Financiën en recht Financiën en recht

Financiën en recht

Welke energie leverancier als je zonnepanelen hebt?

Wij hebben sinds kort een woning met 15 zonnepanelen die de vorige bewoners erop hebben gelegd (2009). 

Wij zien door de bomen het bos niet meer. Welke energie maatschappij hebben jullie gekozen? En waarom? En welke is het meest ideaal met zonnepanelen?

- tussenwoning met gezin van 3
- gas ook nodig 
- 15 zonnepanelen
- wij hebben een dubbele meter (of is het handiger om 1 vast bedrag te doen)

Volgens mij zijn er niet zoveel bomen en bossen. Als je de basisprincipes hanteert kun je makkelijk vergelijken, daar zijn prima sites voor.
Klinkt onaardig, bedoel ik niet zo 😃. Maar je moet wel je eigen informatie verzamelen, en dat kost tijd natuurlijk. Dan krijg je wellicht het bomen/bos gevoel. 

https://www.independer.nl/energie/info/zonnepanelen/energie-vergelijken
https://www.consumentenbond.nl/zonnepanelen/opbrengst-zonnepanelen (weliswaar wat ouder artikel maar geeft wel goede basisinfo waarop je zelf verder kunt). 

En je kunt ook nog rekening houden met de duurzaamheid van de energieleverancier zelf, dus wellicht ben je bereid zelf iets minder voordeel te hebben als de energieleverancier zelf duurzamer is.

gr Angela

Het ligt eraan of je veel energie teruglevert of dat je alles zelf opmaakt. Ik lever veel terug en kies daardoor voor een maatschappij met hoge terugleververgoeding. Daarnaast neem ik gas af, dus let ik ook op gaskosten. Ik zit bij Pure Energie.

Je moet echt op basis van je eigen opbrengst en verbruik vergelijken. Maar geen zorgen als je dat nog niet weet, je kunt volgend jaar met je nieuwe kennis gewoon weer switchen! 

Let ook vooral op de vaste kosten. Koop je weinig energie via leverancier kun je beter kiezen voor lage vaste lasten en hoog tarief voor stroom. Gebruik je veel stroom juist andersom.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.