Financiën en recht Financiën en recht

Financiën en recht

Ex verkoopt huis wil met kinderen -tijdelijk- in hotel gaan wonen

hoi allemaal

Normaal ben ik een meelezer en post ik niks maar wat me nu overkomt vind ik niet direct in bestaande topics terug.

Ik ben 3 jaar geleden bij mijn ex vertrokken. We hebben twee kids (nu 6 en 10) en destijds een koopwoning die omwille van voor hem gunstige economische redenen volledig op mijn naam stond.

Na een hoop gesteggel en gedoe is het huis vorig jaar op zijn naam overgegaan. Ik had al die tijd nergens recht op (toeslagen) omdat ik op papier vermogen had en heb me een slag in de rondte gewerkt om alles rond te krijgen. Dat kon bij hem op weinig sympathie rekenen want het was immers mijn "keuze" om bij hem weg te gaan. ( Ik vond zijn vreemdgaan en dubieuze zakelijke keuzes inderdaad geen stabiele basis voor mij en de kinderen)

Voor de kids hebben we toen wel en een redelijk ouderschapsplan opgesteld en co-ouderen week op week af.

Toen ik recent de mogelijkheid kreeg om een beter en goedkoper huis te huren heeft ex dit tegen gehouden omdat het 7km buiten de radius "ouderlijk huis" was ipv de afgesproken max 5km. OK fair enough, maar dan ook niet jammeren dat "zijn kinderen nu moeten opgroeien in een flat omdat mamma dat zo nodig wilde" (tegen de kids....) .

Verder ging het contact redelijk tot ik vorig jaar een nieuwe relatie kreeg en deze (na de afgesproken 6 maanden tussen ontstaan relatie en introduceren aan kids) aan de kids voorstelde.

Ik werd geblokt van whapp, er werd alleen nog via de kids via korte briefjes in de schooltas gecommuniceerd en zo af en toe kreeg ik een boze mail met allerlei verwijten. Daar hield het wel  ongeveer op met communicatie en overdracht.

Ik heb dat zo gelaten in de hoop dat hij wel weer een keer bij zou trekken en het contact weer wat normaler zou gaan worden. Kost me wel extra tijd om bijv via omwegen als school en sport vereniging van de laatste updates op de hoogte te zijn, maar ok. Ik probeer iig de kids er zo min mogelijk mee te belasten

Wat ik echter laatst van de kids hoorde doet me wel erg schrikken. Hij heeft het ouderlijk huis verkocht maar heeft nog niks anders.

Hij neemt de kids blijkbaar ook wel eens mee naar bezichtigingen en beloofd ze dan van alles en nog wat maar tot op heden dus nog geen koop gesloten.

Nu zeiden de kids van de week dat ze misschien "een tijdje in een hotel met zwembad gaan wonen tot we een nieuw huis hebben".

Kids zijn daar natuurlijk wel enthousiast over maar ik een stuk minder! Mag zoiets? Ook al zit het hotel binnen de afgesproken radius? Kan me niet voorstellen dat een hotel een "veilige omgeving"voor kids is (zonder je eigen spullen, kamertje, vriendjes over de vloer kunnen vragen etc)

Hij had helemaal niet uit dat huis weggehoeven kon het met gemak betalen, het was een prima basis voor de kids in een kinderrijke buurt en op loopafstand van school en sport. Volgens de kids "was papa het huis zat" -ik denk dat hij dollartekens heeft gezien en ordinair heeft gecasht!

Maar los van zijn redenen voor deze move, kan ik iets doen om af te dwingen dat de kids een normale woon omgeving krijgen? (Behalve ze fulltime bij mij te nemen wat ex pertinent niet wil?)

Help!


PriceyRook54

PriceyRook54

08-12-2021 om 15:36

Je weet natuurlijk niet of hij dit echt van plan is, voor hetzelfde geld zei hij dat als een soort van grap tegen ze. Jammer dat jullie niet meer normaal kunnen communiceren, want normaal gesproken moet je dit natuurlijk gewoon kunnen vragen, zo van, hee wat bedoelde jij hier mee?

Ken niks van de Nederlandse wetgeving maar wil je sterkte wensen. 
Als ik het zo lees is/was het geen lieverdje.
Hou je sterk he!

Als het huis op jouw naam stond, waarom ben jij dan weggegaan? 

Zou je minder moeite hebben met een vakantiehuisje?
Overigens zou ik niet weten waarom een hotel niet veilig zou zijn?

redbulletje schreef op 08-12-2021 om 15:42:

Als het huis op jouw naam stond, waarom ben jij dan weggegaan?

Omdat ze het niet kon betalen.

