Financiën en recht Financiën en recht

Financiën en recht

Gas, water, licht kosten.

Ik ben benieuwd wat jullie allemaal aan GWL betalen per maand. 

Hoeveel mensen wonen er in je huishouden, maak je gebruik van een warmtepomp en in wat voor huis woon je?


Gelukkig eind vorig jaar vast kunnen zetten voor 3 jaar vanaf afgelopen mei. Voorschotbedrag 287,-, 3 personen, parterre, gewone HR ketel, gasfornuis en CV.

Wij betalen 263 euro per maand. We wonen met 5 personen in een goed geïsoleerd huis. Toevallig had ik het gisteren met m'n man er over dat we eens uit moeten zoeken of dat wel goed gaat en we straks niet een gigantische naheffing krijgen.

80 water, 125 verwarming ( stadsverwarming) 115 elektra. 
2 personen in een appartement. 
Tot dit jaar kregen we van alle drie een fors bedrag terug maar ben bang dat dat volgend jaar niet zo is.

2 personen, hoek appartement 60 m2 gas en stroom € 115 water weet ik zo niet.

Brabeau

Brabeau

06-08-2022 om 14:04 Topicstarter

Wat een verschil tussen Dolfje en Mlah, terwijl woning en personen overeen komen. En dan ook nog gas en gasloos. Mlah is jouw woning erg goed geïsoleerd? 

Brabeau schreef op 06-08-2022 om 14:04:

Wat een verschil tussen Dolfje en Mlah, terwijl woning en personen overeen komen. En dan ook nog gas en gasloos. Mlah is jouw woning erg goed geïsoleerd?

Ik heb ook maar 18 euro voor water (p/m). Ik betwijfel dat dit heel goed geïsoleerd is. Jaren 80 woningbouw.

Maar kan je ook niet beter naar het verbruik kijken? Dat is rond 2200 kWh en 475 m2.

Ik heb een variabel contract dus maakte me wel zorgen, maar valt tot nu toe reuze mee. Komt misschien ook omdat ik windenergie-delen (eigendom) in mijn contract heb zitten.


187 euro gas en elektra voor 2 personen, niet geïsoleerd rijtjeshuis. Mijn elektraverbruik is heel laag, gas iets hoger dan gemiddeld voor een rijtjeshuis.
Water rond de 60 euro voor drie maanden, volgens mij.

Ik heb gewoon het variabele contract bij Vattenfall dat ik al 30 jaar heb.

gelukkig vorig jaar voor 5 jaar vastgezet. Betaal nu 213 euro per maand. 450m2 en 6 personen. Als ik de bedragen hoor, mag ik niet klagen. We hebben genoeg zonnepanelen. Maar stoken wel op gas. Koken op inductie. 

Tochtig, slecht geïsoleerd appartement op de bovenste verdieping.
Afgelopen jaar betaalde ik 80€ per maand, mijn maandcontract loopt volgende week af. Ik krijg 500€ terug volgens mijn account. Ik heb weer een jaarcontract kunnen afsluiten een of twee maanden terug. Ik geloof dat mijn maandbedrag ging zakken naar 57€ maar denk dat ik m lekker op die 80 laat staan, dat ben ik gewend.

Ik lees mensen die het over het waterbedrag hebben. Dat gaat komend jaar ook naar beneden en kreeg ik ook wat van terug.

Tussenwoning, 2 personen
Water 16
Gas/stroom 75

Net nieuw contract afgesloten voor 3 jaar. We gaan de komende jaren €237 p.m. aan voorschot betalen. Bedrag zakt elk jaar iets. 
Ons oude termijnbedrag was 140 euro p.m. We krijgen volgens de eindafrekening €590 terug Dat gebruiken we het komende jaar als compensatie voor de hogere kosten. 

We zijn met vijf personen (3 kleine kinderen) en hebben een tussenwoning van 150m3. Geen zonnepanelen of warmtepomp. Koken op inductie. 
Voor water betalen we ongeveer €15 pm

2 personen, wij betalen 120 p/m aan stadsverwarming en electra, variabel contract.Toevallig net de eindafrekening gehad en we kregen zelfs wat terug. Wij hebben een goed geïsoleerde tussenwoning met zonnepanelen. Maar we hebben ook wel wat energieslurpers in huis en werken beiden veel thuis. 

3p, slecht geisoleerd huis.
Water is 15 euro p/m
Gas/elekctra is 340 p/m
Echt niet leuk meer.

3 personen 330 gas en licht, staat nog op het zelfde bedrag als vorig jaar maar toen kregen we 850 euro terug,ondanks de stijgingen. Nu hebben we sinds een week of 6 volledig zonnepanelen dus ik denk dat we veel terug gaan krijgen. 

Vrijstaand goed geisoleerd huis, gas gebruiken we heel weinig in verhouding. Dit jaar zullen we wel meer gaan verwarmen met de airco die we net hebben.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.