Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


Dat wordt vast een goed feest, Moos, zowel qua eten als de achterliggende gedachte van de viering. Geniet ervan!

Wij eten vanavond een wokje met volkoren noodles, kip, peultjes, taugé en champignons in een soja/ketjap/sambal-achtig sausje à la 'mik maar in de pan wat lekker lijkt'.

Wat fijn Moos, veel plezier!

Leuk om de vakantieverhalen te lezen. Jammer dat het niet altijd meezit met het weer, openingstijden en baby's.  Hopelijk genieten jullie er toch van 

Ik at gisteren een makkelijke pasta met spinazie,  spekjes, kip, champignons ui en roomkaas.
De dag daarvoor trok ik de kanskaart en liet ik pizza's bezorgen.
Vandaag ga ik met zoon kippensoep maken van een verspakket. Daar eten we een stokbroodje bij

Moosey schreef op 31-08-2023 om 22:30:

Een navet is een meiraapje Dewi.

Dank je wel, Moos, weer wat wijzer geworden. Ik wens jullie een heerlijk feest. Sinds ik twee jaar geleden zelf bijna het hoekje omgegaan ben, weet ik hoe relevant deze dingen ineens worden.

Vanavond weer wat dimsum, loempiaatjes en wat er verder nog op moet. Het wordt, chic gezegd, een eclectisch maal. Beter gezegd: een zooitje .

Wij eten zelfgemaakte pizza's, die gaat vriend zo maken. Iedereen blij. Ik eet er nooit zoveel van, vult zo erg.

Morgen eet ik alleen met de kids en maak ik zelf shoarma van kip, ui, paprika en champignons.  Erbij pita of turkbrood, ijsbergsla en sausjes. 

Ik heb geloof ik iets gemist bij jullie Moos. Klinkt rottig. Fijn dat er nu iets te vieren valt.

Gisteren aten we aardappels, broccoli en worstjes. Helaas waren de laatste aangebrand en de middelste te lang gekookt. Volgens mij probeert mijn vriend te vertellen dat ik vaker moet koken.... al kookte hij vandaag een heerlijke portugese visstoof.

Nu even snel boodschappen bestellen, dan kunnen we de knapperige bloemkool gaan proberen van de week.

Fijn feest Moos!

Wij zijn vanochtend eindje gaan toeren en kwamen bij een waterval en ontzettend hoge brug uit. Knikkende knieën. Dus ik vond dat ik daarna wel een Schwarzwalder kirsch torte had verdiend 

Toen even terug naar het appartement en in de zon zitten lezen. Daarna met de trein naar een stadje verderop gegaan waar we heerlijk in de zon hebben gewandeld en net lekker Vietnamees hebben gegeten. Vooraf summer rolls en ik had noedels met groente en kip en man gebakken rijst.
Nu weer in de trein terug.
Morgen is onze laatste dag hier en dan zou het echt goed en lekker warm weer moeten worden.. 

Wij hadden gisteren prima weer. De zoektocht naar een leuke bakker gaat nog wel verder, de bakker die ik had gevonden verkocht wel wat brood, maar bleek vooral gespecialiseerd in thermosflessen?! Aangezien ik daar niet kon pinnen en er geen gebak was, toch maar naar de supermarkt gegaan voor kaiserbrotchen. Rondgereden in de buurt, op zoek naar een parkeerplaats om naar een waterval te kunnen lopen, zou een wandeling van 25 min (enkele reis) zijn. Moet te doen zijn, met kind in draagzak. Maar toen de auto eenmaal stond, parkeergeld betaald, bleek het een wandeling van 55 min (enkele reis) te zijn. Tja, dat zagen we niet zitten en dan klopte het parkeergeld niet meer. Dus de andere kant op gewandeld, mooi stukje langs een meer. We zagen ook mooie bedjes die je kan huren, gaan we misschien een dezer dagen doen. Kan mijn striae op m'n buik mooi bijkleuren.

Op de terugweg wel een konditorei gevonden en daar ben ik los gegaan qua gebak: een stuk chocoladetaart, een soort tompouce-achtigding, een stuk tiramisu en een stuk van iets plaatselijks waarvan ik nog steeds niet weet wat het was. We hebben alles gedeeld, een eerste portie bij wijze van late lunch, de tweede helft als toetje na het avondeten.

Ik heb weer zelf gekookt, was op zich prima maar zeker niet hoe ik thuis chili con carne zou maken. De enige kruiden die hier staan, zijn zout, peper, paprikapoeder, maggi en ketchup. Behalve de maggi heb ik alles erin gegooid, samen met gehakt, sjalotjes, paprika, tomaat en kidneybonen. Oh en rijst, wij doen vrijwel altijd rijst bij chili. Soms een afbakbroodje ofzo. De partner van schoonvader maakt altijd elleboogjesmacaroni bij chili (yuk). Maakt me eigenlijk wel benieuwd: eten jullie iets bij chili con carne en zo ja, wat dan?

afrodite05 schreef op 02-09-2023 om 07:35:

 Maakt me eigenlijk wel benieuwd: eten jullie iets bij chili con carne en zo ja, wat dan?

