Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


Het eten bij het Japanse tentje was héérlijk gisteren. We namen don met geroosterde zalm, wat verschillende soorten sushi, edamame en wakame. En toen nog een keer de don met zalm omdat ie zo vreselijk lekker was. Daarna een rondje Vrijmarkt gedaan, was erg gezellig. 
Vanavond eten we bij vrienden, ik gok op asperges. 

Wij hebben vanochtend vroeg een rondje op de vrijmarkt gedaan. We waren snel klaar, zo snel zelfs dat we nog geen tompouce hebben kunnen scoren. Straks misschien nog even het dorp in voor een herkansing. 

Vanavond lekker makkelijk: we hebben een bakje rendang uit de diepvries gehaald en daarbij gaat rijst met erwtjes. En uiteraard komkommer voor het komkommermonster.

Waarschijnlijk friet, een kebbaburger en erwtjes uit de vriezer.

Wij gingen toch niet op pad, leg lag er nogal af en ikzelf eigenlijk ook. Dus lekker thuis gerommeld. Ik maakte spinaziesalade met spekjes, courgette, paprika en pompoenpitten. Was lekker. 

Vanavond wat AH-stoommaaltijden, want morgen om 05.15 op en om 06.00 weg. De vaatwasser in onze studio heeft het ook begeven. Zou ik het boze oog hebben? Als alles goed gaat, zijn we morgen om deze tijd weer thuis, wat zal ik blij zijn! Daar plunder ik mijn vriezer en zie wel wat het wordt. En dan slapen, slapen, slapen...

Bij ons staat straks de orichiette bagna cauda van Marley Spoon op tafel. Ben benieuwd, want ik ben absoluut géén fan van bloemkool... ik had ook geen panko in huis, dus improviseer met iets paneermeel-erigs. Het ruikt alvast lekker in huis !

Ben benieuwd irmaladouce! Ik gebruik er gewoon in stukjes gescheurd brood voor, dat rooster ik en strooi ik dan over de pasta heen. Gebruik ook wel panko, maar brood kan ook prima.

Vanmiddag uitgebreide heerlijke salade gehad voor de lunch, vriend een schnitzel. Vanavond een gebakken ei op een bruin bolletje. Als ik trek krijg, eet ik nog wel wat crackers 

Spanakopita wordt het vanavond. Met brood met tzatziki, olijven voor de liefhebbers.

Heb net spare ribs in de marinade gelegd. Die gaan op de BBQ, maak er een olijvenbrood bij, en een gemengde salade, met o.a geitenkaas en peren.

Verse asperges de eerste dit jaar zijn. We aan de late kant.

joky schreef op 27-04-2025 om 11:39:

Verse asperges de eerste dit jaar zijn. We aan de late kant.

Ik heb ze ook nog niet gehad. Fiets denk ik donderdag naar de boer.

Die orichiette waren een doorslaand succes! Die komen vaker op tafel, bedankt voor de tip, Teigera!
Vandaag eten we een Big Mac Salad. Ook lekker.

Ik heb geloof ik nog falafel in de koelkast en sla. Dus in elk geval dat.

Vandaag kook ik bij bejaarde vriendin een L-diner. 
Vooraf langoustines, linguine, limoen en look zonder look
Hoofd: lamsbout, lavendelhoning, linzen, lavas, laurier, lievevrouwenbedstro, lollo verte, lychees 

Toe neemt het bezoek een limoncello-taart mee. 

Lekkere letter hoor, de l

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.