Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Het rijden met deurvergrendeling aan.

Soms zie ik filmpjes voorbij komen van ruzies in het verkeer, waarbij de andere automobilist na het klemrijden soms het portier wil opendoen van de andere auto.

Nu zal het klemrijden gelukkig niet heel vaak voorkomen, toch kwam bij mij op die manier de vraag: Wie rijd hier standaard met de deurvergrendeling aan. Of de optie anders dit kun je toelichten. 

Peiling

Ik rijd met deurvergrendeling/gesloten deuren
69 stemmen
57%
43%

MidasWolf

MidasWolf

02-04-2024 om 21:11 Topicstarter

Nee, ik rijd zelf eigenlijk praktisch nooit met de deurvergrendeling aan. Nu rijd ik ook vaak niet in heel drukke gebieden moet ik zeggen.
Ik denk dat mocht de situatie snel veranderen ik wel adequaat genoeg reageer door alsnog de deuren te vergrendelen mocht het nodig zijn. Wat hopelijk niet zo is natuurlijk.

Een van de redenen om mijn deuren niet te vergrendelen is, mocht ik te water raken dan hoef ik minder bang te zijn dat de vergrendeling door het water kapot gaat en de deuren gesloten blijven.
Terwijl zonder vergrendelde deuren heb je sneller kans om deze nog te openen voordat de auto water maakt.
Kleine kans maar dit speelt zeker mee.

Die vergrendeling gaat er vanzelf op. Zou ook niet weten hoe ik kan instellen dat dat niet automatisch gebeurd. Mocht ik te water raken heb ik zo'n speciale hamer bij mijn voeten. Ben dus niet bang dat ik de auto niet meer uit kom.

MidasWolf

MidasWolf

02-04-2024 om 21:23 Topicstarter

RaSa schreef op 02-04-2024 om 21:20:

Die vergrendeling gaat er vanzelf op. Zou ook niet weten hoe ik kan instellen dat dat niet automatisch gebeurd. Mocht ik te water raken heb ik zo'n speciale hamer bij mijn voeten. Ben dus niet bang dat ik de auto niet meer uit kom.

Dat heb ik niet met de auto die ik rijd, bepaalde (nieuwere) modellen zullen dit waarschijnlijk “standaard” ingebouwd hebben. Hoe dat in te stellen weer ik ook niet. Zal vast wel in het auto boekje/internet staan mocht je het echt anders willen.

Bij mij gaat hij er ook automatisch op. Als de elektronica uitvalt gaat de vergrendeling er automatisch vanaf. Voor het te water raken heb ik een lifehammer die voor mij verplicht is. (Leasauto)

Ik ben al meermaals tijdens mijn werk bedreigd dus blij met de vergrendeling. 

Met de motor aan kunnen de deuren niet open gemaakt worden. Tenzij ik de ontgrendelknop indruk.  Als ik ken gereden wordt een iemand wil de deur open trekken dan ontgrendel ik niet.  Logisch.  Als dochter uitstapt op het station en ik ga meteen weer weg dan ontgrendel ik wel.

Ik doe alleen de centrale vergrendeling er op als ik me ergens onveilig voel of als ik in de geparkeerde auto zit te wachten. Of wanneer er inderdaad zo'n woedend iemand op mij af komt stormen (1 keer gebeurd helaas).
De rest van de tijd (denk wel 99%) gebruik ik hem dus niet.

na 100 m springt de vergrendeling er automatisch op.

Nee. Maar soms als ik 's avonds laat in mn eentje in een shady parkeergarage ben doe ik hem van binnenuit op slot

Hoe zit het met die automatische deurvergrendeling bij een ongeluk? Is toch wel fijn als iemand snel bij je kan komen als je bewusteloos in de auto zit. Zeker als die begint te branden.
Onze auto heeft dat niet en ik heb de auto ook eigenlijk nooit op slot zitten als ik er in zit.

Nee, ik heb het slechts 1x in mijn leven gedaan. Toen mijn auto omsingeld werd door een groep dronken kerels. Dat was heel beangstigend.  Verder zie ik niet in waarom ik de deuren op slot zou moeten hebben.

nooit gedaan en ik zou ook niet weten hoe het  zou moeten

Ik heb de automatische vergrendeling uitstaan. Heb toch liever dat ze me iets makkelijker uit de auto kunnen halen in het geval van een ongeluk waarbij ik daar zelf niet meer toe in staat ben.
Wel activeer ik handmatig de deurvergrendeling als ik me ergens onveilig voel (tijdens het stilstaan/wachten op iemand bijvoorbeeld). Maar dat komt zelden voor eigenlijk..

als ik een auto zou hebben zou ik het zeker op slot doen. Ik heb wel eens meegemaakt als bijrijder dat de deur bij de man waarbij ik in de auto zat werd opengetrokken met vechten als gevolg. Schrok mij helemaal kapot. Ik kan niet tegen geweld. 

MidasWolf

MidasWolf

02-04-2024 om 22:10 Topicstarter

Friezinnetje schreef op 02-04-2024 om 22:03:

nooit gedaan en ik zou ook niet weten hoe het zou moeten

Bij de auto’s waar ik in reed, zit er in de buurt van de handgreep van de deur de knop daarvoor. 

Op het moment staat hij uit.
Maar ik heb een hele poos met vergrendeling aan gereden 
Woon in een naburig dorp met asielzoekerscentrum en er willen nog wel eens asielzoekers lopen waar ik langs moet naar mijn werk.
En er zijn erbij die zo brutaal zijn om auto's staande te houden en in te stappen heb ik van verschillende mensen hier uit het dorp gehoord 
Aangezien ik 's nachts en 's morgens heel vroeg daar langs moet, dan wil ik daar geen last van hebben 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.