Gezondheid en welzijn Gezondheid en welzijn

Gezondheid en welzijn

(Eet)Gewoontes die je wilt afleren

weekend betekent chips. Oma betekent pannenkoeken. Zaterdag is PPP-dag. Shoppen betekent koffie met taart. Voetbal betekent derde helft met veel bier. Uit school naar huis betekent koeken halen bij de super. De trein betekent zo’n superstroopwafel bij de koffie. Fietsen betekent ijs bij de Italiaan. 

Vul maar aan.

Waar wil je van af, wat wil je houden?


Ik heb de gewoonte om tijdens m’n werk te snoepen - net gebakken stukjes kip, groenten, brood met dip en nog veel meer. Hiermee zou ik graag willen stoppen
M’n blikje Red Bull op de voetbalclub, zondagochtend, wil ik houden. Vind het zo lekker 1x per week!

Waar ik mee wil stoppen:
- iets te vaak koken 'op de automatische piloot',  wat betekent dat ik snel aardappeltjes in de oven gooi bijvoorbeeld. Sowieso maak ik te vaak gebakken/geroosterde aardappeltjes.
- Eenmaal een zak chips open "voor visite" gaat ie op.
- Drop in huis? Pot gaat leeg.

Wat ik wil houden:
- op zaterdagavond een lekker toastje met Franse kaas

- op de dag van brood kopen van de bakker iets lekkers bij de koffie (van die bakker)

Er is eigenlijk niks waar ik vanaf wil zowel van eten als drinken niet. Ik geniet graag van het leven en ben niet te dik.

O en waar ik ook mee wil stoppen is het iets te vaak meenemen van kaasbroodjes bij de boodschappen.

watertoren schreef op 19-04-2022 om 19:30:

Er is eigenlijk niks waar ik vanaf wil zowel van eten als drinken niet. Ik geniet graag van het leven en ben niet te dik.

Even een serieuze en niet lullig bedoelde vraag: ben jij nooit bang voor je gezondheid door je eet, rook-en-drinkgewoontes?

Mijn 2 vierkantjes pure chocolade bij de avondthee wil ik houden. Echt die doe ik niet weg. De PPP heeft hier afgelopen winter een P verloren, de pannenkoeken (de enige groentenloze maaltijd in huize Bakblik) is vanwege een altijd misselijke puber in de ban gedaan.   Na de maaltijd hadden we altijd  nog zin in wat hartigs en gingen dan na de thee toch maar aan de chips.
De andere twee P's hebben altijd sla erbij of andere groenten.  Patat met snack als maaltijd doen we nooit. Pizza is niet altijd een feestje met kleine bodempjes die ieder naar eigen inzicht mag beleggen en daar gaat altijd groente op. 

Nu we in overleg die ene P hebben opgegeven eten we vaker de andere P 's maar dat is eigenlijk winst.  Vaker groenten en minder chips op zaterdagavond.

Herfstappeltaart schreef op 19-04-2022 om 19:45:

[..]

Even een serieuze en niet lullig bedoelde vraag: ben jij nooit bang voor je gezondheid door je eet, rook-en-drinkgewoontes?

Nou zo ongezond leef ik nou ook weer niet hoor. Drank hou ik vooral voor in het weekend, doordeweeks drink ik als een feestje is of met mooi weer op een terras. Ik heb geen overgewicht en ik voel me gezond en ben bijna nooit ziek. Dat ik de griep had is zeker 20 jaar geleden als het niet langer is en zelfs corona heb ik nog niet gehad voor zover ik weet.

Bakblik schreef op 19-04-2022 om 19:55:

Mijn 2 vierkantjes pure chocolade bij de avondthee wil ik houden. Echt die doe ik niet weg. De PPP heeft hier afgelopen winter een P verloren, de pannenkoeken (de enige groentenloze maaltijd in huize Bakblik) is vanwege een altijd misselijke puber in de ban gedaan. Na de maaltijd hadden we altijd nog zin in wat hartigs en gingen dan na de thee toch maar aan de chips.
De andere twee P's hebben altijd sla erbij of andere groenten. Patat met snack als maaltijd doen we nooit. Pizza is niet altijd een feestje met kleine bodempjes die ieder naar eigen inzicht mag beleggen en daar gaat altijd groente op.

Nu we in overleg die ene P hebben opgegeven eten we vaker de andere P 's maar dat is eigenlijk winst. Vaker groenten en minder chips op zaterdagavond.

Pannenkoeken met kaas, spek en chikiflakes is heerlijk hartig 

BeneficialJay65

BeneficialJay65

19-04-2022 om 20:02

Geen eten maar drinken: minder koffie. Probeer nu wat vaker thee te drinken.

redbulletje schreef op 19-04-2022 om 20:00:

[..]

Pannenkoeken met kaas, spek en chikiflakes is heerlijk hartig

Die hebben we even geprobeerd maar dan hadden we na 2 pannenkoeken per persoon weer genoeg van die vullende hap en toch later op de avond trek in iets anders. Tot nu toe (vanaf december) nog niemand geroepen dat we weer eens pannenkoeken moeten eten.  Die pizza of patat met groenten en sla bevalt mij prima dus we houden het voorlopig zo. 

-Elke dag mijn blikje coca cola icm Croky Bolognese chips.
-Bij een dagje winkelen hoort aan het eind wat eten bij de Mac Donalds. 
-Elk weekend verse harde bolletjes met roomkaas en gerookte zalm.
-Roomboter op brood ( elke dag).

Tja en maar klagen dat mijn buik wat dikker is geworden 

ProfitableMantis53

ProfitableMantis53

19-04-2022 om 20:13

Als ik bij de Lidl kom neem ik vaak pecanbroodjes en/of gevulde koeken mee uit de bakken waar ze los in liggen. Dan eet ik een pecanbroodje op de fiets naar huis en de koeken hebben we dan bij de thee na het eten. Daar moet ik echt mee stoppen.

Wat ik wil houden is koffie met appeltaart onderweg tijdens een fietstocht.

Bakblik schreef op 19-04-2022 om 20:12:

[..]

Die hebben we even geprobeerd maar dan hadden we na 2 pannenkoeken per persoon weer genoeg van die vullende hap en toch later op de avond trek in iets anders. Tot nu toe (vanaf december) nog niemand geroepen dat we weer eens pannenkoeken moeten eten. Die pizza of patat met groenten en sla bevalt mij prima dus we houden het voorlopig zo.

Als ik pannenkoek maak dan eerst een hartige en daarna nog een zoete. Maar al die koolhydraten zijn idd niet goed voor mij want daardoor krijg ik snel weer trek.

Ben vorig jaar dus koolhydraatarm gaan eten en dan heb ik niet meer de onstilbare honger. 

redbulletje schreef op 19-04-2022 om 20:00:

[..]

Pannenkoeken met kaas, spek en chikiflakes is heerlijk hartig

Ik eet pannenkoeken graag met spek, kaas en uien en stroop! Dat is echt hemels!

Zilver_gray schreef op 19-04-2022 om 20:15:

[..]

Ik eet pannenkoeken graag met spek, kaas en uien en stroop! Dat is echt hemels!

Ik hou dan weer niet van hartig gecombineerd met zoet

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.