Media en cultuur Media en cultuur

Media en cultuur

Songfestival nummer klinkt niet lekker . Waar ligt het aan ?

koorts.jpg


Aan de techniek lag het gister avond niet , maar toch klonk het songfestival nummer van Mia Nicolai en Dion Cooper weer niet lekker .

Waar ligt het aan ?  Niet op elkaar ingespeeld  , jong en onervaren ?  Het nummer is heel mooi , maar best wel moeilijk , te moeilijk misschien voor live ?
Had Nederland niet beter een andere inzending  kunnen kiezen , of wacht , er viel niets te kiezen geloof ik .....

Ik zou het sneu vinden als het een afgang voor ze word.
Ik hou mijn hart vast . Of zouden ze toch nog gaan shinen straks ? Ik hoop het zo voor ze .

https://www.nu.nl/299666/video/songfestival-duo-zong-opnieuw-vals-mensen-in-de-zaal-schrokken-ervan.html#nujij


Ik zie en hoor 2 mensen die eigenlijk helemaal niet (zo goed) kunnen zingen. 
Dit is de eerste keer dat ik dit nummer (bewust) hoor, geen idee of het eerder beter heeft geklonken? 

Wat Poezel en Wip zegt. Ze hebben op zich aardige stemmen, maar ze zijn gewoon niet zo heel goed. En in een live-setting zingen is lastiger dan bijv in een studio, je hoort jezelf minder goed, daardoor heb je de neiging harder te gaan zingen en dan heb je minder controle. Als je niet de zangtechniek en ervaring hebt om dat op een goede manier te doen althans, en dat hebben deze twee niet. Wel heel sneu voor deze twee, geen idee hoe ze in deze positie beland zijn. 

zouden ze zich niet beter terug kunnen trekken? Als ik al ineenkrimp bij het horen van de valse noten, moet er echt wel wat aan de hand zijn. Op zich hebben de mensen mooie stemmen maar misschien is het lied te moeilijk of zijn ze gewoon geen gevorderde zangers. Ik vind het zielig

Ik denk niet dat ze gaan shinen
Helaas

Waarschijnlijk kunnen ze best wel zingen, maar zitten ze er door de spanning steeds naast of zo. Ik vind het sowieso een stom nummer. Je kunt niet iedereen Duncan laten imiteren en het leidt gegarandeerd niet tot winst.

Ze kunnen niet zingen en passen niet bij elkaar. Ik vind het ook een vreselijk zeiknummer en denk dat ze de finale niet eens gaan halen.

ZwarteKat schreef op 16-04-2023 om 11:58:

Ze kunnen niet zingen en passen niet bij elkaar. Ik vind het ook een vreselijk zeiknummer en denk dat ze de finale niet eens gaan halen.

Op de een of andere manier zijn ze toch uitgekozen door mensen die er veel tijd, energie en geld insteken om een succesje te behalen. Ik denk dat die als eerste criterium toch wel hebben dat ze kunnen zingen.

Nee

Nee

16-04-2023 om 12:09

Je kan werkelijk elk willekeurig open podium of middelmatig café binnenlopen en mensen vinden die live kunnen zingen, charisma hebben en een pakkend liedje kunnen schrijven. Ik vind het dus best vreemd dat er vaak mensen worden gekozen die niet zo goed zijn. Maar het zal vast een bepaald doel dienen. 

MMcGonagall schreef op 16-04-2023 om 12:03:

[..]

Op de een of andere manier zijn ze toch uitgekozen door mensen die er veel tijd, energie en geld insteken om een succesje te behalen. Ik denk dat die als eerste criterium toch wel hebben dat ze kunnen zingen.

Misschien kunnen ze zingen in de studio, met allerlei hulpmiddelen? Ik weet het ook niet. 

Ik heb de filmpjes van beide optredens gekeken en het doet gewoon pijn aan je oren zo vals. En de eerste keer konden ze de techniek de schuld nog geven,  maar nu niet meer.

Bij voorbaat kansloos .

Oh wow, ik had het nog niet gehoord. Nu snap ik waarom ze bij 'Even tot hier' het hierover hadden 

Ik vind het ook een zeiknummer en het zijn niet de beste zangers. De eerste keer zaten ze er wel heel ver naast en nu was het ook niet best.

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

16-04-2023 om 14:11

Ze zullen best aardig kunnen zingen (beter dan ik in elk geval). En ze zullen ook vast aardig kunnen zingen op een klein podium of in een woonkamer. Maar nu moeten ze opeens voor een enorme zaal zingen, met oortjes en zonder front-monitor (want dat belemmerd 'het plaatje'). Tja, da's andere koek! En dan ga je de mist in.

Ze zijn ook duidelijk niet geselecteerd op 'het kunnen zingen', maar duidelijk op de looks en hun uitstraling. Ook politiek/kruiwagen (Duncan) speelt hierbij een rol. Kun je wel blijven lachen tijdens een interview en kul-verhalen verkondigen? Zo ja, maak je kans, zodra je menselijke trekjes gaat vertonen, ben je 'af'. 

Helemaal als je hun reactie hoort NA het debacle in Madrid: "We hoorden niks in het oortje, dus we wisten niet dat het vals was; toen we het podium afkwamen dachten we echt dat het een goed optreden was (zie daar de onervarenheid met oortjes en enorme zalen en 'the ignorance'). "Maar we gaan gewoon verder met oefenen" (zie nog meer 'ignorance' en de acteer-act om vooral spontaan over te komen).

Ook nog dikke kans dat dit liedje helemaal niet hun eigen stijl is, maar voor hen geselecteerd, omdat het erg op de stijl van Duncan lijkt (en dat scoort kennelijk).

Sorry voor alle Eurovisie-song-festival-fans, maar het is mijns inziens een hele marketing-machine en heeft derhalve weinig meer met zingen te maken (het zingen is het vehicle, maar meer ook niet).

Wat gênant dit.....Ik hou zelf wel heel erg van dit soort nummers maar die jongen zit er verschrikkelijk naast. Ik hoop dat ze verdere vernederingen bespaard blijft.

Edit: na het beluisteren van nog een stukje heeft zij ook echt niet de kwaliteit die dit nummer vereist. Jammer hoor.

wild-flower

wild-flower

16-04-2023 om 16:13 Topicstarter

Ik begreep ook dat het vrienden zijn van Duncan Laurence .
Sinds 2013 wordt de inzending voor het Eurovisiesongfestival niet meer gekozen via een Nationaal Songfestival maar door een heel klein select groepje. En dat is jammer vind ik .

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.