Eten
FaithfulDuck87
26-12-2024 om 18:05
vanmiddag gebruncht en ik heb nu nog een wrap gemaakt met carpaccio .
MijnNaamIsHaas73
26-12-2024 om 20:29
Moosey schreef op 26-12-2024 om 13:31:
Wat jammer van de bouillon Haas! Bitter is ook niet meer te verdoezelen.. heb je een recept? Dan kan ik even kijken of ik snap wat er mis kan zijn gegaan
Dat is fijn Moos, kan ik weer van leren, thnx!
Ik had dit recept: https://www.mindyourfeed.nl/recepten/diner/heldere-paddenstoelenbouillon-met-kastanjechampignons (helemaal naar beneden scrollen)
Ik had een pot fond van Ah, van 400 ml en dus ook 400 ml water erbij. En nog een blokje paddestoelen bouillon van star en een halve liter water. Ik had geen verse oregano dus vervangen met wat gedroogde.
afrodite05
27-12-2024 om 07:10
Ik maak vanavond een simpele pasta met prei, champignons, het gehakt van braadworst en een beetje crème fraiche voor de smeuïgheid.
Teigera
27-12-2024 om 08:17
Ik haak ook weer aan
. Eerste Kerstdag hebben we gezellig cadeautjes vanonder de boom uitgepakt, vers croissantje erbij, sapje, feeststol. In de middag lekkere afbakbroodjes en scones. In de avond gingen we gourmetten. Schoonvader zou eigenlijk gezellig komen eten maar die ligt sinds vrijdag in het ziekenhuis, dus we gaan dagelijks even langs - in ieder geval gaat lief elke dag even, maar wij waaien ook regelmatig aan. Toe hadden we Viennetta, vinden de frutjes heel feestelijk, eten we dit weekend dus ook nog
want is best veel.
Gisteren zijn we gaan brunchen bij mijn familie. Ieder gezin nam wat mee, wij hadden mozzarella-pizzaatjes. In de avond kookte ik met wat hulp van frut I: vooraf mosterdsoep, daarna zalm "wellington" met dille, honing, mosterd als smaakmakers, met haricot verts en aardappelkroketjes uit de oven. Toe had ik pistache-ijs in een koekje (Sammontana, van AH, was erg lekker).
Vanavond mag frut I kiezen wat ze wil eten, omdat ze morgen jarig is - maar morgen gaat frut II logeren na het verjaardag vieren dus dan eten we niet met z'n vieren. Ik bak poffertjes. En maak een witte chocolade-panna cotta met frambozencoulis.
Het klinkt allemaal goed hier, qua kerstgezelligheid, lekker eten samen of juist liever alleen, soms helaas gedoe met familie.
@Dolfje: ik denk dat paratha's inderdaad wel lijken op die scallion pancakes. Misschien een Chinese variant erop.
ToetieToover
27-12-2024 om 09:11
MijnNaamIsHaas73 schreef op 26-12-2024 om 11:39:
Gezellig dat je er weer bent Yette! Jouw kerstdiner klinkt goed, voor ieder wat wils.
Dank voor de fonduetips ted!
Toetie als je nog twijfelt ik kan de smokey tomatentartaar aanbevelen
https://www.ah.nl/r/1200685
Mijn (bos)paddestoelen bouillon was wat minder goed gelukt. Zat een vervelende bittere smaak aan. Geen idee wat er gebeurd is.
Verder aten wij italiaanse rollade met pancetta. Daarbij zuurkool, rode kool, gekookte aardappelen en pommes duchesse.
Na maakte mijn zwager een cake met rood fruit erin, met vanille-ijs en passie vruchtencustard. Was ook erg lekker.
Ik heb net heel gehaast een pan ragout gemaakt voor bij de lunch. Ondanks de tijdsdruk wel goed gelukt geloof ik.
Het is toch iets anders geworden, maar deze ga ik bewaren. Ik zie ons dat wel eten met tortilla chips. Bedankt voor de tip! Ik ben ook benieuwd 🕵️ wat er gebeurd is met jouw bouillon.
Dolfje
27-12-2024 om 09:18
Tomaten tartaar klinkt lekker!
Ik heb nog kippenragout in de koelkast ( uit de koeling van jumbo) denk dat we dat eten op brood.
