Eten Eten

Eten

Welke soep voor ontbijt?

Goed, verklaar me voor gek, maar ik wil iets proberen. Namelijk: soep voor ontbijt.

Ik heb al een recept voor pompoen-wortel-gember soep... maar een beetje afwisseling is wel fijn. Kippensoep lijkt me wat heftig, gek genoeg. Hebben jullie goede tips?


Congee. Of pho. 

Lijkt me best lekker. Ik hecht niet zo aan bepaalde tijden voor specifiek eten. Kippensoep is altijd lekker, net als erwtensoep.

Ik eet wel eens een dikke linzensoep als ontbijt of een andere soep met peulvruchten zodat ik naast groenten ook wat eiwit binnenkrijg. Ik houd niet van dunne soepen.  

Noedelsoep zou er bij mij wel ingaan als ontbijt.

In veel Aziatische landen word rijstsoep bij het ontbijt gegeten.

Tip, koop een soupmaker. Je doet alle ingrediënten in blokjes van max 2x2 cm er in, beetje kruiden en water toevoegen en aanzetten. Je kan kiezen of je een gladde soep wil of met stukjes. Na 20 minuten heb je een warme soep die in het apparaat 45 minuten warm blijft.
Opstaan, apparaat aanzetten, douchen, aankleden en weet ik veel en je soepje is klaar.
Je hoeft niet eerst groenten aan te fruiten of vlees te bakken, het kan er zo hup in.

Fiorah

Fiorah

15-10-2023 om 16:20 Topicstarter

Fenyw schreef op 15-10-2023 om 16:09:

Tip, koop een soupmaker. Je doet alle ingrediënten in blokjes van max 2x2 cm er in, beetje kruiden en water toevoegen en aanzetten. Je kan kiezen of je een gladde soep wil of met stukjes. Na 20 minuten heb je een warme soep die in het apparaat 45 minuten warm blijft.
Opstaan, apparaat aanzetten, douchen, aankleden en weet ik veel en je soepje is klaar.
Je hoeft niet eerst groenten aan te fruiten of vlees te bakken, het kan er zo hup in.

Wow, ik wist niet dat het bestond! Ik ga kijken.

Ook dank aan de rest voor de soeptips!

Ik zou letten op voldoende vezels, als je drie maaltijden per dag eet, met een gelijkmatig verdeelde vezelinname, dan kom je op 10 gram vezels per maaltijd. Iets minder misschien, als je tussendoortjes eet die ook wat bijdragen. Brood of muesli is heel vezelrijk en dat ga je waarschijnlijk vervangen. Dus ik zou kiezen voor vezelrijke groenten en peulvruchten. Eet smakelijk 

Fenyw schreef op 15-10-2023 om 16:09:

Tip, koop een soupmaker. Je doet alle ingrediënten in blokjes van max 2x2 cm er in, beetje kruiden en water toevoegen en aanzetten. Je kan kiezen of je een gladde soep wil of met stukjes. Na 20 minuten heb je een warme soep die in het apparaat 45 minuten warm blijft.
Opstaan, apparaat aanzetten, douchen, aankleden en weet ik veel en je soepje is klaar.
Je hoeft niet eerst groenten aan te fruiten of vlees te bakken, het kan er zo hup in.

Gut zo maak ik mijn soep ook altijd, in een gewone pan, dat wel, maar verder geen verschil

Ik eet wel eens pompoensoep of courgettesoep als ontbijt. Ben niet de enige dus! 

nlies schreef op 15-10-2023 om 17:39:

[..]

Gut zo maak ik mijn soep ook altijd, in een gewone pan, dat wel, maar verder geen verschil

Nee toch? Als je pompoen- of tomatensoep hebt, fruit je eerst alles aan. Dan bouillon er bij, aan de kook brengen en dan pureren.

Bij andere soepen ook eerst aanfruiten. Dingen als vermicelli er het laatst bij doen.

In de soupmaker gaat alles in 1x, je hoeft er niet bij te staan, te roeren en later te pureren.

Ik heb het gekocht toen ik ziek werd en enorm beperkt in energie was. Ik eet graag soep maar had niet de puf om het op de ouderwetse manier te maken en had zeker niet de kracht om te pureren. Lijkt een werkje van niets, tot je het niet meer kan. Ik ben er heel blij mee en gebruik het minimaal 1x per week.

Fenyw schreef op 15-10-2023 om 17:44:

[..]

Nee toch? Als je pompoen- of tomatensoep hebt, fruit je eerst alles aan. Dan bouillon er bij, aan de kook brengen en dan pureren.

Bij andere soepen ook eerst aanfruiten. Dingen als vermicelli er het laatst bij doen.

In de soupmaker gaat alles in 1x, je hoeft er niet bij te staan, te roeren en later te pureren.

Ik heb het gekocht toen ik ziek werd en enorm beperkt in energie was. Ik eet graag soep maar had niet de puf om het op de ouderwetse manier te maken en had zeker niet de kracht om te pureren. Lijkt een werkje van niets, tot je het niet meer kan. Ik ben er heel blij mee en gebruik het minimaal 1x per week.

De soepmaker fruit toch ook niet eerst alles aan? Het wordt wel lekkerder als je dat wel doet. Maar het niet doen kan net zo goed in een gewone pan als in een soepmaker.

Fenyw schreef op 15-10-2023 om 16:09:

Tip, koop een soupmaker. Je doet alle ingrediënten in blokjes van max 2x2 cm er in, beetje kruiden en water toevoegen en aanzetten. Je kan kiezen of je een gladde soep wil of met stukjes. Na 20 minuten heb je een warme soep die in het apparaat 45 minuten warm blijft.
Opstaan, apparaat aanzetten, douchen, aankleden en weet ik veel en je soepje is klaar.
Je hoeft niet eerst groenten aan te fruiten of vlees te bakken, het kan er zo hup in.

Groente aanfruiten  en vlees bakken? Voor soep? Dat heb ik nog nooit gedaan.

Koko67 schreef op 15-10-2023 om 17:57:

[..]

Groente aanfruiten en vlees bakken? Voor soep? Dat heb ik nog nooit gedaan.

Echt niet? Doe je gewoon groente in water en dat dan koken en klaar?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.