Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


Fijne kerstdagen voor iedereen die in dit gezellige topic meeschrijft -of leest 🌲💫

Wij gaan met zijn vieren gourmetten vandaag 

Ja allemaal fijne dagen 🌲🎅Genieten van het eten en elkaar 😊

Fijne feestdagen! Ik zit te wachten op de kaasfondue 

MatureJackal76

MatureJackal76

24-12-2022 om 18:54

Friezinnetje schreef op 24-12-2022 om 16:43:

[..]

deze is heel lekker, van de Jumbo.

Die zag ik van de week, kende het niet dus even opgezocht, originele naam 

Dolfje schreef op 24-12-2022 om 18:35:

Fijne feestdagen! Ik zit te wachten op de kaasfondue

Lekker! Doe ik nooit maar lijkt me wel lekker.

Morgen lekker uitgebreid lunchen bij mijn ouders. Broer en gezin komen ook. Ik heb een courgettesoep gemaakt. De rest neemt ook wat mee.

Friezinnetje schreef op 24-12-2022 om 16:43:

[..]

deze is heel lekker, van de Jumbo.

Die had ik ook, is glutenvrij zowaar. En lekker. 

Gisteravond was het een Indiase curry met rijst, kikkererwten, courgette en vega kipstuckjes. En toen was m'n werkweek eindelijk voorbij ook nog! Heerlijk.

Vanochtend brownie gebakken met de frutjes, dat was onderdeel van het dessert vanavond: brownie met vanilleijs, met daarbij karamelsaus, sprinkels en slagroom indien gewenst. We hebben gegourmet, want Kerstavond en de frutjes vinden dat ontzettend feestelijk. Lichten gedimd, kaarsjes aan, alles erop en eraan.

Fijne Feestdagen voor iedereen gewenst, laat het ontspannen en gezellig zijn 🎄 in welke vorm je het ook viert.

Ik zit vol 

Klinkt lekke je toetje Teig 😋

Oeps, te veel gegeten Dolf? Uitbuiken maar 😉

Elmie schreef op 24-12-2022 om 20:14:



Oeps, te veel gegeten Dolf? Uitbuiken maar 😉

Moet het toetje nog maken....

Vanavond een nacho-ovenschotel gemaakt met pittig gehakt.

Voor straks nog een kleine borrelplank 

GeorgieBrown schreef op 24-12-2022 om 15:12:

[..]

Ik dacht dat je bloem moest doorkoken, omdat het anders 'rauw' smaakt. Maar maizena bindt volgens mij ook net onder de kook. Als je de fondue kookt krijg je dan niet een soort kaas-klont?

Je hebt gelijk, ik had even geGoogled en maizena doet t bij 95 graden al. En koken is dus echt funest, hij was mooi aan het binden, toch even aan de kook gekomen en hops, toch een beetje klontjes. Verder was de smaak zalig (had er nog een teen knoflook door gemengd en peper en oregano) en weet ik het voor de volgende keer: echt rustig verwarmen en Niet Koken. Dan wordt-ie perfect. 

Man en ik hebben de hele dag in de keuken gestaan en we zijn eindelijk klaar! Wat een werk, maar dat betekent wel dat we 1e en 2e kerstdag helemaal niets meer hoeven te doen. Ook lekker  

Wij aten zelfgebakken frietjes met gyros, en een lekkere tomaten komkommer feta salade, met knoflooksaus. 

4e7118bbee7125fb268dd623162f452d.jpg

Wij eten vandaag soep vooraf 
Aardappel sterretjes, sperziebonen uit de oven, spruitjes met spekjes en beenham.
Toetje: ijs

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.