Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

Nederlandse mannen misdragen zich bij F1

Echt, wat een walgelijk gedrag is dit. Wat bezielt die mannen? Kunnen ze zich niet gedragen ofzo? Hou gewoon lekker je ranzige gedachten voor jezelf en je psychiater. 

https://www.ad.nl/formule-1/ophef-over-seksistisch-gedrag-max-fans-mercedes-nodigt-lastiggevallen-vrouw-uit~a4e47359/


Ontzettend zonde dat zo'n mooi evenement verpest wordt door een opmerkelijk grote groep holbewoners.

waardeloos gedrag.
Soms heb ik de indruk dat er een redelijk grote groep mannen is die zich in een soort anti metoo reactie juist weer vrouwonvriendelijker en grensoverschrijdender gedraagt.

Blijkbaar zit de overtuiging dat vrouwen "de mindere" zijn en op de plek gehouden moeten worden bij veel mannen nog steeds ingebakken. Om moedeloos van te worden.

Ja echt schandalig dit!

Stelletje idioten zijn het. 
Alsof bij F1 alle normen en waarden vervagen en alles maar gedoogd wordt ofzo.

Zonde! Zo’n mooi sport evenement.

Dat denk ik ook Woll. Zo van we gaan tekeer tegen me too. Waardeloos,walgelijk en ik schaam me voor mijn eigen volk.

Tul1969

Tul1969

11-07-2022 om 10:38 Topicstarter

Wollstonecraft schreef op 11-07-2022 om 10:27:

waardeloos gedrag.
Soms heb ik de indruk dat er een redelijk grote groep mannen is die zich in een soort anti metoo reactie juist weer vrouwonvriendelijker en grensoverschrijdender gedraagt.

Blijkbaar zit de overtuiging dat vrouwen "de mindere" zijn en op de plek gehouden moeten worden bij veel mannen nog steeds ingebakken. Om moedeloos van te worden.

Precies dit. Het staat los van de F1, sport of andere grote evenementen. Het is iets maatschappelijks. 'De vrouwtjes motten wel hun plaats kennuh'. Minachting naar vrouwen in het algemeen en de slachtoffers in het bijzonder. 

Ik heb het ook met walging gelezen. Leuk dat door Max er nu meer F1 fans bij zijn gekomen, maar als dit het niveau is dan hoop ik dat ze allemaal direct weer optiefen. Werkelijk alles is op niveau van een doorgesnoven voetbalsupporter van de harde kern. Echt diep triest.

F1 is een sport waarbij fans door elkaar kunnen zitten en natuurlijk worden er plaagstootjes uitgedeeld met grappige opmerkingen en liedjes, maar het is gewoon vriendschappelijk. 

Zo niet deze idioten. Dat begon al met het juichen toen Hamilton een crash had. Maar wat ik gisteren las over hoe ze zich als beesten hebben misdragen jegens vrouwen, daar lusten de honden geen brood van en heb ik zelfs nog nooit gehoord van doorgesnoven voetbalsupporter. Waaronder een jurkje optillen van een jonge vrouw omdat ze fan is van Hamilton. Blijf g**ver***me met je poten van anderen af! Het is seksuele intimidatie die enorm ver gaat en waarvan ik hoop dat ze de dader(s) pakken en vervolgen.

Plus iedereen die mee heeft gezongen met daar moet een piemel in: levenslang een verbod op bijwonen van de F1. 

Zijn ze helemaal gek geworden! Om je kapot te schamen.

Mooi dat Max ook zijn ongenoegen uitspreekt (NOS):

Max Verstappen kon het massaal toegestroomde Nederlandse publiek in Spielberg geen overwinning schenken. Maar ook de fans gaven de Formule 1-coureur op hun beurt geen goed gevoel over het raceweekend.

"Ik las een aantal dingen en ook schokkende teksten", aldus Verstappen. "Hier zouden we het niet over hoeven hebben. En: het is geen excuus, maar feest en alcohol leiden soms tot dom gedrag. Als je te veel gedronken hebt, kun je beter naar bed gaan, je roes uitslapen en 's morgens weer nuchter opstaan."

