Eten Eten

Eten

Wat is jouw lekkerste vega(n) soeprecept?

Uiteraard ken ik het fenomeen Google. Leuker vind ik het om persoonlijke recepten te krijgen. Daar waar jij echt warm voor loopt.

Welke soep maak jij elke keer weer? 


Voor mij is de basis van een lekkere zelfgemaakte soep altijd getrokken uit vlees/kip. 
Maar ik eet ook wel ns zo'n zak van Unox tomatencreme met mascarpone, volgens mij is daar geen vlees voor gebruikt. 

Vegetarisch: spinaziesoep met cambozola. 
Vegan: pittige pindasoep. 

Geroosterde tomatensoep 
Pompoensoep maar dan wel met kokosmelk en currypasta 

Rode linzen soep vinden we erg lekker. Ik heb hem al heel wat keer gemaakt. Man mist bij dit recept het vlees helemaal niet. Voor peuter was de smaak met de komijn wat te heftig. Dus volgende keer doe ik wat voor haar apart voor ik de komijn er bij doe. 

https://www.smulweb.nl/recepten/1313655/Rode-linzensoep

champignonsoep en linzensoep maak
Ik altijd zonder vlees. Tomatensoep soms met en soms zonder vlees.

WorldlyAnteater37

WorldlyAnteater37

14-10-2021 om 18:33

Mosterd-prei soep.

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 preien, in ringen gesneden
  • 2 grote aardappelen met schil, in stukjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 ml plantaardige of gewone kookroom 
  • 3 eetlepels (grove) mosterd
  • 1 handje verse peterselie

Fruit de ui en knoflook 4 minuten op laag vuur in een soeppan en voeg daarna de preiringen toe. Bak dit samen 3 minuten op een middelhoog vuur.
Voeg de aardappelen en bouillon toe en laat dit zachtjes 20 minuten koken. Zet het vuur uit. Voeg de room en mosterd toe en pureer de soep met een staafmixer. Garneer met peterselie en eventueel wat vers gemalen peper.

Kerriesoep met bloemkool of broccoli. Is echt armeluissoep die je maakt van een roux van boter, ui, kerrie en bloem en wat bouillon van een blokje met room of melk. Roosjes erin en klaar.

Een van de eerste soepsoorten die ik maakte toen ik op kamers ging.

20211014-184124.jpg

Ik gebruik rode en gele paprika's en voeg soms nog tijm toe.

WorldlyAnteater37

WorldlyAnteater37

14-10-2021 om 18:55

Miso soep met shitake

  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 stuk verse gember van 1×1 cm, geschild en geraspt
  • 3 stengels lente-ui, in dunne repen
  • 1 winterpeen, in dunne plakken
  • 1 doosje shitake, in dunne repen
  • 150 gram rijstnoedels
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 lepels misopasta



Courgettesoep

Grote ui fruiten met veel knoflook. 2 courgettes erbij, ook even goed aanbakken. Daarna 1 liter water en groentebouillon erbij. 
Tien minuten / kwartier koken tot courgette gaar is. 
Staafmixer erdoor, klaar. 

Ik vind deze bouillonpoeder altijd erg lekker:

front_nl.6.400.jpg

Champignonsoep (half geblenderd en niet gebonden met bloem) met een (half) doosje boursin erdoor op het eind. Ik maak het met paddenstoelenbouillon, dat geeft veel beter champignonsmaak dan kip, rund of groente.

geroosterde paprikasoep
bruine bonensoep
courgettesoep
kerriesoep met rijst
pompoensoep

Geroosterde tomaat-paprikasoep
Broccolisoep met gebakken champignons
Bloemkool-kerriesoep met kokos

Thaise pindasoep met vers limoensap en chilivlokken 

WorldlyAnteater37

WorldlyAnteater37

14-10-2021 om 19:38

RosaMontana schreef op 14-10-2021 om 19:36:

Thaise pindasoep met vers limoensap en chilivlokken

Heb je een recept? Lijkt me erg lekker. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.