Financiën en recht Financiën en recht

Financiën en recht

CavernousSanddollar80

CavernousSanddollar80

03-07-2022 om 22:29

Pre-paid creditcard: welke?

Ik wil graag een pre-paid creditcard. Met name voor reserveringen en betalingen in het buitenland.
Ik ben groot voorstander van alleen kopen waar je het geld voor hebt en dus niet pas achteraf. Vandaar pre-paid. Maar ik zie door de bomen het bos even niet meer. 

Heb jij er een?
Welke?
Ben je tevreden?

Ik heb er jaren één gehad van Moneybookers/Skrill. In het begin kostte dat 10 euro per jaar en dan kon je er zelf geld opzetten met Ideal tot zoveel je nodig was. Ik, gebruikte het alleen voor hotelboekingen of soms een geldopname bij een automaat als mijn gewone bankpas niet werkte. Heel weinig dus. 
Maar de afgelopen jaren werd die kaart duurder en duurder. Tot ze gingen verplichten dat je minimaal eens in de zoveel maanden een besteding deed, anders werd het tarief nog hoger, etc. Zoveel gedoe. 

Lang verhaal kort: een jaar geleden heb ik hem opgezegd (dat ging wel heel simpel gelukkig!). 
Nu heb ik gewoon een simpele creditcard van de Rabobank met 1000 euro bestedingslimiet. 

Op een gewone creditcard kan je ook geld storten. Dus in principe kan je gewoon elke creditcard nemen. Ik heb een visa en daar heb ik €2500,- limiet op, maar soms stort ik er extra geld op en wordt dat limiet dus hoger.

Ik heb er een van Revolut, dat is een Visa. Heel tevreden over. Is gratis. En nog een voordeel: met revolut kan je in de meeste valuta betalen zonder kosten te betalen voor de wisselkoers. Hoe dat precies werkt, kan ik niet goed uitleggen, dat moet je even Googlen. Maar een prima kaart zonder gedoe dus. Zoals gezegd: ik ben tevreden en man heeft een paar jaar later ook zelf een genomen (voor zijn online aankopen, was handiger dan via mij als ik op mn werk ben), dus wij hebben er allebei een. Als je geïnteresseerd bent: aanmelden kan via deze link: https://tinyurl.com/2mt7e796 . Onderaan de pagina kan je de taal naar Nederlands zetten.

Als je niet de standaard pas wil, maar zelf een kleur wil kiezen oid, kost het wel iets (eenmalig geloof ik). Wij hebben gewoon de gratis pas, werkt dus prima. 

Een dingetje waar je wel rekening mee moet houden: bij bijvoorbeeld autohuur worden niet altijd prepaid creditcards geaccepteerd. Maar wij vinden altijd wel een verhuurbedrijf dat dat wel accepteert of waarbij je vooraf gewoon betaalt. Verder bij online shoppen of gewoon in het buitenland betalen, levert nooit problemen op. Zelfs in de meest vreemde wijkjes in Thailand, een aantal jaar geleden. 

Je kan ook een Amex card nemen, dat is een chargecard en geen creditcard, elke maand volledig betalen. En word redelijke geaccepteerd, Visa beter maar dat is wel een creditcard, dan moet je gewoon zelf goed mee omgaan.

En je hebt bij dat soort kaarten, niet dat hotels of autoverhuur moeilijk doen, wat wel kan gebeuren over een prepaidcard.

Als het om het principe gaat dan heb je dat toch zelf in de hand.  Ik heb een Mastercard via abn amro en het openstaande bedrag wordt elke maand afgeboekt zonder dat ik daar rente over betaal. Ik betaal ook niet meer met m'n cc dan ik kan missen (gebruik m sowieso zelden).

maar je kunt toch ook op je creditcard voor je een aankoop doet geld er op storten. 
Of gelijk nadat je betaald hebt.

Voordeel van een creditcard (bij de meeste althans) is ook dat je aankoop nog een tijd verzekerd is, is dat bij de pre-paid cards ook zo? En wat als er een discutabel bedrag is bijgeboekt, krijg je dat een beetje makkelijk gecorrigeerd?

Ik heb gewoon de visa van de rabobank. De betalingen worden eind van de maand automatisch afgeschreven. Gebruik 'm vrijwel alleen voor reisdoeleinden, dus dan weet ik ook wel wat ik ongeveer kwijt ben. 

LiefsteFeetje schreef op 04-07-2022 om 08:54:

Je kan ook een Amex card nemen, dat is een chargecard en geen creditcard, elke maand volledig betalen. En word redelijke geaccepteerd, Visa beter maar dat is wel een creditcard, dan moet je gewoon zelf goed mee omgaan.

En je hebt bij dat soort kaarten, niet dat hotels of autoverhuur moeilijk doen, wat wel kan gebeuren over een prepaidcard.

Mijn Visa en Master worden net als de Amex maandelijks gewoon afgeschreven hoor. Op zich betaal ik het meeste met de Amex, omdat dat voor mij het beste is (en voor de winkelier natuurlijk het minst fijn, daarom zijn ze ook minder goed geaccepteerd), maar verder is er weinig merkbaar verschil. Nou ja, het ontbreken van een limiet wellicht, maar dat is nou net niet wat to wil. Al kun je die denk ik op verzoek wel krijgen.

Ik heb er een van Bunq. 

wij hebben hem via de anwb

Ik heb er een via ICS cards.  Handige app op de telefoon.  Voordeel is dat je voor kinderen vanaf 18j een extra kaart kan aanvragen waarvan je toch overzicht behoudt.Gebruik de kaart weinig, maar soms is ze nodig (hotels, auto reserveringen, concerten e.d.).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.