Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/Nee 26 september 2023 Vegetarisch eten

Ja/Nee 26 september 2023 Minstens één keer per week vegetarisch eten

Ja/nee 22sept

Geef in een bericht aan of je voor ja of nee kiest en vertel waarom je daarvoor kiest. En geef je keuze aan in de peiling.

Ben je de eerste in dit topic die reageert, Of De Eerste Na De Topic Opener, dan bedenk je een nieuwe stelling/woord, bijvoorbeeld : Botox ja of nee?

Deze stelling plaats je de volgende dag, het liefst in de ochtend, in

een nieuw topic. Degene die daar weer als eerste reageert opent de dag

erop weer een nieuw ja/nee topic. Enzovoort.

Je plaatst het topic in huiskamer. Je zet in de titel: Ja/nee met de

datum en de stelling/het woord. Vervolgens maak je een peiling aan waar

je bij de peilingvraag de stelling/het woord zet. En bij de

peilingopties de opties ja en nee. En het max aantal antwoorden 1.

Kopieer tot slot deze hele tekst plaats deze in je bericht, zodat

voor iedereen die nieuw instapt duidelijk is wat de bedoeling is.


Peiling

Minstens één keer per week vegetarisch eten
86 stemmen
83%
17%

In principe eten we een keer per week vegetarisch.  In de praktijk kan het zijn dat we binnen 7 dagen 2x vegetarisch eten en dan een week niet. 
De kinderen,  inmiddels jongvolwassen,  zijn dol op vlees dus als zij (moeten) koken is er altijd vlees en vaak ook wel royale porties.  Als compensatie maak ik dan stamppot andijvie met maar weinig spekjes en kaas erover zonder worst erbij. 

Tuinfluiter

Tuinfluiter

26-09-2023 om 12:04 Topicstarter

Ik maakte altijd al vegetarisch gerechten, omdat ik ze lekker vond. Op een gegeven moment deed ik dat structureel één keer per week. De laatste jaren eet ik mede door de aandacht hiervoor in de media twee a drie keer per week vegetarisch voor mijn eigen gezondheid en het milieu.

ik eet weinig vegetarisch.  

Nee, niet gestructureerd 1x per week zonder vlees, maar het komt weleens voor dat we vegetarisch eten. 

Ik heb nee gestemd.

Wij zijn wel echt vleeseters. Ik eet ook graag vis, dus we slaan vlees wel eens over. Maar niet bewust minimaal 1 keer per week. In een restaurant bestel ik wel vaak vegetarisch, omdat het anders vaak veel vlees of vis is, met een klein beetje groente en ik die verhouding niet lekker vind. Ik eet graag veel groenten.

Toen ik nog kookte at ik grotendeels vegetarisch. Nu ik afhankelijk ben van kant en klaar eigenlijk nooit meer. Vooral omdat de keuze daarin beperkt is en het me dan niet lukt voldoende eiwitten binnen te krijgen.
Mocht het weer wat beter gaan, dan zal ik zeker weer terug naar veel vegetarisch.

Nee. Als ik al een keer een kaasgerecht eet als avondeten heb ik overdag al wel iets met vlees of vis op. Al is het maar een haring. 

Ik begon ruim 20 jaar geleden in mijn studententijd uit budgetoverwegingen met 1 à 2 dagen per week vegetarisch eten. 
Gaandeweg is dat langzaam uitgebreid en inmiddels eet ik al 10 jaar 100% vegetarisch (waarvan ruim 70% veganistisch). Niet meer uit financiële noodzaak, maar vooral uit milieu- en klimaatoverwegingen. 

Wij eten thuis in principe vegetarisch (wel vis, maar max 1x per week), tenzij we geen goede vervanger voor een gerecht met vlees hebben. Zoals bv. pannenkoeken met spek of bij een BBQ.

Nee, een vegetarische maaltijd komt soms voor (gemiddeld minder dan 1x per week), maar dan is dat toeval. Ik plan niet bewust vegetarische maaltijden in. 

Nee, ik eet echt elke dag vlees en ook vrij grote porties. Vlees is wel het belangrijkste van de maaltijd. Vis eet ik dan weer nooit want ik vind geen enkele vis lekker.

Ja, ik eet zelf regelmatig vegetarisch of soms zelfs veganistisch. Maar als ik bijv ergens anders ben, vind ik het prima als ik vlees krijg. Soms maak ik ook wel iets met vis klaar. 

Ja. Zo’n 28 jaar nu, met af en toe een flirt richting veganisme, maar ook héél af en toe een worstje bij de lokale natuurbeheerder halen voor mijn lief. 

Malibu2 schreef op 26-09-2023 om 12:42:

Nee, een vegetarische maaltijd komt soms voor (gemiddeld minder dan 1x per week), maar dan is dat toeval. Ik plan niet bewust vegetarische maaltijden in.

Dit vat het voor mij ook wel samen

Een paar keer geprobeerd om elke week een dag vegetarisch te eten, maar het is nooit goed gelukt om het er structureel in te krijgen. Dus we eten wel af en toe vegetarisch, maar niet zo vaak. Van mij zou het wel wat vaker mogen, maar dan wel lekkere recepten en niet een of andere vleesvervanger bij mijn aardappelen en groente.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.