Garnaxha

Garnaxha

08-12-2021 om 16:34 Topicstarter

Een hotel is natuurlijk ook niet onveilig als in een fysieke bedreiging ik zie alleen niet hoe het bijv de oudste gaat lukken normaal huiswerk te maken (heeft nu pc bij ons beiden voor opdrachten) hoe je speelafspraken doet in een hotel, hoe je je even kan terugtrekken van pa en sibling. Lopend naar school.wordt m zowieso niet.

 Het onveilige bedoel.ik dus vooral op hechting gebied, je niet thuis kunnen voelen, iedere keer andere mensen als "buren" niet een keer samen pannenkoeken bakken.

Als noodgreep snap ik dit soort oplossingen best, maar van nood is geen sprake. Denk soms zelfs dat het uitdagen is van zijn kant, dat hij wil dat ik er tegenin ga (zoals hij bij mij deed toen ik elders wilde huren).

Waarom weet ik ook niet. We hebben eindelijk het "zakelijke" afgesloten (huis stond weliswaar op mijn naam, hij heeft het bekostigd- via een ingewikkelde fiscaal juridische constructie waarvan ik de details nog steeds niet helder heb) en ik dacht dat nu hij zijn "investering" weer veilig had gesteld we weer op de kids konden focussen. Maar ik geloof dat mijn relatie en het feit dat de kids daar heel fijn mee omgaan niet te verkroppen is en tot deze radiostilte leidt.

Ik kan er idd natuurlijk een neutraal mailtje aan wijden en zeggen dat ik heb gehoord dat ze gaan verhuizen en benieuwd waarheen.

Maar of hij normaal reageert vraag ik me af. Dat hoeft ook niet maar ik wil wel dat mn kinderen zo stabiel als mogelijk door weer een verandering en verhuizing heen komen.

Hier in de buurt verhuurt van der valk zoiets. Appartementen in een apart complex, waar mensen wel gebruik mogen maken van de faciliteiten van het hotel, zoals het zwembad. Inderdaad vergelijkbaar met een vakantiehuisje, maar dan noemt je ex het een hotel. Of onthouden je kinderen het omdat dat op de gevel van het gebouw staat. Want echt heel raar is het niet, dat je kinderen van te voren laat zien waar ze gaan wonen. Al is het misschien wel een beetje veel als ze bij elke bezichtiging erbij zijn. 

Hoe lastig en vervelend ook, je ex en zijn beeld van hoe hij jou moet negeren ga je niet meer veranderen. Hooguit kun je de kinderen instrueren. En dan niet door jouw twijfels over wonen in een hotel bij ze neer te leggen, maar door ze te helpen bij het bedenken hoe ze er dan toch voor kunnen zorgen dat ze een plekje hebben voor hun speelgoed en of huiswerk.

Als laatste, maar dat heb je waarschijnlijk al overwogen, ooit gedacht om een onafhankelijke  derde tussen jullie in te zetten? Iemand die je vertrouwt, voor jou de mails leest en er uit filtert wat belangrijk is en weggooit wat alleen maar gemopper en gekift is? Iemand die misschien ook die mails op diezelfde zakelijke toon kan beantwoorden, zodat de narigheid eruit verdwijnt en er wel afspraken te maken zijn?

Oeh, dat klinkt wel als gedoe. 
Een goede eerste stap is denk ik een neutraal mailtje er aan wijden.  
Dan heb je natuurlijk 2 kansen, of je hoort niets, of je hoort wel wat. 
In geval van die eerste zou ik hem maar in zijn sop laten gaar koken en als het werkelijk zo ver is alle hulptroepen inschakelen (jeugdteam / advocaat / etc)
Stel je krijgt wel wat te horen, dan kan je nog eens vragen naar zijn beweegredenen en aangeven dat je niet akkoord bent met hotel als structurele overnachting. Als je mazzel hebt staat er in het ouderschapsplan iets van het adres waar de omgang nu is?
Trekt hij zich nergens wat van aan dan ook bij hulptroepen ( jeugdteam / advocaat) gaan informeren.

Een derde optie is nog om niets te doen, je te richten op je eigen geluk en een goede stabiele basis geven als de kinderen bij jou zijn. Dan weten ze in ieder geval wat een normaal leven is. Mocht hij echt de grenzen gaan opzoeken, dan kan je altijd nog.

Lastige keuze, de rechter is ook niet altijd in te schatten. Mijn ex is ook zo'n exemplaar en de politie vroeg van de week nog of de rechter hier wel mee akkoord is. Ja dus...

Ik zou helemaal nergens naar vragen. Je kinderen hebben gezegd dat hij deze opmerking heeft geplaatst, zolang het niet uit zijn mond is gekomen bestaat het niet.

Mocht het moment daar zijn dat het wel zo is, dan kun je hem natuurlijk wel vragen hoe hij de zaken die je hier noemde oplost, maar verder is het niet jouw zaak waar hij woont als het een veilige omgeving is.