FaithfulDuck87
27-12-2024 om 10:33
ik denk dat het bij mij een runderworstje wordt met aardappelen en wat rode kool. Niets over van de kerst, dus dan maar een AVG-tje
Moosey
27-12-2024 om 10:34
Die bouillon is mij ook een raadsel helaas. Zou gokken dat het bittere of al in de fond zat of gekomen is van te hard de paddestoelen bakken, maar dan zou je wel erg je best hebben moeten doen…
Wij aten gister bij de vrienden vooraf geitenkaas in spek en als hoofd paddestoelenrisotto met gebakken portobello en wildbiefstukjes. Was erg smakelijk.
Jynta1981
27-12-2024 om 11:25
Ik weet het nog niet vanavond. Ik zou de slowcooker aanslingeren, maar de kip zit nog in de vriezer en ook geen zin in.
De koelkast geeft ook niet veel inspiratie. Geen idee dus nog, wel iets 'normaals' denk.
GeorgieBrown
27-12-2024 om 13:23
Jammer van die bouillon, Haas. En vreemd ook.
Idd KV, ik ben ook altijd verbaasd bij buffetten. En het haalt vaak ook niet het beste naar boven in mensen.
Balen dat je nog steeds niet fit was, Afro.
Diner gisteren was goed gelukt. Iedereen heeft lekker gegeten en ik had het ook scherp getimed (mijn broer moest vanmorgen om half 6 op en wilde een beetje op tijd thuis zijn), dus blij.
Voor vandaag heb ik nog genoeg dingen in de koelkast. Misschien rooster ik groente (knolselderij, biet, wortel) in de oven en maak ik daar een lauwwarme bulgursalade mee.
Kaaaaaaaatje
27-12-2024 om 14:49
We eten een pak kofta van Knor, de inspiratie is hier de laatste tijd helemaal op, blij dat ik hier weer mee kan lezen dus.
En als kerstpakket heb ik een vega kookboek uitgekozen, dus hopelijk staat daar ook wat goede inspiratie in
ToetieToover
27-12-2024 om 16:01
Voor vandaag maak ik een hartige tomatensaus: ui, pancetta, ansjovis, knoflook, wortel, bleekselderij, tomatenpuree, rimpelige/ontvelde/gehakte tomaten, rundergehakt/champignons, wijn, melk, parmezaanse kaas. En een groene substantie uit een potje wat ik bij Jumbo kocht waarin iets met basilicum zit, maar ook komijn en chilies. Oregano en paprikapoeder erbij gekieperd, en balsamico azijn. Staat op het petroleumstel te pruttelen. Net op tijd, want vriendlief kwam met een familiezak chips thuis (kssssst
) en ik had eveneens zin in hartig, maar dan in de vorm van een maaltijd. Alleen dat duurt nog eventjes, dat pruttelen.
Ted68
27-12-2024 om 17:56
Dewi: een slangebrood is wit brooddeeg,wat je tussen je handen als een slang rond een stok rolt, en die houd je in het vuur....Kan je ook kinderen meegeven in een tupperware. Word ieder schoolreisje wel gegrild ....
We gaan terug naar normaal:witlof met ham en kaas.....en een tomatensalade ....
MijnNaamIsHaas73
27-12-2024 om 22:11
Dank voor het meedenken over de bouillon. Ik denk niet dat ik de champignons te hard heb gebakken. Wat ik zelf ik kon bedenken was de knoflook/kruiden te hard/lang gekookt. Maar waarschijnlijk wordt het niet opgehelderd, daar zal ik me maar bij neerleggen haha.
Vanavond maakte man "paella"
Teigera
28-12-2024 om 08:58
Goedemorgen. De jarige wakker gezongen vanochtend. M'n oudste is al tien!
Ga zo een meringue-taart bakken, met slagroom en banaan - kiwi - mango. Op verzoek van de jarige uiteraard. Vanavond wordt het gevulde varkenshaas, overblijfsel van eerste Kerstdag. Erbij aardappeltjes en ehm... broccoli denk ik. Oh en we hebben nog een paar regenboogwortels, die kan ik ook wel even glaceren. Toe Viennetta.
Ik heb overigens een instant-pot gekregen voor Kerst. Hebben jullie daar ervaring mee? Tips voor receptensites? 