Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

Hebben je partner en jij hetzelfde politieke standpunt?

Ik ben benieuwd,  hebben je partner en jij hetzelfde politieke standpunt?

Hier niet. Man heeft rechts gestemd (geen pvv). Ik stem links. We zijn het er niet over eens dus laten het onderwerp vaak links liggen.


Hier dezelfde situatie en ook een verschillende reactie op wat er gisteren gebeurd is. Ik wil het er met hem zo min mogelijk over hebben want dan projecteer ik mijn frustratie op hem en dat is niet goed voor onze relatie.  

We hebben niet precies hetzelfde gestemd maar we delen wel dezelfde idealen. Dat vind ik wel belangrijk in een partner.

Ik VVD, hij Volt. Vind ik prima, Volt kwam ook bij mij uit de stemwijzer maar ik vond ze te jong.

Hij PVV ik PVDD. 
Zijn stem was vooral strategisch. En hij is het bij lange na niet met alles van PVV eens. En ik heb dus ook niet met PVDD. 
En toch geen gedoe hierover. Over veel dingen denken we hetzelfde.
Ik vond Corona en denkbeelden daar over meer problematisch

Vrouw85

Vrouw85

23-11-2023 om 19:47 Topicstarter

MijnNaamIsHaas73 schreef op 23-11-2023 om 19:34:

Hier dezelfde situatie en ook een verschillende reactie op wat er gisteren gebeurd is. Ik wil het er met hem zo min mogelijk over hebben want dan projecteer ik mijn frustratie op hem en dat is niet goed voor onze relatie.

Dit dus.

Deze keer stemden we hetzelfde in het midden. Meestal is hij wat meer rechts en ik wat meer links.

Onze politieke voorkeur ligt wel dichtbij elkaar. Stemmen meestal wel op dezelfde partij. Nu ook weer. Enige verschil was aan wie we onze voorkeursstem gaven.

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

23-11-2023 om 20:04

Geen partner... en ik ben het meestal met mezelf eens 😄

Unaniem op dezelfde partij gestemd, zoals dat meestal het geval is.

Hier ook. Man heeft VVD gestemd en heeft een aantal best wel rechtse ideeën. Ik heb op een linkse partij gestemd en vind bijvoorbeeld het milieu, sociale gelijkheid en vluchtelingenhulp erg belangrijk. Wij hebben hier best wel heftige discussies over. Ik vind het erg vervelend dat mijn kinderen (3 pubers) ook best wel rechtse ideeën hebben. Niet extreem rechts ofzo maar ook niet heel sociaal. Dit maakt me boos en ik heb de neiging mijn man hiervan de schuld te geven. Ook de overwinning van de PVV en het feit dat mijn man mijn zorgen en mijn frustratie hierover niet begrijpt vind ik erg vervelend.  Inmiddels ga ik het gesprek hierover dus ook maar uit de weg.

nee. Hij VVD en ik normaal D66, nu GL/PvdA. We delen veel standpunten, niet alle. Dit is geen probleem. Als hij PVV of Ja21 zou stemmen zou het wel een probleem zijn.

Ja. We stemmen beide rechts. Ik heb man eigenlijk nog niet eens gevraagd wat hij gestemd heeft gisteren, bedenk ik me nu  ! In ieder geval in volmacht voor mij VVD, ik vermoed hij hetzelfde. Ik vind het wel fijn dat we in veel (politieke) zaken hetzelfde staan, scheelt een boel discussies  

Mijn man is zijn hele leven trouw aan PvdA, ik vroeger groen links, nu PvDD. Oudste kind SP, jongste ook PvdA. Geen verschillen om ruzie over te krijgen.

Mijn man vraagt aan mij waar hij op moet stemmen. Hij volgt de politiek totaal niet.

Man is rechts ik licht links.
Hij wilde PVV stemmen maar toen ik vertelde hoe Wilders over genderdiversiteit dacht zag ie daar vanaf.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.