Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

13-09-2023 om 07:07

Tussentijdse vraag: wanneer maak ik een nieuwe viafora peiling?

Tijd voor een nieuwe peiling nu alle partijen officieel geregistreerd zijn?

Ik worstel nog een beetje met welke partijen dan toe te voegen aan de eerdere lijst. Er zijn er namelijk 70 geregistreerd, die waarschijnlijk lang niet allemaal mee gaan doen. De kandidatenlijsten hoeven pas begin oktober ingeleverd, maar daarop wachten duurt ook nog zo lang .

Daarom aan jullie vragen: 

  1. Wanneer moet ik een nieuwe peiling plaatsen? 
  2. Welke partijnaam die bij de eerdere peiling ontbrak moet er expliciet bij? (NSC uiteraard, maar misschien ook nog andere?)

Vraag 1 kan via de poll. Vraag 2 graag in een berichtje hieronder.

Link naar de vorige peiling:
https://www.viafora.nl/forum/nieuws-en-actueel/wat-ga-jij-stemmen-de-viafora-peiling?

Link naar alle geregistreerde partijen:
https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/tweede-kamer/partijnamen-en-logos/register

Winstwaarschuwing: ik heb een zeer drukke dag voor de boeg. Dus ik weet niet of ik vandaag nog veel kan bijlezen en reageren...

Peiling

Wanneer is het tijd voor een nieuwe viafora peiling?
30 stemmen
3%
10%
73%
0%
3%
10%

Ik ben eens gaan googelen toen er geopperd werd om een nieuwe peiling te maken. Blijkt dat ietsje na 9 oktober, namelijk 13 - 23 oktober een logische optie is: moment dat de Kiesraad de geldigheid heeft beoordeeld tot moment dat eventueel beroep over de geldigheid is afgerond.. https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/tweede-kamer/kandidaatstelling

Vorige keer waren er op een gegeven moment ook heel veel lijsten ingediend en werden het uiteindelijk 19, dus oktober lijkt misschien ver weg maar nu een vrij random selectie uit de 70 lijkt me ook niet per se heel zinnig....

Goed dat je dit weer doet Coreopsis
Ik vind het altijd interessant om te volgen 

 Kunnen we niet nu een nieuwe pol doen en weer eentje als de definitieve lijsten er zijn?  Behalve de NSC heeft volgens mij geen enkele nieuwe partij kans op een zetel, dus ik zie niet in waarom je die hier zou meenemen.

Daglichtlamp schreef op 13-09-2023 om 12:18:

Kunnen we niet nu een nieuwe pol doen en weer eentje als de definitieve lijsten er zijn? Behalve de NSC heeft volgens mij geen enkele nieuwe partij kans op een zetel, dus ik zie niet in waarom je die hier zou meenemen.

Ja, dit zou ik ook leuk vinden. Als tussentijdse peiling. 

Nu een peiling kan weer prima toch en dan later nog 1. Alleen maar leuk om te zien hoe mensen hier nu zouden stemmen.

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

14-09-2023 om 08:47

De overgrote meerderheid zegt "wachten". Maar ik vind de suggestie van Daglichtlamp eigenlijk leuker. Dus nu een tweede peiling en half oktober een derde. 
En aangezien een forum geen democratie is...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.