Media en cultuur Media en cultuur

Media en cultuur

Podcasts of luisterboeken… ik haaat ze!

Zó irritant om constant naar een stem te moeten luisteren en niet zelf de snelheid te kunnen bepalen.
Ik wil geen informatie via een podcast, ik wil gewoon lezen en overslaan wat me niet interesseert c.q. overbodige informatie of slap geouwehoer is.
Luisterboeken snap ik ook niet. Ik lees heel snel en heel veel. Irritant die slome verhaaltjestoon. 
Nog meer mensen die hiervan ‘gruwelen’?


Ja vreselijk! Ik lees graag zelf, dat kun je op eigen tempo en in heerlijke stilte doen. 

Dan zet je de afspeelsnelheid toch omhoog?

ik vind het ook niks. Ooit een luisterboek van Shopaholic geluisterd; hoofdstuk 3. Email van [email protected] naar [email protected]...
Onderwerp...
Toen heb ik het opgegeven. 
En Kluun zijn sex passage horen voorlezen vond ik ook te ver gaan.

Kaaaaaaaatje schreef op 06-01-2024 om 18:06:

Dan zet je de afspeelsnelheid toch omhoog?

Dan moet je je nog steeds door de onzin hern worstelen maar dan met slechter geluid. 

ik heb dat vooral met video. Ik haat filmpjes waarin een pratend hoofd iets staat uit te leggen. Laat het me dan zelf lezen. 
Podcasts en luisterboeken vind ik fijn voor tijdens het wandelen, dan stoort het me niet als het wat langzamer gaat. 

ik word enorm afgeleid van dat gepraat.
Lees mij ook niet je mail voor als je wil dat ik 'm beoordeel, ik ben visueel ingesteld dus krijg de info ook alleen visueel binnen. 
Telefoon gesprekken zijn ook een drama, langer dan 5 minuten gaat niet dan ben ik je kwijt. 

Kaaaaaaaatje schreef op 06-01-2024 om 18:06:

Dan zet je de afspeelsnelheid toch omhoog?

Volgens mij is er geen afspeelsnelheid die zorgt voor verstaanbaarheid en net zo snel is als ik kan lezen.

Podcasts heb ik helemaal niets mee. Maar tijdens het wandelen vind ik een luisterboek wel prettig. Gewoon thuis heb ik er ook niets mee, dan wil een gewoon boek.

Een luisterboek heb ik nog nooit geprobeerd maar podcasts luister ik geregeld, als ik een radioprogramma heb gemist, dan zijn die altijd opgenomen en beschikbaar.

Omdat je dan met een oortje in zit, hoef je niets te missen en je kan pauzeren wanneer je wil. Dat vind ik een groot voordeel.

ik kan er ook niets mee. Ben ik veel te ongeduldig voor denk ik. 

Vandaag voor het eerst in mijn leven een podcast geluisterd 
Ik vond er niks aan
 Luisterboeken vind ik ook niks , ik ontspan juist van een boek in mijn handen zittend op de bank. Tijdens het wandelen  luister ik dan liever  muziek.

als dyslect en als mama van meerdere dyslecten ben ik super blij met deze mogelijkheden. Hierdoor zijn mijn kinderen in staat een opleiding passend bij hun mogelijkheden te halen.

Ginevra schreef op 06-01-2024 om 18:12:

ik heb dat vooral met video. Ik haat filmpjes waarin een pratend hoofd iets staat uit te leggen. Laat het me dan zelf lezen.
Podcasts en luisterboeken vind ik fijn voor tijdens het wandelen, dan stoort het me niet als het wat langzamer gaat.

Ik ook. Dan heb ik een probleem met iets en zoek op internet naar de oplossing. En dan is het vaak in de vorm van een filmpje. En als ze dan nog meteen to the point komen, maar dan wordt eerst minutenlang uitgelegd wat het probleem is en hoe handig het is als dat is opgelost.

Nope, ik vind er ook niets aan! Weleens geprobeerd, want ik hoor dan anderen over een heel interessante podcast die ze geluisterd hebben - maar nee. Ik heb daar blijkbaar onvoldoende geduld voor. Doe mij maar gewoon een boek! 

ik heb geen tijd om op de bank te zitten in stilte met een boek. Ik heb de zorg voor mijn kind, man en huishouden dus terwijl ik het huishouden doe, kook of buiten wandel luister ik graag een boek of podcast. Er zijn zoveel podcasts en boeken, voor ieder wat wils. Het is bij mij een bijzaak het luisteren. Ik ga er niet bij zitten alszijnde mijn bezigheid. Dat maakt misschien ook het verschil voor de mensen die het te sloom vinden. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.