Financiën en recht Financiën en recht

Financiën en recht

Muntgeld . Hebben jullie veel muntjes thuis ongbruikt liggen of op zak ?

muntgeld.webpIn België is deze week een campagne begonnen om euromunten in roulatie
te krijgen die mensen ergens thuis hebben. Volgens de FOD Financiën, het
Belgische ministerie van Financiën, zijn er te weinig munten in omloop.

Ik heb precies 1 euro 45 in mijn portemonnee en een briefje van 10 .
Geen collectie muntgeld thuis in een kastje of oude sok en ook geen spaarpot .
Hoeveel muntgeld hebben jullie ?

https://www.nu.nl/economie/6320179/belgen-moeten-spaarpotten-en-broekzakken-omkeren-op-zoek-naar-muntjes.html


Ik heb wat munten in een potje in de gang voor collectes. Daarnaast nog wel een envelop met contant geld voor noodgevallen en voor het betalen van een aardappelboer hier in de buurt die geen pinautomaat heeft. Zijn wisselgeld gaat ook in een potje voor de volgende keer.
Dat was het wel.

Herfstappeltaart schreef op 10-07-2024 om 09:16:

Ik heb wat munten in een potje in de gang voor collectes. Daarnaast nog wel een envelop met contant geld voor noodgevallen en voor het betalen van een aardappelboer hier in de buurt die geen pinautomaat heeft. Zijn wisselgeld gaat ook in een potje voor de volgende keer.
Dat was het wel.

Precies dit. 

ik heb denk ik wel ruim honderd euro aan muntgeld liggen.  Inderdaad het potje bij de voordeur. Maar ook 20 cent muntjes in mijn zwemtas voor de douches.  En in de grote en kleine wandelrugzakken een portemonnee met munt- en papiergeld.  Altijd handig om ergens aan een stalletje iets te kopen en het geld in een potje te doen.  Het lastigste voor mij is op tijd bedenken dat ik moet zorgen dat ik weer nieuw muntgeld krijg.

Ik heb nu hooguit 3 euro in mijn portemonnee. Voor kleine uitgaven op de markt of langs de weg. Zo heel af en toe haal ik daarvoor een briefje van 10 uit de Geldmaat. 
Op andere plekken in huis ligt ook niks. 

(Collectanten komen hier al jaren niet meer langs en voor die sporadische keer dat ik ergens geld aan geef hebben ze vrijwel allemaal ook een QR-code.) 

Ik heb aardig wat muntjes in huis. Als ik eens contant geld heb uitgegeven dan zit ik met die muntjes. Thuis doe ik ze dan in een spaarpot. Daarnaast spelen wij wel eens spelletjes zoals kaarten met geld, dus ook daarvoor hebben we wel muntgeld in huis.

In mijn portemonnee heb ik op dit moment bijna niks. 10 cent ofzo. 
Eigenlijk pinnen we alles. Er ligt vast wel ergens in een la wat kleingeld, maar dat zal zeker niet meer dan 2 euro zijn, alles bij elkaar. 

Ik heb een potje met muntgeld voor collectes.
Ik heb wat muntgeld en briefjes in mijn portemonnee. Ik pin bijna alles maar voor als dat niet kan of werkt heb ik dus altijd contant bij mij.

Toevallig ben ik  gisteren  op de radio  geweest om deze vraag te beantwoorden.  Ik betaal veel met pin maar heb ook meerdere potjes kleingeld. Spaar 2 euro munten, heb een potje kleingeld voor collectanten,  meerdere  spaarpotjes met zowel munt als briefgeld. In de portemonnee  cash geld en in mijn auto liggen ook nog wat losse munten.
Sowieso  dus voor collectanten, boerderijstalletjes waarbij geen pin is en handig bij pinstoring of stroomuitval. Het gevoel  nog ergens geld te hebben liggen waar ik makkelijk bij kan geeft mij ook rust, ik ben ooit erg arm geweest.

In mijn portemonnee zit momenteel een briefje van 10 en aan losse munten 75 cent. Daarnaast wel een stuk of 8 verschillende winkelwagenmuntjes. Meestal zitten er alleen een paar munten in, maar ik had laatst bij gepind voor het plein feest op school. Ik pin eigenlijk altijd alles.
In huis hebben we nog een potje kleingeld voor collectanten.

In de meterkast (bij de voordeur) lagen altijd een paar muntjes voor collectanten. 
Maar die zijn al even op en de laatste paar keer kon ik ook digitaal betalen. Dus ik vul dat ook niet meer aan.
Kind krijgt een klein beetje zakgeld en dat willen we voorlopig nog wel contant geven, maar ik heb het vaker niet dan wel. In de praktijk haal ik dan een briefje uit de portemonnee van man, vervolgens (samen met kind) wisselgeld uit de spaarpot van kind. Dan heb ik weer wat kleingeld en  kan ik weer een week of wat verder qua zakgeld en dan begint het zo opnieuw. 

Ik heb 1 muntje van 2 cent in mijn portemonnee, verder niets. 

Ik heb nog wel een paar 100 euro aan muntgeld liggen, wel alleen maar 2 en 1 euromunten. Zijn nog fooien van m'n oude werk

Wij hebben een potje met muntstukken voor het zakgeld. Inclusief spaarpotten voor de kinderen zal er zo'n 50 euro aan muntgeld in huis zijn denk ik.

Is het zakgeldpotje op, wisselt man op het werk weer een briefje van 20 tegen muntgeld of wisselen we muntgeld in spaarpot voor briefgeld.

Weinig munt geld in huis.
Een potje voor collectes (nog geen €10) en een potje in de auto nog voor pakeerautomaten (ook nog geen €10). That's it. Als ik op vakantie ga en denk fooien te willen geven, moet ik daar vooraf echt even op letten dat ik wat kleingeld verzamelen.
Vaak wil men op de vakantiebestemming wel weer losse euro's wisselen voor briefgeld. Dus voordat ik ga verzamel ik ongeveer €15.

Wij gaan nog al eens uit met een grote groep. Dan leggen we contant geld uit voor de pot. Verder pin ik meestal. Voor collectes heb ik geen muntgeld nodig want die komen hier niet aan de deur. Iets bij een stalletje kopen aan de weg dat doe ik ook nooit.

Qua euros heb ik niet veel. Ik gok zon 6 muntjes van verschillende waarden. Aan mij zouden ze niks hebben. Ik heb wel wat meer buitenlandse muntjes, dollars, ponden, etc.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.