Financiën en recht Financiën en recht

Financiën en recht

Veel duurdere vakantie moeten boeken wegens annulering schiphol, kan je die kosten declareren?

Vlak voor we op vakantie zouden gaan (vliegen vanuit Schiphol) kregen we door dat we op de terugweg zouden landen in Luik (midden in de nacht) en we de keus kregen om te annuleren en geld terug. Het was letterlijk nog geen week voor we zouden vertrekken. We reizen met kinderen en we zagen het niet zitten om in de nacht te stranden in een stad ver van waar onze auto staat (Schiphol) en dan 's nachts nog een hotel moeten zoeken en de dag er na met openbaar vervoer naar onze auto en dan nog eens terugrijden. Veel te veel gedoe voor een vakantie van een week.
We kozen een beetje met de rug tegen de muur voor annulering en kregen geld terug. En moesten dus last minute beslissen of we iets anders zouden zoeken (niet vanuit Schiphol uiteraard) of niet op vakantie zouden gaan (eigenlijk geen optie want we waren vanwege corona al 3 jaar niet weg geweest) En we waren er zo aan toe en hadden ons er zo op verheugd. Dagen achter elkaar hebben we zitten zoeken naar vakanties maar werkelijk alles was vol. We waren redelijk wanhopig. We zijn geen kampeerders en hebben daar dus ook de uitrusting niet voor. Maar ook de huisjes die met auto bereikbaar waren zaten vol. Ik zag ook door de bomen zo onder druk het bos niet meer. Tot er zeggen en schrijven 1 vakantie oppopte en dat was er een naar een Spaans eiland vanaf een kleine luchthaven. Er was nog 1 appartement beschikbaar en eigenlijk direct hebben we gezegd: die gaan we boeken. Zo gezegd zo gedaan. Maar helaas viel deze reis ruim 1500 (!!) euro duurder uit achter de komma en uiteraard zouden we die reis dus nooit geboekt hebben als onze oude reis gewoon normaal zou zijn verlopen. We hebben een geweldige vakantie gehad daar niet van maar hij was wel absurd duur. Is het nog mogelijk om het verschil ergens terug te vragen? Dat we bij de oorspronkelijke reisorganisatie compensatie krijgen omdat we nu eigenlijk noodgedwongen een veel duurdere reis hebben moeten boeken last minute?


Dat lijkt me niet nee. t Is erg lullig voor jullie maar het is natuurlijk wel je eigen keus om te annuleren en om iets duurders te boeken. Niemand die je dwingt om toch op vakantie te gaan. 

Ik denk het eigenlijk van niet.
Wat ik zou verwachten is dat ze bij de oorspronkelijke reis een vergoeding zouden geven voor de extra kosten van een hotel en vervoer terug naar Schiphol. 

nee, daar krijg je geen geld voor terug. Gewoon andere optie moeten aanhouden en dan kreeg je geld voor extra kosten zoals hotel en vervoer naar Schiphol. 
Ik lees vooral heel veel wat je niet wil en 1 optie die je kiest. En dan weet je van te voren dat deze 1500 euro duurder is. Jouw keuze om te boeken

nee. Extra kosten van je oorspronkelijke vakantie zoals een hotel of evt een andere vlucht zou je mogelijk kunnen declareren. Een totaal andere vakantie niet, die staat daar helemaal buiten. 

Nee, als je een hotel had geboekt in Luik had je wel kans gemaakt denk ik. En voor de reiskosten naar Amsterdam.

Nee, jullie hebben zelf gekozen voor een veel duurdere vakantie.

Nee zeker niet, het was je eigen beslissing. 
Je had beter voor een taxi van Luik naar Schiphol gekozen, dat zou duur zijn maar geen 1500 euro. En misschien nog wel terug te vorderen. 
Les voor de toekomst 🤓 

Nee. Eigenlijk ben ik ook verbaasd dat je dit denkt. Jullie hebben zelf hiervoor gekozen. 
Als het om vergoeding hotel Luik + vervoer Schiphol zou gaan dan ja. 

TanSwallow86

TanSwallow86

23-08-2022 om 09:26

Nee

Nou ja, als het om ruim 1500 (!!) euro duurder achter de komma gaat zoals in de OP staat zou ik er niet moeilijk over doen.

Hoe verzin je het... 

Moxxie schreef op 23-08-2022 om 09:31:

Nou ja, als het om ruim 1500 (!!) euro duurder achter de komma gaat zoals in de OP staat zou ik er niet moeilijk over doen.

Je hebt zelf op de knop "boeken" gedrukt? Niemand heeft je gedwongen?

PriceyRook54

PriceyRook54

23-08-2022 om 10:29

Dutchgirly schreef op 23-08-2022 om 08:47:

Nee, als je een hotel had geboekt in Luik had je wel kans gemaakt denk ik. En voor de reiskosten naar Amsterdam.

Dit inderdaad, en stukken minder stress om die hotelkamer te boeken.

Noodgedwongen is niet helemaal de correcte uitdrukking ben ik bang...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.