Dat niet kunnen pinnen moest ik ook aan wennen op vakantie. Zorgde dus altijd dat ik minimaal €100 contant op zak had.

Van huis uit ben ik gewend dat chili al een maaltijd op zich is, dus niks erbij. Nu eten wij het vaak in een wrap met Ijsbergsla en crème fraiche of met rijst, crème fraiche en nacho chips. Maakt het niet gezonder, wel lekker

Op werk aten we het ook met gewoon gekookte aardappels bedenk ik me nu. Dat was ook lekker! Hier thuis gaan ze alleen niet juichen van gekookte aardappels, al helemaal niet bij de chili waar ze 'iets wat wel lekker is' gewend zijn erbij te eten.

@afrodite: ik eet zelf geen chili sin of con carne, maar het komt vaak op tafel hier thuis. Lief en de frutjes eten het sowieso met creme fraiche en geraspte kaas, al dan niet verder aangevuld met wraps of rijst.

Wij eten vanavond poffertjes. Ik gebruik de oude gietijzeren pan van mijn opa zaliger.

yette

yette

02-09-2023 om 08:05 Topicstarter

Bij chili con/sin carne serveer ik lekker makkelijk wat goede (!) tortillachips - daar kan je mee lepelen Maar De Vader (de moeilijke eter hier thuis) houdt er niet van, dus het komt niet vaak op tafel. 

Vandaag is hij trouwens jarig en mag hij kiezen wat we eten: patat. Ik doe er een salade bij. Misschien haal ik nog ijs voor toe. Als ik de tijd vind, want ik moet ook inpakken zodat ik morgenochtend vroeg met kind nr 3 naar Frankrijk kan vertrekken. En dat inpakken is in dit geval wat ingewikkelder dan voor een gewone vakantie, want er moet ook allerlei gereedschap en verfspul mee zodat ik niet steeds naar de buren hoef te rijden om een specifieke schroevendraaier of tang van ze te lenen. Best lastig te voorspellen wat ik nodig ga hebben. 

Gefeliciteerd met de Vader Yette.

Bij chili con carne hoef ik niet altijd perse iets van koolhydraten erbij maar man eet er graag rijst bij. Ik vind het het lekkerste in harde taco schelpen ( of inderdaad met nacho's) vanwege het contrast zacht en hard. Net als ragout het liefste met een goede geroosterde  bruine boterham of pastijbakje ipv met rijst zoals vroeger thuis.

Waarschijnlijk gaan we vanavond voor onze laatste avond hier in de pizzeria eten. 
Morgen rijden we weer naar huis dus dan wordt het of onderweg iets of thuisbezorgd, ligt eraan hoe vlot het allemaal gaat.
Gisterenmiddag was het wel eindelijk mooi weer. Vandaag gaan we  naar een soort kloof en hopelijk vanmiddag in de zon zitten op ons balkon of ergens aan het meer.

Gefeliciteerd Yette!

De vakanties klinken steeds beter, leuk!

Wij eten vandaag op een feest. Bbq en pizza's uit de pizzaoven. Wordt vast heel lekker.

Wij eten chili met rijst voor de volwassenen en nacho chips.  Laatst voor het eerst die van la morena gekocht, die waren er echt lekker bij! En soms nog zure room of yoghurt,  verse koriander en of avocado.  Oh en geraspte kaas

vandaag een platbrood (soort dikke pizza) gebakken met salami, ui, mozzarella, tomatenschijfjes, pesto met daarbij  twee restjes soep, die heb ik met elkaar gemixt.

en verder: (oven)geroosterde patisson, vers/zelf geoogste aardappels en op de huid gebakken rode mul. Beetje snijsla ernaast met vinaigrette.

toetje gelatinepudding van (zelfgeperst) druivensap met nou ja, gelatine dus, onderin pruimen gelegd. Bovenop gezoet eiwitschuim en geroosterde amandelen. Op z’n ouderwetsch in een glas. 

We zitten aan onze laatste hefe weizen  en hebben net pizza besteld. Man met oa ham en blauwe kaas en ik met salami en ham.
Wilden eigenlijk nog een voorgerecht  van kaas en olijven maar dat vergeten te bestellen en het is hier nogal hectisch dus we laten het maar. 
Morgen waarschijnlijk op tijd wakker, spullen j de auto gooien en hup 7 uur naar huis karren. 
Maandag weer gezond eten en sporten 

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

02-09-2023 om 20:57

moest even snel, een vega nasi gemaakt met atjar en gebakken uitjes

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.