Financiën en recht Financiën en recht

Financiën en recht

Zelf definitieve kinder opvang toeslag berekenen?

Hoi Allemaal.

Een paar weken terug heb ik van de belastingdienst een brief ontvangen dat ik de gegevens van de kinderopvang door moet sturen. Dit zodat ze de definitieve berekening kunnen maken van de eventuele teveel en of te weinig ontvangen kinderopvangtoeslag.

Is er een manier dat ik dit zelf kan berekenen aan de hand van de gegevens die ik heb ? Ik ben hier totaal geen ster in , en word altijd nerveus van post van de belastingdienst. Dus ik zou alvast een poging willen doen door dit zelf te berekenen , als mentale voor bereiding zeg maar     iemand een trucje hiervoor?

alvast bedankt!

Vul de proefberekening in van toeslagen voor 2020.

 https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/   

Vul het vastgestelde inkomen van jezelf en partner in (zie je definitieve aanslag inkomstenbelasting). Pak de jaaropgaaf van de kinderopvang erbij. Neem je wisselde uren af? Deel je jaaruren door 12 maanden. Vul het uurtarief in, zie ook jaaropgave.
Dan berekend de proefberekening je maandbedrag. Dit keer 12 maanden en klaar. 

Kijk dan op www.toeslagen, log in met je digi-d en klik op het tabblad "actuele berekeningen" voor het jaar 2020. Kijk op welke basis je je voorschot staat. Komen je afgenomen uren redelijk overeen? Kijk naar het jaarbedrag wat je ontvangen hebt tav wat er uit de proefberekening kwam. 

Als je het helemaal zelf wil berekenen pak je jaaropgave van kinderopvang vorig jaar en kijk je op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvangtoeslag/bedragen-kinderopvangtoeslag-2021 welke percentage je aan kot krijgt. 

Ik zet zelf voor kot berekening altijd salaris net wat hoger dan we verdienen zodat kans op te veel krijgen verkleind wordt. 

Heb je al gekeken op de web site van de belasting dienst. Daar staat een reken voorbeeld waar mee je zelf een berekening kunt maken zodat je kunt zien hoeveel kinder opvang toeslag je krijgt als je kind naar het kinder dag verblijf gaat. Dan zie je zelf het bedrag dat je op je bank rekening gestort krijgt. Let wel, het is een proef berekening dus er zou een fout marge in kunnen zitten. Je hebt wat invul gegevens nodig zoals het toetsings inkomen van je toeslag partner en welk kinder opvang (zoals kinder dag verblijf). Maar het wijst zich zelf dus ik denk dat het je wel gaat lukken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.