Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

De tuin/kledingkast al "winterklaar"?

Geef in een bericht aan of je voor ja of nee kiest en vertel waarom je daarvoor kiest. En geef je keuze aan in de peiling.

Ben je de eerste in dit topic die reageert, Of De Eerste Na De Topic Opener, dan bedenk je een nieuwe stelling/woord, bijvoorbeeld : Botox ja of nee?

Deze stelling plaats je de volgende dag, het liefst in de ochtend, in een nieuw topic. Degene die daar weer als eerste reageert opent de dag erop weer een nieuw ja/nee topic. Enzovoort. Als er voor 12.00 niemand een nieuwe vraag heeft neergezet mag iemand anders de beurt claimen.

Je plaatst het topic in huiskamer. Je zet in de titel: Ja/nee met de datum en de stelling/het woord. Vervolgens maak je een peiling aan waar

je bij de peilingvraag de stelling/het woord zet. En bij de peilingopties de opties ja en nee. En het max aantal antwoorden 1.

Kopieer tot slot deze hele tekst plaats deze in je bericht, zodat voor iedereen die nieuw instapt duidelijk is wat de bedoeling is.


Peiling

Het jij per 1 oktober de tuin/kledingkast al "winterklaar"?
65 stemmen
9%
91%

Bakblik

Bakblik

02-10-2023 om 13:19 Topicstarter

Ik kwam om deze vraag na een uitspraak van iemand bij mij in de straat die afgelopen weekend de tuin winterklaar aan het maken was. Volgens haar zit je na 1 oktober niet meer buiten dus de tuinset moet naar binnen en ook bepaalde planten moeten nog voor de winter gesnoeid worden of de wortels met stro afgedekt tegen de vorst.

Wij hebben gisteren nog heerlijk buiten gezeten en de tuinset staat nog niet binnen, de komende week wordt nog steeds mooi weer dus als het kan zit ik buiten.

Vanochtend kwam ik in mijn vestje een bekende tegen die al een dunne winterjas/tussenjas aan had. Ja 1 oktober gaan de zomerjassen naar zolder en ook de zomerkleding gaat uit de kasten. Ik moet er niet aan denken om nu al met mijn winterjas/tussenjas op pad te moeten ik heb nog een heerlijk fleecevest dat bij droog weer nog prima voldoen ook als het wat kouder wordt.

”Winterklaar” is toch bedacht door Jacobse en van Es, oftewel Koot en Bie? 
Voor de tuin is het niet nodig in ieder geval. Mijn rommelhoopjes worden zeer gewaardeerd door de egel. 
En ik ben te lui om mijn kledingkast “winterklaar” te maken. Wat doe je dan, de jurken naar zolder of zo?

PS iemand anders mag de beurt overnemen, ik heb er morgen misschien geen gelegenheid voor. 

Kledingkast wel, vooral omdat ik niet kan wachten tot de herfst begint en ik al m’n favoriete herfstkleding weer aan kan 
Maar wat de tuin betreft: laat het lekker rommelig met de gevallen bladeren en uitgebloeide planten. Kun je zelf je tijd anders besteden en je helpt er allerlei soorten (kleine) beestjes mee de winter door! 

In mijn kledingkast zit winters en zomers hetzelfde, ik maak alleen andere keuzes.
Mijn tuinset staat ook altijd buiten, zou niet weten waar ik die anders moet laten.

De bladeren beginnen nu pas mondjesmaat te vallen, de eiken vallen pas in december. Dus met een beetje mazzel is mijn tuin eind december winterklaar. 

Ik heb geen winter/zomerkast. 

Beide niet. Ik was wel in de tuin zaadjes aan het verzamelen en ik heb de zonnebloemen verwijderd, omdat die anders dood over het pad gingen hangen, maar de rest mag lekker blijven staan. Ik moet nog wel even controleren of er niet iets is wat echt nu gesnoeid moet worden. 

Mijn kleding kast is gewoon mijn kledingkast. Hooguit dat sommige dingen in de winter lager op de stapel komen, omdat ze niet gedragen worden. Ik had wel lange broeken en truien gekocht en dat voelt nog een beetje zinloos. Volgend weekend wel even op pad voor kleuter voor nieuwe broeken en truien, maar die is ook gewoon overal uit gegroeid.

Nee, alles staat nog volop in bloei. De eenjarige planten in potten zoals geraniums doe ik pas weg als ze helemaal uitgebloeid zijn. Soms hou ik ze over voor volgend jaar. Dan gaan ze de schuur in. Het tuinstel blijft gewoon staan. Met de zachte winters van tegenwoordig zit ik in de winter ook wel eens buiten.

Ik heb aparte kasten voor zomer en winterkleding dus ik hoef nooit om te ruilen. Zo lang het nog kan draag ik mijn zomerkleding.

Lekker, zo'n buurtgenootje  Ik heb nee gestemd, maar ben wel begonnen. Zo lekker vind ik dat, afscheid nemen van de zomer en door naar de herfst.

Gisteren ben ik begonnen met snoeien van de voortuin. Omdat ik zwanger ben moet dat nu in etappes. Komend weekend hoop ik aan de achtertuin te beginnen.

Mouwloze jurken en zomer tops zijn vorige week al naar de zolder gegaan. Als de nazomer straks ook gedaan is, haal ik de dozen met herfst/winterkleding naar beneden. Een beetje aanvulling met nieuwe collectie herfstige kleding is onderweg. M'n eerste latte macchiato pumpkin spice heb ik ook al op

Hahaha nee. Ik moet wel mijn kledingkast opruimen maar dat is omdat de iets dikkere panty’s nu op een hoopje ergens achterin liggen.
De tuin, ja die moet ook, ergens de komende weken.

Nee, ik heb al mijn kleding in dezelfde kast hangen en het is nog veel te mooi weer om al de tuin te doen. 

Dat ga je toch niet laten afhangen van je kalender? 

_Audrey schreef op 02-10-2023 om 14:09:

Nee, ik heb al mijn kleding in dezelfde kast hangen en het is nog veel te mooi weer om al de tuin te doen.

Dat ga je toch niet laten afhangen van je kalender?

Inderdaad. Zomerbloeiers doen het vaak gewoon tot het gaat vriezen. 

_Audrey schreef op 02-10-2023 om 14:09:

Dat ga je toch niet laten afhangen van je kalender?

Nee niet helemaal. Maar oktober is wel een soort van start schot waarna je kan kijken wat je al kunt gaan doen.

redbulletje schreef op 02-10-2023 om 14:18:

[..]

Inderdaad. Zomerbloeiers doen het vaak gewoon tot het gaat vriezen.

Ik heb zelfs nu nog zgn eenjarige bloemen staan van vorig jaar. Ze bloeien nog steeds    Zonde als je alles uit je tuin gaat halen omdat het 1 oktober is en het zo heurt. 

Struiken nu snoeien en dergelijke snap ik wel, er zijn wel dingen te doen op bepaalde tijden in je tuin. 

Nee, ik maak de tuin alleen zomerklaar, omdat al die uitgebloeide bloemen perfect zijn voor alle insecten ed, rommeltjes lekker zijn hoor allerlei kruipend dier (egel enzo) en de bladeren veeg ik pas als het echt niet meer kan, dan gooi ik ze ook vooral in de bosjes. Het is ook nog te warm voor winterkleding. Dat doe ik altijd in herfstvakantie. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.