze fietsenmaker heeft het juist zo druk met onderhoud en reparaties dat hij voorrang geeft aan mensen die hun fiets bij hem gekocht hebben.

En gelijk heeft hij. Mijn fietsenverkoper/-maker kijkt altijd even naar het stickertje waar de fiets vandaan komt. Bij hem, dan is de service veel vlotter.

Ik kan mijn fiets gewoon 's morgens langsbrengen als er iets stuk is  en 's middags weer ophalen. Voor jaarlijks onderhoud maak ik een afspraak. Ik heb expres gekozen voor een merkdealer die tussen mijn huis en mijn werk in zit.

Fietsenmakers verkopen ook B-merken, niet alleen Gazelles. Ik rijd nu drieëneenhalf jaar probleemloos op mijn Gazelle. Afgezien van regulier onderhoud en slijtage (ik fiets véél) heb ik nooit problemen. Mijn accu is ook nog prima.

Ga in elk geval niet naar Stokebrook in Wirdum. Zoons nieuwe, stoere fiets rammelde in één jaar letterlijk uit elkaar. Service kennen ze niet.

Jaren geleden een Brinckers electrische fiets gekocht voor erg lange zoon en man via fietsenwinkel.nl omdat een Amerkfiets wel erg veel duurder was in de 65cm versie.Toen nog 1700 euro. Fijne fiets. Nu zijn die 2700! Voor de prijs hoef je t nu dus niet meer te doen.
Afgelopen jaar voor dochter een Gazelle Bloom ebike gekocht,deze was goedkoper dan de Brinckers.

Ik zou wel voor een middenmotor gaan met die helling. Een voor of achtermotor kan uitvallen omdat hij te warm wordt.

Mijn advies zou zijn, nooit bezuinigen op een elektrische fiets, ik neem aan dat je er een paar jaar van wilt genieten en voor kwaliteit betaal je, daarom zou ik zeker niet gaan voor een 2de hands! Een elektrische fiets gaat normaal gesproken maar een jaar of 6 mee dan is die op dus als je een 2de hands koopt dan ben je nog duurder uit misschien.  

Ik zou kopen bij de lokale fietsenwinkel. Dan kun je ook makkelijk daar terecht in geval van onderhoud of bij reparaties. Niet bezuinigen op die fiets dat is echt veel waard. Ik heb een qwic die het geweldig doet en een collega kocht er eentje via internet van nog geen 1400,- en had alleen maar gedonder waarbij ze bijna nergens terecht kon omdat alle fietsenwinkels in de omgeving het al heel druk hadden met eigen klanten dat ze lang moest wachten voor ze werd geholpen. Uiteindelijk heeft ze bij haar fietsenwinkel een andere fiets gekocht. 

Ted68

Ted68

15-11-2023 om 14:40 Topicstarter

Ik heb intussen een fiets bij de fietsenmaker in het dorp gekocht.... Ben nog in verschillende winkels geweest, maar die in het dorp had eigenlijk de beste aanbieding...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.