Media en cultuur Media en cultuur

Media en cultuur

Het musea topic!

Welk museum heb je bezocht en is een aanrader of naar welke tentoonstelling raad je aan om te gaan?



Mick87 schreef op 26-02-2024 om 16:17:

Ik ga volgende week naar de Frans Hals tentoonstelling in het Rijks.
Meer mensen die gaan of zijn geweest ?

Ik ga morgen toevallig . Zal wel even laten weten hoe het was!

@Dolfje: weekendje bij jou in de buurt is alweer voorbij. We hebben genoten van droog weer en de mooie bosrijke omgeving, geen museum gezien deze keer.

Dolfje

Dolfje

28-03-2024 om 18:33 Topicstarter

Teigera schreef op 28-03-2024 om 13:48:

[..]


@Dolfje: weekendje bij jou in de buurt is alweer voorbij. We hebben genoten van droog weer en de mooie bosrijke omgeving, geen museum gezien deze keer.

Als het maar leuk was!

Dolfje schreef op 28-03-2024 om 18:33:

Als het maar leuk was!

Dat was het zeker!

Vandaag bij Frans Hals geweest, nou ik was niet de enige  , het was goed druk! Gelukkig was er genoeg ruimte om de bijschriften te lezen en eens even van dichtbij een schilderij te kunnen bekijken. Soms even wachten, maar dat is prima. Vond de opstelling leuk, je kon goed vergelijken bv tussen de 'jonge' schilder en de oudere werken. 

Museumkaart vorige week vernieuwd en kom weer even wat museum-enthousiasme delen! 
We zijn maandag naar het Muzeeum in Vlissingen geweest. Maritiem museum, vooral over (de tijd van) Michael de Ruyter. Interessant en ook leuke interactieve dingen voor kinderen. Zoon van 7 vond het ook erg leuk! 

Op weg naar huis vrijdag zijn we naar het Industrieel Museum Zeeland geweest. In Sas van Gent, beetje een uithoek van Zeeuws-Vlaanderen (wat ook al een uithoek van NL is) maar wat gun ik ze hier meer bezoekers! Toen wij aankwamen waren wel de enigen, later nog een oma met kleinkind en een ouder stel. Museum is niet groot, ik dacht echt met uurtje buiten te staan, maar dat werden er 2,5! Gerund door supervriendelijke vrijwilligers. Veel oude (maar ook nieuwere) machines (heel veel herkenning vanuit ons werk) maar ook heel veel doe-dingen voor kinderen (kijken met je handen 😍). Echt een hele leuk vormgegeven kinderroute met opdrachten: van producten zoeken in het magazijn en uitzoeken waar ze werden gemaakt, naar proefjes, naar stroom opwekken met fietsen). Highlight was wel het zelf mogen tekenen met 3d-pen. 
Dus mocht je ooit in die buurt zijn: ga erheen! 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.