Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


RoosOpJeHoed schreef op 06-01-2023 om 11:13:

De 5yo wilde spruitjes eten... Dus we eten spruitjes met gebakken aardappels en kip. Zoon kennende eet hij hooguit een halve spruit vanavond

Vroeger hadden we de regel ‘net zoveel spruitjes als je leeftijd’. Maar dat werd wat lastig toen ze slim genoeg werden om mijn leeftijd te vragen. 

Succes met de spruiten en zoon. 

Ik doe een Toetie vandaag

We aten net sushibowl van de rest van de sushi-ingrediënten van gister + een hele zak mini bok choi, die kan ik nooit laten liggen bij de toko, zo lekker. 

Vanavond zuurkoolstamp met worst. En voor mij geroosterde pompoen erbij. 
De sushi was heel goed gelukt trouwens! Rijst in de Instant Pot gemaakt, ging perfect. 

Nog gefeliciteerd, Moos

Ik werk thuis en heb de slowcooker aangeslingerd voor een flinke batch erwtensoep. Kreeg bij het afhalen van het vleespakket van de bio varkensboerderij de vraag of ik een poot wilde hebben. Zo maakte mijn moeder altijd erwtensoep dus die poot zit er nu bij. Ben benieuwd 

Herfstappeltaart schreef op 06-01-2023 om 07:55:

Wij gaan vandaag buiten de deur lunchen en ik ben van plan dat zo uitgebreid te doen dat ik vanavond niet hoef te koken

Haha dat zal wel lukken toch? Een keer niet hoeven koken is zalig  

Saai, maar prima: in ketjap en sambal gemarineerde tofu, met ook Oosters gemaakte rode kool en volkoren basmatirijst.

ToetieToover schreef op 06-01-2023 om 13:07:

[..]

Vroeger hadden we de regel ‘net zoveel spruitjes als je leeftijd’. Maar dat werd wat lastig toen ze slim genoeg werden om mijn leeftijd te vragen.

Succes met de spruiten en zoon.

Haha ja, dat worden veel spruitjes voor ons Hij heeft uiteindelijk, met veel moeite, twee hele spruiten op 

ToetieToover schreef op 06-01-2023 om 13:07:

[..]

Vroeger hadden we de regel ‘net zoveel spruitjes als je leeftijd’. Maar dat werd wat lastig toen ze slim genoeg werden om mijn leeftijd te vragen.

Succes met de spruiten en zoon.

Haha dat was bij ons ook de regel vroeger Ik lustte ze toen alleen met heel veel appelmoes.

En als ik ze tegenwoordig klaarmaak is dat gewokt en met taugé en spekjes

Broodjebrie schreef op 06-01-2023 om 18:29:

[..]

Haha dat was bij ons ook de regel vroeger Ik lustte ze toen alleen met heel veel appelmoes.


Dat is bij mij nooit meer overgegaan. 😂

 Altijd met appelmoes anders vind ik het niet zo lekker. 

Pepperoni schreef op 06-01-2023 om 18:44:

[..]

Dat is bij mij nooit meer overgegaan. 😂

Altijd met appelmoes anders vind ik het niet zo lekker.

Spruitjesstamppot vind ik ook wel lekker trouwens.

TanSwallow86

TanSwallow86

06-01-2023 om 18:49

Rucola ska, mini mozzarella bolletjes, kleine gehaktballetjes en Roma tomaten 

Pepperoni schreef op 06-01-2023 om 18:44:

[..]

Dat is bij mij nooit meer overgegaan. 😂

Altijd met appelmoes anders vind ik het niet zo lekker.

Hier ook zo al wil ik wel eens proberen geroosterd met balsamico of zo. Zie dat wel eens voorbij komen.

Dolfje schreef op 06-01-2023 om 18:59:

[..]

Hier ook zo al wil ik wel eens proberen geroosterd met balsamico of zo. Zie dat wel eens voorbij komen.

Je moet ze eens wokken, erg lekker!

yette

yette

06-01-2023 om 20:20 Topicstarter

Vandaag pasta bolognese. Morgen Provençaalse aardappelen, merguez en salade. 

Ik heb dus gisteren het eten voor vanavond voorbereid. Een simpel gehaktprutje met ui, knoflook, courgette, tomaat en olijven en dan een beetje Grieksig gekruid. In de diepvries vond ik nog een zak rijst, dus dat is een kwestie van in de magnetron mikken. Als ik zin heb en toch redelijk op tijd thuis ben, maak ik er nog een yoghurtsausje met komkommer bij, anders is dit het. 

Mosselen! Met wortel, bleekselderij, ui, witte wijn...en stokbrood! 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.