Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Het WAAROM topic.


waarom heb ik nu ineens geen geluid meer van radio en tv? Tot gisteren deed alles het nog!

Broodjebrie schreef op 01-09-2023 om 08:31:

waarom heb ik nu ineens geen geluid meer van radio en tv? Tot gisteren deed alles het nog!

Per ongeluk het mute knopje ingedrukt?

Althans, dat zou bij mij dan het geval zijn. Waar ik dan pas na een hoop ergernis en gemopper achter kom

Lollypopje schreef op 01-09-2023 om 08:34:

[..]

Per ongeluk het mute knopje ingedrukt?

Althans, dat zou bij mij dan het geval zijn. Waar ik dan pas na een hoop ergernis en gemopper achter kom

Nee, dat is het niet. Want dan zie je dat tekentje in beeld volgens mij. Ik heb de next mini van ziggo en ik lees op Google dat ik niet de enige ben. Moet blijkbaar iets bij de instellingen veranderen. Straks maar even doen dan..

Update: hij doet het weer! Ik had tv uit/aan gezet. Schijnt wonderen te doen

MellowTurkey78

MellowTurkey78

25-09-2023 om 21:33

Vast een domme vraag hoor maar waarom is Viaplay zo reteduur in vergelijking met Netflix en de rest? Ik niet snap niet... 

Beterlaat2021!

Beterlaat2021!

01-10-2023 om 11:48 Topicstarter

WAAROM is een groene paprika zo hard en taai?
(Ik weet het wel hoor,  hij is nog niet rijp, maar waarom wordt hij dan toch verkocht?)

Ik vind de groene paprika de lekkerste. Ik bak hem altijd wel en eet nooit rauwe paprika.

Waarom zijn gember dranken (Gimber) zo duur? Duurder dan een fles sterke drank terwijl er geen alcohol in zit en het dus ook geen extra accijns bevat. 

Beterlaat2021!

Beterlaat2021!

01-10-2023 om 11:51 Topicstarter

watertoren schreef op 01-10-2023 om 11:50:

Ik vind de groene paprika de lekkerste. Ik bak hem altijd wel en eet nooit rauwe paprika.

Wij bakken een rode, gele en groene en tomaten voor de zondagbrunch.  Maar die groene valt altijd uit de toon.

Beterlaat2021! schreef op 01-10-2023 om 11:48:

WAAROM is een groene paprika zo hard en taai?
(Ik weet het wel hoor, hij is nog niet rijp, maar waarom wordt hij dan toch verkocht?)

Groene paprika is bedoeld als groen, heeft niets met ‘niet rijp’ te maken. Hij wordt niet rood of zo als je hem langer bewaart. Heeft andere smaak (bitterder). Het is net als boerenkool die nooit spitskool zal worden.

madee schreef op 01-10-2023 om 12:28:

[..]

Groene paprika is bedoeld als groen, heeft niets met ‘niet rijp’ te maken. Hij wordt niet rood of zo als je hem langer bewaart. Heeft andere smaak (bitterder). Het is net als boerenkool die nooit spitskool zal worden.

hij wordt niet rood omdat hij in de groei gestopt is, had de teler hem nog een paar weken laten hangen, dan zou hij wel rood geworden zijn

In bepaalde gerechten vind ik groene paprika lekkerder omdat hij net iets meer pit heeft. Gewoon bewaren voor een ander gerecht.

Ik vind alle paprika vies. Behalve paprikapoeder en paprikachips

Ik lust alleen puntpaprika die lekker gegrilld is. En paprika chips natuurlijk! 

nlies schreef op 01-10-2023 om 12:43:

[..]

hij wordt niet rood omdat hij in de groei gestopt is, had de teler hem nog een paar weken laten hangen, dan zou hij wel rood geworden zijn

Dan heb ik het ooit verkeerd begrepen van de groenteman, excuus voor de foute info van mijn kant

madee schreef op 01-10-2023 om 15:28:

[..]

Dan heb ik het ooit verkeerd begrepen van de groenteman, excuus voor de foute info van mijn kant

och zo erg is het allemaal niet, nu je dit gehoord hebt gaan de paar groene paprika's met een beetje rood je vast opvallen als je in de supermarkt bent.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.