Financiën en recht Financiën en recht

Financiën en recht

Iemand kennis van zaken of wij dit kunnen verhalen?

Even korte uitleg: 4 jaar geleden nw keuken gekocht en door het bedrijf waar we de keuken hebben gekocht is onze oude keuken en leidingen en de nw keuken en leidingen gedemonteerd/gemonteerd/omgeleid/omgelegd/aangelegd. Nu, 4 jaar later, heeft een loodgieter geconstateerd nadat we al een aantal weken een stank in huis hadden, dat het keukenbedrijf is vergeten de oude leiding af te doppen. Met het gevolg dat er nu een grote laag water in de kruipruimte onder de keuken is ontstaan.  Uiteraard is de garantietermijn allang verstreken, maar dit hebben wij niet eerder kunnen constateren (stank is pas een paar weken geleden ontstaan). Het gevolg is nu dat we voor een enorme kostenpost staan: De keukenvloer  (tegels) moeten er (deels) uit, de leiding afgedopt en dan moet met een pompinstallatie de kruipruimte leeggepomt worden. Grote kosten en veel ellende. Kortom: Kunnen wij dit keukenbedrijf een claim voorleggen ivm grove nalatigheid na de garantieperiode? Iemand enig idee/advies?


Heb je een rechtsbijstandsverzekering?

bieb1963

bieb1963

21-10-2023 om 15:31 Topicstarter

Madamecannibale schreef op 21-10-2023 om 15:11:

Heb je een rechtsbijstandsverzekering?

Nee helaas....

Dat is nog even heftiger dan ons probleem, waarbij keukenleidingen zo zijn aangelegd dat muizen erg gemakkelijk toegang tot de keuken hebben, daar schudde de muizenbestrijdings-meneer zijn hoofd over. Alleen op te lossen door de keuken deels te verwijderen... 
Geen goede raad voor bieb maar wel een extra waarschuwing voor iedereen die een nieuwe keuken laat installeren, let op de leidingen...

De fout ligt bij het keukenbedrijf enige punt waar je misschien tegenaan gaat hikken is dat er 4 jaar is verstreken voordat de fout is ontdekt.
Ik zou zeker een poging doen, dus sowieso het keukenbedrijf aansprakelijk stellen.
Zorg dat je een verklaring van de loodgieter hebt die de fout geconstateerd heeft.
Je hebt geen rechtsbijstand lees ik, er zijn advocatenkantoren die een "gratis" inloopspreekuur hebben of informeer eens bij een wetswinkel.
Dan weet je gelijk hoe kansrijk je bent (of kansloos).

Als ik mij niet vergis is het wellicht ook mogelijk om schade te verhalen op je eigen inboedelverzekering.
Ook daar zou je eens kunnen informeren.

aanvulling: vraagje nog...komt de keuken van DMG?

Ben je lid van een vakbond? Daar zit soms een rechtsbijstandsverzekering bij in. In ieder geval bij het CNV.

Ik had ook schade na de verbouwing door een fout in de installatie. Dit werd al snel duidelijk. Ik moest inderdaad bij mijn verzekering zijn die dan weer contact opnamen met de installateur en diens verzekering. Het duurde even maar toen kreeg ik alle kosten vergoed. In mijn geval was dat een verpeste vloer en schade aan kookeiland-meubel. Rechtsbijstandsverzekering was niet nodig. 

bieb1963

bieb1963

21-10-2023 om 16:56 Topicstarter

Dank Ans en tover fee, goede tips!

Ik dacht ook gelijk aan je inboedelverzekering. Succes ermee, wat een gedoe.

Hier 4 jaar geleden gekocht, blijkt dat achter toilet in badkamer wss 10 jaar heeft staan lekken. Verzekering gebeld en aantal kosten krijgen we vanwege eigen inboedelverzekering vergoed (het nieuwe, veel duurdere toilet bv niet, wat ik niet gek vind). Dus informeren bij keukenzaak wat zij nog kunnen betekenen en je eigen inboedelverzekering inschakelen

bieb1963

bieb1963

21-10-2023 om 18:13 Topicstarter

Prachtwacht schreef op 21-10-2023 om 17:09:

Ik dacht ook gelijk aan je inboedelverzekering. Succes ermee, wat een gedoe.

Ja, vreselijk! En heel stom, ik denk nooit aan die verzekeringen...... 

bieb1963

bieb1963

21-10-2023 om 18:15 Topicstarter

Echt heel fijn dat jullie over de inboedelverzekerig begonnen. Niet aan gedacht. Ik heb nu zowel de keukenboer als de verzekering aangeschreven. We gaan het zien....
   

Succes Bieb en laat het ons weten wat eruit is gekomen!

Is de keukenboer aangesloten bij een branchevereniging? Dan kan het misschien via de geschillencommissie.

bieb1963

bieb1963

21-10-2023 om 20:55 Topicstarter

Auwereel schreef op 21-10-2023 om 20:29:

Succes Bieb en laat het ons weten wat eruit is gekomen!

Doe ik!

als je de schade wilt verhalen op de keukenboer, dan zul je een rechtszaak moeten starten. Onderdeel daarvan is ook een duur rapport van een onafhankelijke parti, waaruit blijkt dat het door hun komt. Als je wint moet de keukenboer de kosten voor de rechtszaak en het rapport ook vergoeden. Als je verliest ben je ook dat geld nog kwijt (plus grote kans ook nog de juridische kosten voor de keukenboer). Dit was voor mij reden om zelf de kosten voor herstel maar te betalen. Ik vond het risico op nog meer extra kosten te groot. Maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van het schadebedrag. Bij mij was het 3000 euro oid.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.