Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Supermarkt, wie koopt het ?

Bij sommige supermarktproducten vraag ik mij af, wie koopt het en waarvoor gebruik je het. Als het enigszins kan graag met plaatje. 

Mocht je het bij een supermarktproduct afvragen, plaats het gerust in dit topic. 


MidasWolf schreef op 24-01-2025 om 20:13:

[..]

Mengde je het nog met iets yoghurt en ijs of at je het fruit zo uit een schaaltje.

Met pudding, vla of yoghurt, of als het een keer heel luxe was roomijs. (en dan op zondag natuurlijk)

MidasWolf schreef op 24-01-2025 om 20:11:

AHI_43545239363436353635?revLabel=3&rendition=400x400_JPG_Q85&fileType=binary

En dit een 1 kg zout, zelfs met een groot gezin gebruik je denk ik toch niet zoveel zout. Zout is ook niet heel duur om in grote hoeveelheden in te slaan.

Ik krijg dat in een aantal maanden wel op hoor. Ik gok op 10 gram zout per dag met twee personen. Ik voeg altijd zelf zout toe en eet weinig waar zout al in zit.

MidasWolf schreef op 24-01-2025 om 20:11:

AHI_43545239363436353635?revLabel=3&rendition=400x400_JPG_Q85&fileType=binary

En dit een 1 kg zout, zelfs met een groot gezin gebruik je denk ik toch niet zoveel zout. Zout is ook niet heel duur om in grote hoeveelheden in te slaan.

Nou 3 kg gaat er hier per jaar toch wel doorheen hoor. 4 volwassenen waarvan 3 met zeer lage bloeddruk. Sinds ik kinderen had kookte ik zoutloos, want beter voor de kinderen. Toen ik met beide kinderen en mezelf een paar keer bij de dokter zat vanwege klachten gerelateerd aan lage bloeddruk koken we wel weer met zout. 

1 kg gaat sowieso al op aan een pan soep ieder weekend.

Daglichtlamp schreef op 24-01-2025 om 20:21:

[..]

Met pudding, vla of yoghurt, of als het een keer heel luxe was roomijs. (en dan op zondag natuurlijk)

Wij eten het nog steeds af en toe op zondag. Meestal maak ik zelf een schaal fruitsalade maar als me dat te duur wordt koop ik zo'n blik. Lekker bij gebakken aardappelen en een stukje vlees.

MidasWolf

MidasWolf

24-01-2025 om 20:36 Topicstarter

Ik eet zelf ook niet veel zout, met een glazen potje zout doe ik zo een half jaar. 

Ik heb altijd zo’n klein vaatje Jozo, daar doe ik minstens drie jaar mee. Mijn bloeddruk is zonder pillen overigens torenhoog.

MidasWolf schreef op 24-01-2025 om 20:11:

AHI_43545239363436353635?revLabel=3&rendition=400x400_JPG_Q85&fileType=binary

En dit een 1 kg zout, zelfs met een groot gezin gebruik je denk ik toch niet zoveel zout. Zout is ook niet heel duur om in grote hoeveelheden in te slaan.

Present! We bakken veel zelf.

MidasWolf schreef op 24-01-2025 om 20:11:

AHI_43545239363436353635?revLabel=3&rendition=400x400_JPG_Q85&fileType=binary

En dit een 1 kg zout, zelfs met een groot gezin gebruik je denk ik toch niet zoveel zout. Zout is ook niet heel duur om in grote hoeveelheden in te slaan.

Ik koop sowieso geen gejodeerd zout meer. Na decennia gebruik van zeezout vind ik het een heel rare smaak hebben. 

Wij doen thuis al 20 jaar met een bus zout van 500 gram. En die is ook nog eens een keer omgevallen. Ik gebruik het zelf nooit. Mijn man doet het op een gekookt ei. 

Ik bak regelmatig brood, en daar gaat redelijk wat zout mee op. Dus ik heb zo'n kilopak. Daar vul ik ook m'n kleine potje mee bij als dat leeg is. 

Ik heb alleen een potje Lo-Salt in huis. Dat gebruik in in gehakt, over de friet en op mijn ei. Verder op spinazie en in baksels. Meer gebruik ik niet. Ik doe echt twee jaar met zo'n potje.

MidasWolf schreef op 24-01-2025 om 20:08:

AHI_43545239373330303334?revLabel=1&rendition=400x400_JPG_Q85&fileType=binary

Even weer omhoog halen, wie koopt dit en waarvoor. Ik zelf heb dit nog nooit gekocht, ik koop wel eens kersen uit pot bijvoorbeeld.

Hier ook jeugdsentiment. Vroeger in de vla of op ijs. 

MidasWolf schreef op 24-01-2025 om 20:08:

AHI_43545239373330303334?revLabel=1&rendition=400x400_JPG_Q85&fileType=binary

Even weer omhoog halen, wie koopt dit en waarvoor. Ik zelf heb dit nog nooit gekocht, ik koop wel eens kersen uit pot bijvoorbeeld.

Toevallig onlangs 2 blikken (huismerk) van gekocht. Als noodvoorraad. Mijn blikken zijn houdbaar tot eind 2027. Tegen die tijd gaat het als het niet eerder nodig is geweest waarschijnlijk door de yoghurt.

Herfstappeltaart schreef op 25-01-2025 om 10:05:

Ik heb alleen een potje Lo-Salt in huis. Dat gebruik in in gehakt, over de friet en op mijn ei. Verder op spinazie en in baksels. Meer gebruik ik niet. Ik doe echt twee jaar met zo'n potje.

Zuinig zijn met lo-salt, volgens de nefrologen op mn werk.  Weliswaar beter voor de bloeddruk maar de grote hoeveelheid kalium is slecht voor de nieren.

Anouk1234 schreef op 25-01-2025 om 10:22:

[..]

Toevallig onlangs 2 blikken (huismerk) van gekocht. Als noodvoorraad. Mijn blikken zijn houdbaar tot eind 2027. Tegen die tijd gaat het als het niet eerder nodig is geweest waarschijnlijk door de yoghurt.

Die zijn nog veel langer houdbaar alleen de kwaliteit gaat mogelijk langzaam achteruit, niet de voedselveiligheid.

Pas als ze bol staan is dat het geval.

Ik heb hier nog blikjes staan van mijn moeder tht 2018, niks mis mee. Ze kocht nogal groot in zullen we maar zeggen.

De blikken soep met houdbaarheid 2016 hebben we vorig jaar bij onze verjaardagen geserveerd.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.