Financiën en recht Financiën en recht

Financiën en recht

Bed annuleren zonder kosten

Ik heb een bank besteld in de winkel en heb daar spijt van. Door onvoorziene omstandigheden en impulsieve besluit heb ik in de winkel een bed besteld die met bepaalde aanpassingen daar is besteld voor me. Ik heb toen onder druk en zonder na te denken een dure bed besteld.

Na 5 dagen gebeld en gevraagd te annuleren.
Nu geven ze aan dat als ik het wil annuleren dat ik 30% van de totale aankoop moet betalen en ze willen daar absoluut niet van afwijken doordat het zo in hen voorwaarden staat. 
Hebben jullie enig idee of ik dit kan aanvechten? Op juridisch gebied?
Ik heb het namelijk in de winkel besteld en als het online was geweest dan heb je altijd we 14 dagen herroepingsrecht. Maar wat ik niet begrijp is dat het in de winkel ook door de medewerker online is besteld want het is niet een bed die op voorraad stond. 
Ik dacht eerlijk gezegd doordat ik wel het altijd kon annuleren doordat het niet iets is wat ik direct heb afgehaald en met een andere kleur is besteld, nam ik heel stom aan dat het ook soort van dezelfde rechten heeft als webshop doordat het niet iets is wat ik zo in de winkel zie.

Ben benieuwd of jullie toevallig iets meer weten.

Omdat je in de winkel heb gekocht staan zij in hun recht. Dure les.

"Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: je hebt niet altijd bedenktijd bij het kopen van meubelen. Veel consumenten denken dat dit wel zo is, echter geldt het herroepingsrecht alleen als je iets online hebt gekocht of als je buiten de verkoopruimte (bijvoorbeeld bij jou thuis) een aankoop hebt gedaan. In deze gevallen geldt een bedenktijd van 14 dagen. Als deze bedenktijd is verstreken, of als je een aankoop hebt gedaan in een winkel, dan geldt koop = koop. Annuleren is namelijk geen wettelijk recht."

https://www.cbw-erkend.nl/annuleren-aankoop-meubelen#:~:text=Het%20herroepingsrecht&text=In%20deze%20gevallen%20geldt%20een,bestelde%20product%20af%20te%20nemen.

Je hebt in de winkel besteld dus je hebt geen recht op herroeping van de koop.
(Overigens als het gaat om een product wat voor jou op maat gemaakt wordt/aangepast wordt heb je ook geen recht op herroeping als je online besteld zou hebben).
De wetgever gaat ervan uit dat aankopen in een winkel minder een impuls aankoop zijn dan via telefoon/internet. Je wordt geacht eerst na te denken en dan te doen.

Als je online iets bestelt dat speciaal voor jou wordt gemaakt, geldt het herroepingsrecht ook niet. Ik vrees dus dat er niks aan te vechten valt. 

Als het aan jou is aangepast kunnen zij het niet meer aan een ander verkopen, dus nee. Misschien volgende keer altijd iemand meenemen wanneer je grote aankopen doet en afspraken maken over waar de grens ligt. 

Dure en vervelende les voor je. Echter snap ik niet dat mensen een aankoop doen met het idee dat je het altijd nog kan annuleren. Je zet daarmee mensen aan het werk, belast het milieu doordat dingen vaak heen en weer vervoerd moeten worden en waarvoor? Je kan beter vooraf goed nadenken wat je exact wilt en dan een definitief besluit maken.
Als ondernemer lijkt het me heel vervelend dat je merkt dat een x percentage altijd word teruggestuurd of geannuleerd.

Nee, koop is koop. Je hebt dan geen herroepingsrecht. Ik gok, aan het percentage te zien, dat het een winkel is die werkt met cbw voorwaarden en dan geldt inderdaad een percentage van 30% (en dat loopt op naar 50%). 

Envelop schreef op 28-10-2022 om 20:16:

Dure en vervelende les voor je. Echter snap ik niet dat mensen een aankoop doen met het idee dat je het altijd nog kan annuleren. Je zet daarmee mensen aan het werk, belast het milieu doordat dingen vaak heen en weer vervoerd moeten worden en waarvoor? Je kan beter vooraf goed nadenken wat je exact wilt en dan een definitief besluit maken.
Als ondernemer lijkt het me heel vervelend dat je merkt dat een x percentage altijd word teruggestuurd of geannuleerd.

Dat dus. Mensen die eerst iets bestellen dat qua bekleding etc speciaal voor hun wordt gemaakt, en zich dan nog eens gaan afvragen of ze het eigenlijk wel willen hebben. En als ze dan even later bedenken “oh nee, toch maar niet” dan mag de winkelier  de kosten betalen 

herkenbaar, heb ooit ook weleens onder druk gekocht, achteraf had ik spijt

maar weer later bleek het gewoon een ontzettend goede koop. Niet voor niets wilde ik het. Het was een bankstel en heb het nu al 20 jaar ,is van echt leer, ziet er niet uit alsof het ooit kapot gaat en zit nog steeds heerlijk. 

Ga omdenken! niet voor niets heb je deze beslissing gemaakt, het kost heel veel maar zal helemaal naar je wens zijn. 

ik heb overigens nooit van mijn leven de fout weer gemaakt onder druk te beslissen hoor. Dus heb ook nog een goede les overgehouden eraan wat mij heb behoed de fout  nog eens te maken. 

Ja die 30% klopt wel. Bij een keuken is het volgens mij 40%?

nee dit kun je niet zomaar annuleren en ben je afhankelijk van de coulance van de winkel.

is het nu een bank of een bed ? 

Googleisjevriend schreef op 30-10-2022 om 15:09:

is het nu een bank of een bed ?

Dat dacht ik ook, slaapbank?   

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.