Relaties Relaties

Relaties

Leeftijdsverschil van 24jaar

Hallo, 
Ik ben 25 bijna 26 en mijn partner is 49 bijna 50. 
Ik hoor van iedereen dat ik niet standaard de 25jarige ben maar dat ik heel matuur ben voor mijn leeftijd. En hij lijkt ook geen 50..

Ik had nooit verwacht dat dit me zou overkomen. Ik zou de eerste zijn die dacht ' allez nu ' maar kijk, nu is het mij overkomen en het is heeeerlijk. 

We hebben wel besloten onze relatie even geheim te houden voor de omgeving. Hij heeft namelijk 2 kinderen van 16 en bijna 18. Staan dus heel dicht bij mijn leeftijd.. 

Hijzelf is maar 4 jaar jonger dan mijn ' vader ' 

Nu heeft de dochter van hem pas een opmerking gemaakt van ' ze wordt toch niet mijn nieuwe plusmama, ze is te jong. '

En ineens klapte hij in elkaar. Hij weet niet wat hij moet doen. Hij had altijd schrik voor negatieve reacties van zijn kinderen want dat was voor hem het voornaamste. 

We zien elkaar enorm graag en onze liefde is puur. Al ben ik bang dat ik hem nu aan het verliezen ben door het gesprek met zijn dochter. 

Wat moet ik nu doen? 

Alvast bedankt  


wat kun je doen is misschien meer de vraag. 
- open kaart spelen en aangeven dat je inderdaad samen bent met vader (hoewel dit wel aan vader is om te vertellen, niet aan jou!) Maar ook meteen dat je geen plus mama bent. Vader heeft nu tegen kind gelogen over jullie relatie neem ik aan? Dat maakt alles nog wat ingewikkelder. Hij geeft de kinderen zo wel ruimte om aan het idee te wennen. 

- je vriend zelf de keuze laten maken wat hij wil. Gaat hij voor jullie liefde? Of volgt hij zijn dochter. Hij kan zeggen, och ze is al volwassen, ze heeft er maar mee te dealen. Hij kan ook denken, dit is inderdaad ongemakkelijk voor de kinderen, ik stop de relatie. 

Maar dit is allemaal aan vader om te doen. Wat jij kunt doen is of afstand nemen en hem wat ruimte geven om hier een beslissing te kunnen nemen. Of juist  in gesprek blijven en in beeld blijven. 

Ik zou nooit tussen een vader en zijn kinderen in willen staan. Hoe verdrietig ook. Wat jij moet/wil doen moet je zelf beslissen.

Op zich prachtig dat hij de mening van zijn kinderen het belangrijkste vindt, zelfs al zijn ze binnen enkele jaren uitgevlogen en zit hij dan alleen in zijn flatje. Het bewijst wel dat hij de liefde van zijn kinderen nodig heeft, en dat zijn persoonlijk geluk met een nieuwe partner niet het belangrijkste is. En jouw geluk ook niet.

Ik zou het als een teken aan de wand zien en hem niet proberen over te halen. En ik zou niet meer exclusief met hem omgaan; misschien zelfs helemaal stoppen. Het lijkt me vrij vernederend om zo duidelijk de derde viool te gaan spelen in jullie relatie.

Hoe zie jij de lange termijn? 
Ik kan me voorstellen dat hij nu nog een actieve 50-er is. Maar tegen de tijd dat jij zo oud (en hopelijk ook nog heel actief) bent als hij nu, is hij halverwege de 70. De meeste mensen die ik ken rond die leeftijd krijgen toch wel steeds meer problemen met hun gezondheid. Heb je daar trek in? Zou jij ooit kinderen willen? 

Als jullie samen blijven zal er wel veel vaker commentaar op zijn. Sta je sterk genoeg in je schoenen om daar mee om te gaan?

Als eerste, hoe zie jij de toekomst?
Op mijn 25e wist ik nog niet eens of ik zelf een kinderwens had?
Heb jij die en staat hij open voor een 2e leg?
Dit zijn echt cruciale punten voor een relatie, als je hierin niet op één lijn zit.

Het leeftijdsverschil zal als een rode draad door de relatie gaan, wil en kunnen jullie dit allebei? 