Je haalt er ontzettend veel dingen bij die er helemaal niet toe doen. Dat exman jou een huis heeft geweigerd buiten de radius, zijn vreemdgaan etc. Ik snap best dat dit dingen zijn die je irriteren, maar deze overal bij betrekken zonder dat ze er ook maar iets mee te maken hebben gaat je belemmeren en dat is uiteindelijk alleen maar vervelend voor de kinderen.
Het is uiteraard niet wenselijk om tijdelijk in een hotel te wonen, maar een onveilige omgeving kan ik het niet noemen. Is je ex een goede/betrokken pa als ze bij hem zijn?

Ik lees een hele hoop oud zeer. Doe daar wat aan. Zonde van je tijd en energie.

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

08-12-2021 om 18:06

Poezie schreef op 08-12-2021 om 16:48:

Ik zou helemaal nergens naar vragen. Je kinderen hebben gezegd dat hij deze opmerking heeft geplaatst, zolang het niet uit zijn mond is gekomen bestaat het niet.

Mocht het moment daar zijn dat het wel zo is, dan kun je hem natuurlijk wel vragen hoe hij de zaken die je hier noemde oplost, maar verder is het niet jouw zaak waar hij woont als het een veilige omgeving is.

Maar het is daarentegen natuurlijk nogal enorm haar zaak of haar kinderen wonen in een omgeving waar ze fijn kunnen opgroeien.

ShowyHummingbird30

ShowyHummingbird30

08-12-2021 om 18:11

niet_rechts schreef op 08-12-2021 om 18:06:

[..]

Maar het is daarentegen natuurlijk nogal enorm haar zaak of haar kinderen wonen in een omgeving waar ze fijn kunnen opgroeien.

Nee, dat is het niet (meer). Ze zijn gescheiden. Zolang vader zich aan het ouderschapsplan houdt en de kinderen bij hem veilig zijn, is het zijn keuze. Fijn als dat in overleg kan, maar dat kan ze niet eisen.

Ik lees ook een hoop oud zeer. TO, hoe begrijpelijk ook, probeer die zaken uit elkaar te houden.

Garnaxha

Garnaxha

08-12-2021 om 18:12 Topicstarter

Ja dat is ook zo. Steekt me idd dat hij zn best deed om mij een huisje te ontzeggen onder het mom "te ver, kunnen ze niet fietsen, buurt met veel drukke wegen, weinig speeltuinen". En dan ga jij naar een hotel. Dichtbijzijnde -zeker met zwembad- is 10km +.

Vind het moeilijk om zaken waar mijn kinderen sterk emotioneel betrokken zijn zakelijk aan te vliegen.

Hij is hun papa. En zijn opvoedstijl is compleet anders dan die van mij maar dat heb ik allang losgelaten. Zij komen er altijd blij (weliswaar doodop van geen bedtijd hebben) van hem terug. Dat is wat telt. Die vitaminen en bedtijd komt er bij mij weer in. Vermoeiend maar het werkt.

Maar gezien oudste al lichte pre puber verschijnselen laat zien is naar mijn idee stabliteit erg belangrijk. Zeker omdat oudste ook doorheeft dat het tussen ons niet goed gaat en zich daar zorgen over maakt, maar mij probeert te ontzien (bijv helpen poetsen omdat ik al zo druk ben en bij papa een schoonmaakster is)

Pfff gedoe. Zal eens nadenken over inschakelen van een derde. Misschien oeut voor mij om te dealen met shit waar je geen invloed op hebt maar je wel hard raakt.

Of op mn handen gaan zitten en wachten wat er gebeurt om daarna evt scherven te ruimen.

Zo moeilijk om je onderbuik die schreeuwt; dit gaat mis!!!  Te "negeren"

Ik snap heel goed dat je eerst je huis verkoopt en daarna pas een ander huis koopt. Het gevolg kan zijn dat je tijdelijk in een vakantiehuisje of een hotel moet verblijven. Daar kan je heel negatief over denken maar het is niet aan jou en volgens mij hoeft het helemaal niet erg te zijn. Je doet alsof het heel eg slecht zou zijn voor de kinderen maar misschien valt dat wel reuze mee. Ik weet zeker dat ik er een feestje van zou maken als ik een paar maanden met de kinderen in een hotel met zwembad zou moeten verblijven. Misschien doet jouw ex dat ook wel. En misschien noemen de kinderen het een hotel maar is het een appartement met meerdere kamers. Waar dus ook ruimte is voor enige privacy en waar prima huiswerk gemaakt kan worden. En waar je heus wel een pc kan neerzetten. En waar je misschien zelfs pannenkoeken kan bakken op een electrisch plaatje. Vriendjes kunnen gezellig komen zwemmen. Kortom, je draait alles negatief, en misschien is dat het ook, maar misschien valt het ook reuze mee. 
Ik zou het loslaten en in actie komen als het nodig is, de omstandigheden van je kinderen daadwerkelijk slecht blijken te zijn en je ziet dat zij daar last van hebben.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.