Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

22-03-2024 om 08:57

Eind van de middag een feestje, waar eten bij is. Geen idee dus wat ik eet. 

Friezinnetje schreef op 22-03-2024 om 08:57:

Eind van de middag een feestje, waar eten bij is. Geen idee dus wat ik eet.

Zelf niet voor het eten hoeven zorgen is ook al fijn 

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

22-03-2024 om 11:15

Dolfje schreef op 22-03-2024 om 11:01:

[..]

Zelf niet voor het eten hoeven zorgen is ook al fijn

nee idd. En ik twijfel er niet aan, dat het goed zit, de organiserende kennende. 

Teigera schreef op 17-03-2024 om 17:05:

Maak vanavond een nieuw recept, uit delicious: spaghetti met pesto en kipgehaktballetjes. Door de pesto gaat broccoli, courgette en erwtjes. En flink Parmezaan erover natuurlijk.

Dit klinkt goed, hoe smaakte het?

Ik ben net begonnen met het voorbereiden van de lasagna saus. Dat eten we vanavond en wordt natuurlijk alleen maar beter als het langer staat.

Friezinnetje schreef op 22-03-2024 om 11:15:

[..]

nee idd. En ik twijfel er niet aan, dat het goed zit, de organiserende kennende.

Wel lekker vooruitzicht en goed begin van het weekend.

Gisteren aten we falafel met pitabroodjes, rauwkost en zelfgemaakte knoflooksaus

Vanavond maak ik een roerbakje met Chinese wokgroenten, rijst, kip en sweetchili saus.

Morgenochtend vertrek ik met de trein naar Parijs met een collega. We gaan daar een beurs opbouwen 

Geroosterde tomaat-paprikasoep met gebakken witte bonen. Erbij een volkorenbroodje.

Ik ga een weekendje weg met vriendinnen en ik ben in charge voor het eten van vanavond.  Met verschillende (late) aankomsttijden maak ik er een aangeklede borrelplank van. Vanmorgen nog gewerkt en niet veel energie dus ik maak een salade (de bruine linzen, blauw bessen en tomaat van hier) en verder vooral k&k, dips, kaasjes olijven.

MijnNaamIsHaas73 schreef op 22-03-2024 om 13:53:

Ik ga een weekendje weg met vriendinnen en ik ben in charge voor het eten van vanavond. Met verschillende (late) aankomsttijden maak ik er een aangeklede borrelplank van. Vanmorgen nog gewerkt en niet veel energie dus ik maak een salade (de bruine linzen, blauw bessen en tomaat van hier) en verder vooral k&k, dips, kaasjes olijven.

Klinkt lekker en gezellig! Veel plezier!

Veel plezier, Haas!

Hier worden het vanavond pita's met gegrilde groentes/paddenstoelen, feta en yoghurt-kruiden-knofsaus.

Allemaal leuke plannen, lees ik weer.

Ik heb me laten inspireren door de Allerhande. Vanavond wordt het dus een ovenschotel met ravioli, broccoli en tomato frito van Heinz (want daar was het een reclame voor en ik heb me dit keer laten beïnvloeden). Het is wel een portie voor 4 personen, dus de andere helft gaat de diepvries in.

yette

yette

22-03-2024 om 14:38 Topicstarter

Leuk Haas, veel plezier! 

Ik maak een enorme pan keema. Deels voor de vriezer. En aangezien ik een paar weken geleden hetzelfde deed met rendang, heb ik vandaag (en nog een paar keer) een 'makkelijke' uitgebreide maaltijd : rendang, keema, sajoer-achtige boontjes, basmati met een smaakje (cardamom en limoenblad meekoken) en naan. Misschien maak ik er nog eiercurry of raïta bij, want het is vrijdag - dan kunnen er hier zomaar extra eters bijkomen. 

Ik ga toch voor de soep en omelet. Ben net klaar met sporten. Ben toen schilder waar ik ruim 2 uur op heb zitten wachten gegaan en geen zin meer in koken. 
Morgen werken dus dan is het mans beurt en zondag zien we wel weer.

Rijst met gestoofde wortels en gevulde paprika, lekker eenvoudig.

Vandaag ijsbergsla met wortel julienne en hummus, avocado, gerookte amandelen en uiringen plus een restje kipfilethaasjes. 
En verder de rest van de ijsbergsla met kwark en zadenmix, aardappelpuree, gekookte wortels en op de huid gebakken vis. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.