Relaties Relaties

Relaties

Mijn verjaardag verpest

Dat was een aardig drama vandaag. Mijn kinderen zijn superlief en slim; 14 (adhd, autisme, gevoelig) en bijna 12 (autisme, grote problemen met emotie regulatie).

Gescheiden,  ex had een fraai cadeautje geregeld en een plantje, beiden verstopt in een tas. 

Probleem 1: jongste wil dit op "het perfecte moment" geven en nét als hij dat wil doen, zucht, kijkt of "bestaat" oudste. Oudste is het wachten zat en wil dan zelf aan deslag. Jongste krijgt een meltdown, want dat was niet de bedoeling. Oudste kan niet tegen herrie en wordt verdrietig omdat ze door jongste wordt afgeblaft. Ze bindt toch maar in, kiest voor de lieve vrede.

Ik probeer intussen rustig tot jongste door te dringen en probeer oudste te parkeren (doe jij maar even niks, ligt niet aan jou, maar dan is jongste het snelst weer meewerkend). Maar jongste gaat zó schreeuwend en huilend uit zijn dak dat oudste van streek raakt. 

Ik ga op de grond zitten, trek er twee snikkende kinderen bij, blijf rustig, bekijk de cadeautjes, geef de broodnodige knuffels.

Tot oudste óók een knuffel voor zichzelf alleen wil (zoals jongste ook kreeg) terwijl jongste aan me vast blijft kleven.

Ik zeg dat ik naar de wc moet, ik wil namelijk ook ff een potje janken. Jongste brult: we zijn de slechtste kinderen ooit! En oudste huilt: jouw verjaardag moest perfect zijn en nu is het verpest.

Goed, dit is een gedeelte van het verhaal. Ik vind cadeautjes of mijn verjaardag niet bijster interessant, en iedereen heeft weleens wat. Maar ik vond dit toch wel een toppunt van niet zo fijne verjaardag...


Oh vrouw toch . Ik voel het helemaal met je mee. Hier een zoon (7) zonder etiketjes, maar met zo nu en dan het nodige drama, ook als we wat gezelligs gaan doen. 
En gefeliciteerd!

ah dat is idd niet fijn. en een 

MRI

MRI

01-02-2024 om 21:37

aw meisje toch... Gefeliciteerd toch maar. Wel fijn dat je een ex hebt die cadeautjes regelt

Gefeliciteerd Femke!
Ik snap dat je daar verdrietig om bent. 

Gefeliciteerd Femke! Heel herkenbaar ook, inclusief potje janken op de wc.

Van harte gefeliciteerd 💐
En heel herkenbaar 2 gevoelige kinderen die het goed willen doen en dan van de spanning loopt het mis. 
Ik hoop dat je de rest van de dag beter hebt kunnen invullen en dat je je wel jarig hebt gevoeld!

Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat jammer dat het allemaal niet zo leuk verliep. Ik hoop dat inmiddels de rust is weergekeerd. Het zijn wel schatten, die kinderen van jou, jouw verjaardag perfect willen maken.

Als ze morgen uit school komen zeg je, kom we gaan m'n verjaardag opnieuw vieren. En dan ga je wat leuks met ze doen. Niet te lang in blijven hangen. 

Ja, zo doen kinderen. Misschien kunnen ze beter tevoren voortaan een plan maken en afspreken welk geefmoment het beste is? En verandert dat door omstandigheden dan kunnen ze het beste in conclaaf gaan zodat de ene niet zomaar doet wat in hem opkomt maar dat er consensus over is. Is wel zo rustig voor iedereen.

Ah heel herkenbaar ja, hier 1 exemplaar met autisme. Maar dat zou zomaar zo kunnen gaan. Niet leuk. 
Volgende keer beter, en nog gefeliciteerd. 

rionyriony schreef op 02-02-2024 om 08:09:

Ja, zo doen kinderen. Misschien kunnen ze beter tevoren voortaan een plan maken en afspreken welk geefmoment het beste is? En verandert dat door omstandigheden dan kunnen ze het beste in conclaaf gaan zodat de ene niet zomaar doet wat in hem opkomt maar dat er consensus over is. Is wel zo rustig voor iedereen.

Ja, gewoon als dingen veranderen rustig blijven, rekening houden met elkaar, de situatie overzien en in overleg treden.

Dat doen alle autisten toch gemakkelijk?

Femke09

Femke09

02-02-2024 om 13:25 Topicstarter

We hebben het afgerond met de nodige knuffels (en ook dát ging eerst fout, wie krijgt eerst/meest/alleen-tijd etc).
Vanochtend belde jongste op: hij zat nog heel erg met gisteravond. 
Ik denk dat ik er goed aan heb gedaan om mijn liefde voor hem als persoon te benadrukken,  zijn gedrag te veroordelen, dat hij me belt te bestempelen als een stukje van de leercurve en te zeggen dat het stoer is als je dat dan ook nog tegen je moeder zegt.

Goed afgesloten Femke

Proficiat, Femke!

-knip-

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.