Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


yette

yette

06-11-2023 om 07:18 Topicstarter

irmaladouce schreef op 05-11-2023 om 21:51:

[..]

En wat gebruikte jij als recept?

Wij aten een traditionele raclette, vanwege het buitenlandse bezoek. Viel goed in de smaak, gelukkig.

Geen origineel recept, maar vrij vertaald naar Jamie Oliver - hij gebruikt tortilla's als basis en het gehakt gaat er niet rauw maar al gebakken op. Dus waarschijnlijk mag je het niet echt lahmacun noemen Verder volg ik dat recept niet echt. Door het gehakt (halal halfom) een uitje, een fijngehakte tomaat en oa gerookte paprikapoeder, een paar theelepels grof gevijzelde komijn en korriander, wat teentjes knoflook en geraspte citroenschil. Op tafel rauwkost, zwarte olijven, schapenfeta, geraspte kaas en een hele dikke knoflooksaus van uitgelekte Turkse yoghurt. 

Vanavond eten wij wraps met een vulling van zwarte bonen, gehakt, paprika, tomaat en kaas. Nog even bedenken of ik ze vooraf rol of dat we ze aan tafel gaan vullen. 

In elk geval iets van groenteballetjes of ander vega ding uit de airfryer. Moet nog op pad voor groente. 

yette schreef op 06-11-2023 om 07:18:

[..]

Geen origineel recept, maar vrij vertaald naar Jamie Oliver - hij gebruikt tortilla's als basis en het gehakt gaat er niet rauw maar al gebakken op. Dus waarschijnlijk mag je het niet echt lahmacun noemen Verder volg ik dat recept niet echt. Door het gehakt (halal halfom) een uitje, een fijngehakte tomaat en oa gerookte paprikapoeder, een paar theelepels grof gevijzelde komijn en korriander, wat teentjes knoflook en geraspte citroenschil. Op tafel rauwkost, zwarte olijven, schapenfeta, geraspte kaas en een hele dikke knoflooksaus van uitgelekte Turkse yoghurt.

Wat is dat dan voor vlees? Voor mij is halfom 50% rund en 50% varkensvlees, maar dat is niet halal

Wij eten erwtensoep uit de vriezervoorraad met een stokbroodje kruidenboter erbij

yette

yette

06-11-2023 om 09:37 Topicstarter

MijnNaamIsHaas73 schreef op 06-11-2023 om 07:54:

[..]

Wat is dat dan voor vlees? Voor mij is halfom 50% rund en 50% varkensvlees, maar dat is niet halal

Half rund, half lam 

Ik vul de tajine vandaag met ratatouille-groenten, bulgur en gehaktballetjes van de rest van het gehakt. 

yette

yette

06-11-2023 om 09:38 Topicstarter

MijnNaamIsHaas73 schreef op 06-11-2023 om 07:54:

[..]

Wat is dat dan voor vlees? Voor mij is halfom 50% rund en 50% varkensvlees, maar dat is niet halal

Half rund, half lam 

Ik vul de tajine vandaag met ratatouille-groenten, bulgur en gehaktballetjes van de rest van hetzelfde gehakt. 

Heb net spaetzli gemaakt , die bak ik vanavond met salie en boter. Daarbij broccolie en geschnetzletesvan wildzwijn , champignons en kruiden.

yette schreef op 06-11-2023 om 07:18:

[..]

Geen origineel recept, maar vrij vertaald naar Jamie Oliver - hij gebruikt tortilla's als basis en het gehakt gaat er niet rauw maar al gebakken op. Dus waarschijnlijk mag je het niet echt lahmacun noemen Verder volg ik dat recept niet echt. Door het gehakt (halal halfom) een uitje, een fijngehakte tomaat en oa gerookte paprikapoeder, een paar theelepels grof gevijzelde komijn en korriander, wat teentjes knoflook en geraspte citroenschil. Op tafel rauwkost, zwarte olijven, schapenfeta, geraspte kaas en een hele dikke knoflooksaus van uitgelekte Turkse yoghurt.

Mss niet authentiek, maar het klinkt wel heel prima!

Wij eten vanavond gebakken aardappels, in spek gewikkelde kalfschipo's, sla met tomaat en rode ui.

Hier komt vanavond rijst op tafel, met een saté-kruidige stoof met sperziebonen en paprika en rundergehakt.

Ja, de Indonesië-plannen, ik vind het wat. Heel spannend allemaal. Maar de tickets zijn geboekt en bijna alle onderkomens ook, dus het zal goedkomen. Lang geleden dat ik zo ver en lang weg ging. 

Vanavond scholfilets van de bakplaat met een crunchy kruidenlaagje, met Brown basmatirijst en koolsalade. 
Verder vandaag aardappel-linzen-knolselderijsoep met daarin ook nog ui, prei en gerookte kipfiletflakes. Die vulde goed, hoefden geen crackers meer bij. 

Teigera schreef op 06-11-2023 om 15:56:

Ja, de Indonesië-plannen, ik vind het wat. Heel spannend allemaal. Maar de tickets zijn geboekt en bijna alle onderkomens ook, dus het zal goedkomen. Lang geleden dat ik zo ver en lang weg ging.

Wel gaaf vooruitzicht!

Hier wordt het nasi van gele wortelrijst ( zakje van de Ah) met extra taugé erdoor en buiten de groenteballetjes bak ik er een ei bij.

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

06-11-2023 om 17:09

hutspot met rookworst

Dolfje schreef op 06-11-2023 om 17:07:

[..]

Wel gaaf vooruitzicht!

Zéker! Het lijkt ons prachtig, qua natuur, cultuur, historie, culinair. We zijn er ook al een heel tijdje mee bezig. Het idee is dat het een soort uitgestelde honeymoon is. En met kinderen dan, want ja, die schijnen mee te willen  .

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.