Tul1969 schreef op 11-07-2022 om 10:38:

[..]

Precies dit. Het staat los van de F1, sport of andere grote evenementen. Het is iets maatschappelijks. 'De vrouwtjes motten wel hun plaats kennuh'. Minachting naar vrouwen in het algemeen en de slachtoffers in het bijzonder.

Dit vind ik niet iets maatschappelijks. Ieder normaal denkend mens zou hier niet aan meedoen. Die oranje tribunes trekken kennelijk een bepaald volk aan wat allerminst staat voor de gemiddelde Nederlander/Nederlandse man. Het schijnt ook steevast in Oostenrijk te zijn waar ze zo uit de bocht vliegen. En die is gepland in de zomerstop van het voetbal. Dus ik vermoed dat daar veel idioten bij zitten die normaliter in de voetbalstadions zich misdragen en zich vervelen. Wat ook niets zegt over de normale voetballiefhebber, want dit soort idioten draait het niet om de sport, maar om het rellen. 

Volgend jaar veel politie op de been en keihard aanpakken als ze het weer proberen.

Achterlijke pack mentality. In zo'n groep durven ze wel, alleen hebben ze vast niet zo'n grote mond. En juist dat het zo massaal lijkt te zijn, is voor de slachtoffers extra angstaanjagend. Ik hoop dat iedereen die iemand kent die daar geweest is, vraagt hoe ze het hebben gehad en uitspreekt hoe belachelijk dit is en dat je er écht niet aan mee hoeft te doen als je er bent.

Fucking treurige stumperds zijn het. Je zou het bijna eens willen vergelden. Zo'n groepje mannen uitnodigen op de huishoudbeurs en Ria en Gerda even lekker los laten gaan. Kijken of ze dan nog zo'n grote mond hebben. 

In feite maken ze juist duidelijk dat zoiets als de metoo movement nodiis.

Gatver.

"De Nederlands Max-fan Thijs deelt zijn ervaring ook op Twitter. ‘Vorig jaar was ik in Oostenrijk. Iedere keer dat er een vrouw of meisje langs de grote tribune liep, werd er geroepen en gefloten, ook door vaders die met kinderen waren. Ze zongen 'daar moet een piemel in’. De meesten zullen het als een grap bedoeld hebben, maar als je dit naar jonge meisjes roept is dat waarschijnlijk niet grappig voor hen. En het waren niet een paar mensen, maar echt de helft van alle mensen op de tribune.”"

 
Kunnen die mannen zich nou echt niet inleven in hoe dit is voor zo'n jonge vrouw, hebben ze geen dochters of zusjes? En waarom spreekt de helft die niet meedoet de andere helft niet eens aan? 

Wat een viespeuken. Nog maar een keer: 

Stelletje schoften. Waarschijnlijk voor een groot deel meelopers en dronken, maar dan nog. Als je een beetje fatsoen in je hebt kraam je niet dit soort onzin uit en doe je dit soort dingen niet.

Wat ik me dan altijd afvraag: wat vinden de vrouwen en vriendinnen van deze kerels?
Zeg je dan niet als ze thuiskomen:  ben je %^$%^van de pot gerukt? Hoe vind je het als Liesje (dochter) zo zou worden behandeld?

Of vinden die partners het een leuk gebbetje waar je niet zo moeilijk over moet doen en gaan ze dit soort mannengedrag verdedigen, net zoals veel vrouwen deden over het verkrachtingskaarsverhaal bij VI? 
Dan houdt je het wel in stand als vrouw, imho.

Het zou mooi zijn als de FIA dit nu krachtig de kop indrukt, voordat het op de F1 tribunes iedere week net zo toegaat als bij voetbal. Racisme, seksime, ik schaar het allemaal onder dezelfde noemer. Zet camera's op de tribunes en huur genoeg indrukwekkende security guards in om bij het eerste beste voorval de personen in kwestie naar de uitgang te escorteren. Kondig dit vooral luid en duidelijk vooraf aan en voeg de daad bij het woord.

Wat een walgelijk gedrag zeg.. 🙄

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.