Verder zijn jullie volwassen en doe wat goed voelt 😀.

Wat bedoelde ze dan met die opmerking? Is ze tegen de relatie of wil ze jou niet in een stiefmoederrol? Dat laatste kan ik me namelijk goed voorstellen. En ik snap ook wel dat ze even schrikt van deze relatie. Het is nogal wat als je vader met iemand thuiskomt van jouw leeftijd. 

ja, als ik mij inleef in de dochter dan kan ik mij wel het ongemak en gene voorstellen... je had eigenlijk haar beste vriendin kunnen zijn. Dat lijkt mij erg ongemakkelijk op die leeftijd en ook schaamtevol naar anderen toe. Ik kan mij ook voorstellen dat dit iets doet met het beeld wat ze van haar vader heeft.
Tel daarbij de pubberleeftijd op. Ik kan mij vanuit haar wel indenken dat ze het vervelend vindt om hiermee geconfronteerd te worden.

En voor jou is deze relatie nu gevoelsmatig gelijk, maar over 10 jaar kan het zijn dat je met een bejaarde samen bent. Dan ben jij nog een jeugdige, energieke 30tiger met nog een heel leven voor je en je partner is misschien al toe aan een nieuwe heup en dat contrast gaat gewoon te groot worden.

Heb jij een kinderwens? Hoe zie jij je toekomst voor je, als je deze relatie buiten beschouwing laat? 

En ben je er ook tegen op gewassen, dat je standaard als zijn dochter wordt aangezien en daarna de verbazing? 

Hoe denken jou ouders hierover? Ik kan mij niet voorstellen dat zij hier gelukkig mee zijn.

het staat er misschien wat hard, maar ik denk dat dit voor issues gaat zorgen op de lange termijn, wat weer het breekpunt gaat zijn van jullie relatie. 

Waarom staat de vader van jou tussen haakjes ?

Roos55 schreef op 05-02-2024 om 08:12:

Waarom staat de vader van jou tussen haakjes ?

Goedemorgen, zo jij bent wakker, het duurde even voor ik zag wat je bedoelde  Maar je hebt gelijk, waarom die haakjes?

Yumi schreef op 05-02-2024 om 08:35:

[..]

Goedemorgen, zo jij bent wakker, het duurde even voor ik zag wat je bedoelde Maar je hebt gelijk, waarom die haakjes?

😀

en als jullie wel kinderen willen hoe staat hij er in dat hij steeds moet uitleggen dat hij de vader is en niet de opa? Hoe denk jij daarover?

Misschien ben ik daar (te) rationeel in, laat ik het zo zeggen voor mij zelf zou ik het leeftijd verschil te groot vinden.

Roos55 schreef op 05-02-2024 om 08:12:

Waarom staat de vader van jou tussen haakjes ?

Even voor de duidelijkheid: 'vader' staat niet tussen haakjes maar tussen aanhalingstekens. 'vader' heeft een andere lading/betekenis dan dat er had gestaan (maar 4 jaar ouder dan mijn vader).

MRI

MRI

05-02-2024 om 10:24

Zakdoek schreef op 05-02-2024 om 10:12:

[..]

Even voor de duidelijkheid: 'vader' staat niet tussen haakjes maar tussen aanhalingstekens. 'vader' heeft een andere lading/betekenis dan dat er had gestaan (maar 4 jaar ouder dan mijn vader).

Ja dat is zo. Maar waarom staat het woord 'vader' tussen aanhalingstekens?

Het is niet zo gek dat zijn kinderen niet staan te springen. Ik vond er ook wel wat van toe mijn vader sjans had van een vrouw die vijf jaar jonger is dan ik. Daar had ik verder niets tegen kunnen doen natuurlijk en ik zou het ook gewoon accepteren, maar ik ben geen 16 meer.
Zo’n man van 50, zelfs de meest vlotte variant, is over 10 jaar gewoon een oude man. Dan ben jij in de bloei van je leven dus ik zou er sowieso heel goed over nadenken. Vaak zijn het toch onzekere dames of vrouwen met een bewogen jeugd, die voor oudere mannen gaan.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.