Financiën en recht Financiën en recht

Financiën en recht

Energiecontract vastzetten of juist niet?

Wij zitten hier met een dilemma om ons energiecontract vast te zetten of juist niet. Wat hebben jullie gedaan?


Ik las afgelopen week in de krant dat het nu de goede tijd ervoor is. 

Wij hebben 'm laatst voor 3 jaar vastgezet. Voor mijn gemoedsrust is dit beter, ik heb zoveel stress gehad van die hoge prijzen afgelopen winter. Dat wil ik nooit meer. 

ik twijfel maar heb ook blokverwarming daar heb ik totaal geen invloed op. 

Blomke82

Blomke82

24-06-2023 om 16:43 Topicstarter

_Audrey schreef op 24-06-2023 om 16:26:

Ik las afgelopen week in de krant dat het nu de goede tijd ervoor is.

Wij hebben 'm laatst voor 3 jaar vastgezet. Voor mijn gemoedsrust is dit beter, ik heb zoveel stress gehad van die hoge prijzen afgelopen winter. Dat wil ik nooit meer.

Ja vind ik ook, maar man vind het niet nodig omdat we zonnepanelen hebben en kunnen verwarmen via airco. Gas verdoen we niet veel.

Blomke82 schreef op 24-06-2023 om 16:43:

[..]

Ja vind ik ook, maar man vind het niet nodig omdat we zonnepanelen hebben en kunnen verwarmen via airco. Gas verdoen we niet veel.

Dat scheelt al een hoop natuurlijk,  wij zitten nog wel deels aan gas vast. Je kunt de prijzen in de gaten houden en mocht het gaan stijgen,  dan alsnog vastzetten? Het is zo geregeld tenslotte. 

mijn huidige (3-jarig) contract loopt nog tm 31 december dit jaar, dus ik zie het nog even aan.

Ik heb een paar weken geleden een contract voor 3 jaar afgesloten. Het was een prima aanbieding van onze huidige aanbieder en ik heb geen zin meer in afwachten welke prijs is nu weer eens moet gaan betalen (we hadden flexibel).

Wij hebben ons variabel contract bij Essent vorige week omgezet naar een 3jarig vast contract.

Wij hebben sinds bijna een jaar een dynamisch contract. Voor nu zouden we echt niet anders willen. Dit icm een pellet kachel en zonnepanelen en we lachen ons dood om wat we betalen. Deze maand effectief is ons verbruik 8 euro en dat is gas, electra belastingen etc.
We kijken elke dag wanneer we het beste de vaatwasser, wasmachine etc aan kunnen zetten en zelfs nu met onze jacuzzi aan betalen we nauwelijks.gas is rond de 30ct en electra rond de 15ct.

Afgelopen week gedaan, omdat ik niet weer zo'n koude winter wil hebben. Ik heb doorgerekend dat als de gasprijs terug gaat naar de laagste stand van afgelopen jaar, dat ik dan 200 euro per jaar mis loop. Dat risico vond ik wel te overzien. Vooral omdat ik de kans dus veel groter acht dat de prijs helemaal niet meer terug gaat naar dat niveau en juist eerder flink stijgt later in het jaar. 

Ik heb begin juni een 3-jarig contract afgesloten bij eneco. 

Hebben bij vaste aanbieder vastgezet voor 3 jaar. Geeft rust. Hebben ook blokverwarming en dus geen invloed op de gasprijs.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

24-06-2023 om 19:57

ook ik heb een contract voor drie jaar afgesloten. Misschien had het goedkoper gekund, maar ik vind het heel wat waard om niet meer zoveel stress te hebben als het afgelopen jaar. 

Wij hebben hem ook vastgezet, voor een jaar. Het loont trouwens de moeite om de aanbieder op te bellen en niet akkoord te gaan met hun eerste bod. Mn man had gebeld naar ze nav een bod dat ze hadden gedaan, en er kon toch nog wat af, dus scheelt weer.

Ik heb een variabel contract met 25% vaste klanten korting..
Afgelopen jaar 200 per maand betaald en volgens de app krijg ik 500 tot 750 terug in september. 
Dus ik twijfel nog wat wijsheid is..

wij hebben een dynamisch contract, net als Moradora. Wij hebben nog geen zonnepanelen, maar die komen binnenkort. In februari waren we een jaar bij deze aanbieder en kregen we 1800 euro terug. Wel relatief een hoog maandbedrag gehad, nl. gemiddeld 370 euro. Nu betalen we als voorschot 209 euro. Nu al lijkt het erop dat we weer geld terug gaan krijgen, maar hangt natuurlijk ook af van de ontwikkelingen op de gasmarkt. Afgelopen februari hebben we ook een nieuwe CV-ketel gekregen en binnenkort krijgen we een hybride warmtepomp.
Voor ons is dit een ideaal contract. Wij kunnen het ons ook permitteren als de energieprijzen weer gaan stijgen. Dat scheelt natuurlijk.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.