Financiën en recht Financiën en recht

Financiën en recht

GrandioseZebra62

GrandioseZebra62

14-04-2022 om 10:23

Afspraak is afspraak toch?

Toen mijn kind werd geboren besloot mijn vader om elk jaar op zn verjaardag een x bedrag op zn spaarrekening zetten voor later. Drie jaar later kreeg zus ook een kindje en dezelfde afspraak. Maar inmiddels heeft zus twee kinderen en besloot ons vader om haar bedrag te verdelen over haar twee kinderen, maar dat vond zus niet eerlijk want mijn kind zou dan in zn eentje hetzelfde bedrag krijgen als haar twee kinderen dus die ging achter mijn rug om de afspraak aanpassen zodat alle kleinkinderen hetzelfde bedrag zouden krijgen. Maar uiteraard was ik het daar niet mee eens en wilde ik er niet mee in gaan. 
Mijn vader vind nu dat ik niet zo moeilijk moet doen, dat het een gift is en hij die aan kan passen wanneer hij wil, maar ik ben sterk aanhanger van afspraak is afspraak en daar houd je je aan.

Korte vraag: Vinden jullie dat ik niet zo moeilijk moet doen? Of zou ik toch beter mn poot stijf houden en hem aan zn afspraak houden?


Dit is niet serieus toch?
Als het wel zo is: ga eens gauw je mond houden en je met je eigen zaken bemoeien. Je vader doet met zijn geld wat hij wil en als hij vindt dat alle kleinkinderen hetzelfde bedrag krijgen dan is dat zijn zaak.

Je vader heeft 100% gelijk.
Wat klink jij inhalig en hebberig zeg. 
Wees blij dat je vader uberhaupt wat geld kan/wil schenken.

Iets met een gegeven paard niet in de bek kijken?
Het is een gift. Gever staat vrij te geven wat hij wil.

Je poot stijf houden? Hoe ga je dat doen dan? Zelf het geld uit zijn portemonnee halen?

Dat "uiteraard was ik het daar niet mee eens", ik kan me niet voorstellen dat je echt zo bent. Wat een lelijk onhebbelijk gedrag. Alsof je eigen kind daar ook maar één boterham minder om eet.

Ginevra schreef op 14-04-2022 om 10:26:

Dit is niet serieus toch?
Als het wel zo is: ga eens gauw je mond houden en je met je eigen zaken bemoeien. Je vader doet met zijn geld wat hij wil en als hij vindt dat alle kleinkinderen hetzelfde bedrag krijgen dan is dat zijn zaak.

Ah, mooi. 

Dit scheelt mij heel veel typen.

Ik heb het openingsbericht 3x doorgelezen omdat ik niet wilde geloven wat er stond. Laat de man idd zelf beslissen wat hij met zijn geld wil. En elk kleinkind hetzelfde bedrag vind ik juist erg lief van hem. 

PriceyRook54

PriceyRook54

14-04-2022 om 10:30

TO, dit kun je echt niet maken, het is zijn geld, hij kan er mee doen wat hij wil. Als hij vandaag helemaal besluit te stoppen met de jaarlijkse gift mag dat ook.

wat is er aangepast? Is het bedrag voor jouw kind naar beneden gegaan, of voor de andere kinderen omhoog?

In het tweede geval, niet zeuren. Het geld is voor het kind niet voor de ouders.
In het eerste geval snap ik dat het lullig voelt, maar ook dan niet zeuren, want je kunt je vader niet dwingen om meer te geven.

Als het wel echt is dan moet hier wel één of ander oud zeer achter zitten. Had je vroeger het idee dat je zus werd voorgetrokken? Dat je iets tekort kwam in de relatie met je vader? Dat hij voor je zus of haar kinderen meer aandacht heeft dan voor jou?

Ik vind TO en zus beide erg inhalig overkomen. Hartstikke lief dat jullie vader de kleinkinderen ieder jaar geld wil geven maar het is geen moeten he.

Ik zou me bezwaard voelen en ouders op het hart drukken vooral zelf van het geld te genieten.

Wat ontzettend lief van je vader dat hij zijn kleinkinderen een gift wil geven! Ik kan mij niet voorstellen dat jij gaat zeuren over de hoogte hiervan en hoop dat dit een trol topic is. Zo niet, ga je heel hard schamen, wat ondankbaar zeg.

Lekker je poot stijfhouden joh, krijg je een goede sfeer van in de familie en het is een goed voorbeeld voor je kind, dat inhalige gedrag.

Afspraak is afspraak en zou gewoon je advocaat bellen. Laat communicatie voortaan via hem lopen en niet meer direct naar je vader.  Wellicht kan je beslag laten leggen op zijn inkomen zodat eerst het afgesproken bedrag naar jouw zoon geint kan worden 

Er is maar één oplossing TO: maak zelf ook nog een kind en dan heb je even veel als je zus. Neen, dat zeg ik verkeerd, want het bedrag komt niet naar de moeders maar naar de kinderen. 

Afspraak is afspraak? Houdt je vader zich daar niet aan? Hij heeft gezegd elk jaar voor je kinds verjaardag een bedrag te geven, en hij doet dat! En voor zover ik lees is het bedrag voor jouw zoon niet geminderd. Hoe moet ik het dan zien dat hij zich hier niet aan de afspraak zou houden.

Zo zie je maar: wat je als ouder ook doet, het is nooit goed. Als je vader het bedrag over de 2 kinderen van je zus zou verdelen, dat zou pas oneerlijk zijn. Nu krijgt elk kind evenveel en jij hebt gekozen om het bij 1 kind te houden. Wringt het jou dan ook als met nieuwjaar of verjaardag jouw kind 'slechts' evenveel krijgt als de kinderen van je zus?

Ziek noem ik zoiets, zowel naar de kinderen je zus, naar je zus en naar je vader toe. Echt ziek gedrag van jou om het zo allemaal te zitten uittellen.

Jij en je zus klinken allebei nogal hebberig. Zij trekt aan vader om meer geld voor haar eigen kinderen, vervolgens ga jij ook nog eisen stellen. Als je mijn kind was zou ik er helemaal mee kappen, concluderen dat ik het deel- en gun gedeelte van de opvoeding een steekje heb laten vallen en iets leuks voor mezelf kopen van het gespaarde geld.
Ik denk dat jij en zus eens goed na moeten denken of geld belangrijker is dan jullie relatie en je vader verdient op z'n minst een stevige sorry van beiden

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.