Financiën en recht Financiën en recht

Financiën en recht

Beste euro’s ooit besteed

Naar aanleiding van het topic over miskopen en financiële flaters: wat waren jouw beste euro’s ooit besteed? Waar heb je, veel of weinig, geld aan uitgegeven en ben je superblij mee? Of wat gaat al heel lang mee? 


MeganRapinoe

MeganRapinoe

23-04-2022 om 18:21 Topicstarter

TO trapt af:

Mijn winterjas.  In de uitverkoop gekocht (afgeprijsd van €800,- naar €400,-). Nog steeds bizar veel geld en ik ben wel 5x terug gegaan naar de winkel om hem te passen voordat ik mijn spaarpot op de kop zette ervoor. Dat is nu 4 jaar geleden en iedere winter ben ik weer zo ontiegelijk blij ermee. Hij is superwarm, erg mooi en heel sterk.  

Al het geld dat we hebben uitgegeven voor onze bruiloft. Wat een topdag was dat. Drie jaar geleden, maar ik teer er nog steeds op.

 
Bepaalde kledingstukken. Die ik ook gewoon weer bestel als de kapot zijn: ze zijn ook wel 2x de prijs waard. 


Mijn KitchenAid keukenmachine. Ben ik veel vaker en beter van gaan (brood) bakken. 

De €3,- die ik 8 jaar gelden uitgaf op de vrijmarkt aan een winterjurkje. Iedere winter draag ik hem zeker 20 keer. Beste €3,- ooit besteed. 

Mijn beste aankoop ever was mijn 5 jaar geleden aangeschafte e-bike. Ik ben zo ontzettend blij met dat ding. 
Het geeft me de mogelijkheid om weer lange fietstochten te maken in de zomer waar ik veel plezier aan beleef. Ook met een harde wind hoef ik niet bang te zijn dat ik de terugtocht niet meer aankan. Als hij ooit echt versleten is ga ik onmiddellijk om een nieuwe.

Mn Intex zwembad. In de zomer van 2018 aangeschaft en vanaf 2019 gaan winterzwemmen dus het wordt jaar rond actief gebruikt en is ook aangekleed met bamboe en m'n oom heeft een leuke swimup bar gemaakt. 

En...mijn voor 5 euro bij Action aangeschafte enkelhoge kaplaarsjes die ik altijd gebruik om in mijn tuin te werken. Topdingen.

Een belachelijk duur lichtgewicht zomerregenjasje dat ik bij Bever heb gekocht jaren geleden, voor een paardrijvakantie in Zuid Afrika. Hij was afgeprijsd van 550 naar rond de 380, ik schaamde me er ook een beetje voor dat ik zoveel geld uitgaf aa een jas. Ik durfde hem het eerste jaar nauwelijks te gebruiken omdat hij zo duur was , maar nu ben ik er echt blij mee. Als ik ga wandelen kan hij altijd mee omdat het zo'n klein licht pakketje is, en mensen die hem zien zeggen vaak dat het zo'n fijne en handige jas lijkt. Het is ook nog een hele leuk jas

En onlangs heb ik bij de kringloop een heel leuk vestje gescoord voor 1,75, nog zo goed als nieuw. Daar kan ik ook enorm van genieten.

Ebike van €2700 en vorige zomer sneakers van €210. Loeiduur maar zitten zo lekker en lijken nog als nieuw.  

En ooit van mijn eerst verdiende geld bijbaan in 1998..Italiaanse pumps van 200 gulden. Draag ze niet dagelijks en heb ze nog steeds. Ze zijn tijdloos dus onder een jeans erg leuk.

Mijn professionele camera en lenzen, waarmee ik een echte fotograaf ben geworden. Die hebben me ongeveer 10.000 euro gekost.
Mijn scooter van ongeveer 2000 euro, die me zoveel vrijheid geeft. 

mijn vakantie begin maart. Wat deed dat me goed 💗
En mijn Thaise massages zijn ook altijd zeer goed besteed. Mijn lichaam en geest komen dan echt tot rust.

Een business class ticket op een lange vlucht. Ik doe dat eigenlijk nooit - het scheelde dit keer minder met economy dan normaal omdat het een drukke en populaire vlucht was (denk ik), en ik had een beurs gekregen voor de reis, maar alsnog heb ik getwijfeld of het het extra geld wel waard was. Anyway: problemen op de luchthaven en met het toestel nog voordat we konden vertrekken en we zaten urenlang vast voordat we geëvacueerd konden worden. Terwijl ze in economy geen kant op konden, hadden wij in business class een lekkere ruime plek voor onszelf en onbeperkt gratis drankjes en hapjes. Alsnog werden wij het eerste geëvacueerd en werden onze tickets het eerste omgeboekt. Er was pas de volgende dag plek, dus de airline heeft ook een hotelovernachting in een duur hotel voor me betaald, inclusief diner en ontbijt. Sommige andere passagiers moesten op een gedeelde kamer in een hostel. Was echt een gelukstreffer (maar eigenlijk ontzettend krom hoeveel privilege zo'n ticket je geeft).

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

23-04-2022 om 19:11

Ons huis! Was een rib uit ons lijf, maar voor die rib zouden we nu niks meer kunnen aanschaffen.

Mijn auto. Koekblikje van 8000 euro nieuw (ex BTW maar die kon ik aftrekken) 12 jaar geleden gekocht, rijdt superzuinig op LPG, eerste 5 jaar geen wegenbelasting hoeven te betalen, en afgezien van 1 keer een flinke reparatie wegens een aanrijding en zo nu en dan nieuwe banden is er nooit iets mee. Oh jawel, de koplampen springen heel regelmatig Heb m denk ik al helemaal terugverdiend aan reiskostenvergoedingen. Teller loopt tegen de 250.000 en hij blijft maar rijden. 
En het huis denk ik ook wel. Is een hoop geld en tijd in gaan zitten om op te knappen en er moet zeker nog een keer zoveel in, maar we zouden voor dat bedrag nu echt niks meer kunnen kopen. 

Het huis van de buren dat we 4 jaar terug  erbij gekocht hebben voor een bedrag waar je nu nog niet eens 1/3 van een huis voor kunt kopen. 
Mega goede investering geweest! En onze pensioenvoorziening  ( MSN is zzp-er)

mijn iPad! Zou echt niet zonder kunnen.

afgelopen jaar een ninja Foodi 500 en een Domo pizzapan aangeschaft. Daardoor meer ruimte in de keuken, want heb mijn oven niet meer nodig en koken is zoveel makkelijker geworden

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.