Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

Welke rol heeft spiritualiteit in jouw leven?

Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring.

Welke rol heeft spiritualiteit in jouw leven? Ben je heel spiritueel, of juist niet? Zijn er zaken of een bepaalde stroming waar je sterk in gelooft en kracht uithaalt? Brand los 


Dat speelt werkelijk geen enkele rol in mijn leven. Vroeger vond ik spirituelen nog wel schattig, maar sinds de spirituelen in mijn omgeving zich allemaal ontpopt hebben tot wappies, kan ik er helemaal niks positiefs meer over zeggen.

Lieveheersbeest

Lieveheersbeest

03-10-2023 om 21:55 Topicstarter

ik ben zelf niet heel spiritueel. Het is niet zo dat ik per definitie nergens in geloof of “er niet aan wil”, maar ik denk dat ik van nature nuchter en rationeel ben (en dus niet zo spiritueel?).

Ik heb recent wel drie reiki behandelingen gehad. Dat is out of the box voor mijn doen. Die behandelingen waren wel prettig en hebben tot nieuwe inzichten geleid, maar het is niet alsof ik heel bewust heb ervaren dat blokkades op mijn energie werden opgeheven

Geen rol, ik kan in ieder geval niets bedenken.

Nu ben ik ook wel erg rationeel want ook bijv onderbuikgevoel zie ik als resultaat van waarnemingen in het nu en ervaringen uit het verleden.

Dubbel

Mijn (onderbuik)gevoel volgen pakt voor mij doorgaans goed uit.
En ik steek regelmatig kaarsjes op thuis en als ik een kerkje tegen kom voor mn overleden paps. Ik praat ook met hem alsof hij echt nog ergens rondzweeft als beschermengel. Wellicht hou ik mezelf daarmee voor de gek maar het geeft troost om te denken dat ik hem ooit weer terug zie. 
Maar al die hedendaagse zweefsessies met tantradansen en zonnevlechten zijn niet aan mij besteed. 

Vroeger speelde het geen rol, vond mezelf altijd erg nuchter en rationeel. Maar ik ben sinds een paar jaar christen en nu speelt het juist een heel grote rol in mijn leven. 

Ik ben katholiek gedoopt maar ben niet praktiserend. De kerk en de leer trekt mij niet. Maar in Oostenrijk trekt de cultuur die om de kerk hangt me wel. De sociale cohesie is erg groot in alpendorpen en de kerkhoven zijn nergens zo mooi verzorgd met bloeiende bloemen en brandende kaarsen. Daar wordt dagelijks aandacht aan besteed door de dorpelingen. Dus eigenlijk spreekt vooral de sociale functie me aan. 

Je bedoelt spiruwaliteit?

On topic, het speelt geen enkele rol in mijn leven. Bij familie die er wel mee bezig is word het gesprek altijd snel awkward wanneer het die kant op gaat.

Ik denk altijd: als je ergens echt in gelooft, dan is dat eigenlijk heeft basaal voor je, gewoon de harde werkelijkheid.

Als jij dus in kabouters gelooft, dan bestaan die kabouters gewoon, dan is het voor jou geen kwestie van geloven, maar van zijn (het ís zo).


Maw: ik zie jezelf zien als spiritueel als zweefteverij, maar ergens in geloven, want dat is nou eenmaal zo niet echt, geloof ik. 

MMcGonagall schreef op 03-10-2023 om 22:08:

Geen rol, ik kan in ieder geval niets bedenken.

Nu ben ik ook wel erg rationeel want ook bijv onderbuikgevoel zie ik als resultaat van waarnemingen in het nu en ervaringen uit het verleden.

Zo zie ik het ook. 
Ik ben allergisch voor iemand die het constant heeft over haar voelsprieten die dan zogenaamd alles kunnen voorspellen (en het in 9 vd 10x fout hebben trouwens), maar in feite gaat het dan gewoon om waarneming. Ikzelf ben ook eens bericht van voelsprieten in mijn werk, en raakte redelijk op tilt, haha, maar als je dan benoemt dat het om onbewuste waarneming gaat en kan ik er wel wat mee. 

Totaal niet. Ik ben daar te nuchter en praktisch voor. 

Mijn moeder was daar wel mee bezig (reiki onder andere), maar het enige positieve dat ik daar van vond is dat ze er sociale contacten aan over hield. Heel fijn dat iemand die 200 km verderop woont je positieve energie stuurt, maar het feit dat je je zorgen met die persoon hebt gedeeld hielp mijn inziens nog het meest.

Ik zie mijzelf wel als spiritueel en heb ook ervaren dat sommige mensen echt iets kunnen dat niet logisch verklaarbaar is. Tegelijkertijd ben ik ook behoorlijk nuchter en moeten mensen niet bij mij aankomen met manifesteren en hoe dat al je problemen oplost. Die types mogen van mij zwaar de manifestering krijgen.

Het zal wel maar niet bewust. Onderbewust heb je de neiging om ergens een betekenis aan toe te kennen. 

Het feit dat gisteren mijn nieuw neergezette lamp vanzelf was aangegaan zal een verklaring hebben. Die wordt vanzelf nog wel duidelijk.

Ik denk ook wel dat social media als geen ander kunnen voorspellen met welke gedachten en handelingen jij je bezig gaat houden de komende dag, week en maand. Dus het lijkt allemaal al gauw magisch.
Overigens best sneu als jij gaat denken dat belangrijke personen van vroeger jou spirituele boodschappen toezenden maar dat wordt dan in werkelijkheid door TokTik of Anagram gedaan.

Die techbedrijven wilden graag mensen verbinden, maar momenteel zijn ze die juist mentaal aan het ontbinden.

Ik heb er weinig mee, ben ook niet gelovig. Ik heb het ook helemaal niet meegekregen in mijn jeugd. 
Als mensen het bijvoorbeeld hebben over zich verbonden voelen met alles/het grote geheel dan begrijp ik echt niet wat ze daar dan mee bedoelen. Ik voel dat zelf namelijk helemaal niet. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.