Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/Nee (warme) pap als ontbijt

Eet je  zo af en toe of met enige regelmaat (warme) pap als ontbijt, of niet. Denk aan havermoutpap,Brinta, boekweit grutten pap. 
Dit kan natuurlijk ook koud gegeten worden. 

Peiling

(Warme) pap als ontbijt
115 stemmen
43%
57%

Nee ik eet brood .

MidasWolf

MidasWolf

23-04-2024 om 06:35 Topicstarter

Ik zelf eet soms warme pap als ontbijt met name in de weekenden en op vrije dagen. Dat vind ik net wat fijner, omdat ik dan iets meer de tijd heb om alles rustiger klaar te maken. Voor mijn idee is het iets meer werk als bijvoorbeeld een schaal yoghurt met fruit. En ik werk niet thuis.
Ik zelf eet dan voornamelijk havermout met of zonder appel/banaan en soms wat noten erbij. Of met rood fruit uit de diepvries. 

Afgewisseld met af en toe Brinta en heel soms ook boekweit grutten. Ook dit vul ik vaak aan met diverse soorten fruit/en soms noten. 

Gruwel nee, vind pap niet te doen, niet warm, niet koud…gewoon: niet!

(leuke vraag  )

O gruwel nee. Die weeïge lucht van gekookte melk om te kotsen, zo smerig. 
Niemand hier trouwens.  Doe ons maar brood. 

Bakblik schreef op 23-04-2024 om 06:37:

O gruwel nee. Die weeïge lucht van gekookte melk om te kotsen, zo smerig.
Niemand hier trouwens. Doe ons maar brood.

Ik maak weleens havermoutpap met rijst- of havermelk (ik houd ook niet van warme koemelk) met fruit erdoorheen. Of 'overnight oats'. Is niet gekookt maar hetzelfde idee alleen dan koud. Heerlijk! 

Brinta wordt hier ook elke dag gegeten door man en jongste zoon. Dat vind ik niet lekker.

Nope, geen pap-liefhebber hier. Volgens mijn moeder was dat al zo toen ik nog klein was. Denk door de structuur / mondgevoel. Ons zoontje heeft precies hetzelfde. Kreeg er met geen mogelijkheid pap in bij hem.

Gekookte dessertrijst of van die griesmeel uit een beker vind ik wel lekker. 

nee, ik vind dat echt heel vies! Geef mij maar kwark met havervlokken en fruit. Maar kind van 7 vindt het heerlijk!combi van havermout en Brinta, melk, bevroren fruit, 2,5 min in de magnetron en smullen maar ( vindt kind haha)

Ik ben dol op havermout, maar ook omdat ik het nooit 'gewoon' eet maar er altijd iets van maak. Bijvoorbeeld met peer en een klein eetje walnoot, banaan met kokos of beetje pindakaas, appel met rozijn erdoor, wat bosbessen en frambozen enzovoort. Ik maak er altijd iets leuks van.

Nee. 

Ik lust het wel, maar ik sla bijna altijd het ontbijt over. En als ik 's ochtends wel ontbijt, dan neem ik liever volle Griekse yoghurt of iets met eieren. 
Van pap en brood krijg ik weer heel snel honger, dus dat eet ik liever niet. 

Nee, gruwel! Wat iemand al zegt, de geur van warme melk, heel vies. Ik lust sowieso geen melk.

Nee dat is iets wat ik echt niet weg krijg. Als kind wilde ik het al niet. 

Muesli met noten, fruit en yoghurt.....Pap is gruwelijk

nee, absoluut niet. zo goor. 
Hier meestal crackers of kwark met granola

heerlijk, vooral als het koud is om even lekker op te warmen om de dag te beginnen. De geur is veel minder heftig dan die van koffie, blijf daar vooral mee uit mijn buurt, in elk geval tot na mijn ontbijt, liefst de hele dag. Brood eet ik nauwelijks en zeker niet 's morgens, de geur van vers gebakken brood is ook zo'n braak trigger.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.