Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


HarleyQuin schreef op 23-04-2022 om 15:00:

Mihoen met kip en als ik nog zin heb een beetje Mona griesmeel pudding

O mihoen kan ik ook wel weer eens maken.

Wij eten vanavond shoarma met pitabroodjes en knoflooksaus. Daarbij sla en als dat niet genoeg is nog wat kibbeling.

Hm, ik heb ook wel zin in iets rijstnoodligs. Zo even de koelkast in duiken om te kijken of ik matchende groenten heb. 

yette schreef op 23-04-2022 om 07:05:

Oh ja, ik kan nog 'even' kool laten zweten voor coleslaw! Heb alles in huis voor mijn favoriete recept (heel ongezond, een copycat recept van een van onze favoriete ketens in de USA -Famous Dave's- met oa veel mayo, suiker, mierikswortel en mosterdpoeder).

Wil je het recept delen?

Ik ga iets taboulé-achtigs maken. En dan geroosterde bloemkool met tahin-citroendressing erbij. 

yette

yette

24-04-2022 om 05:06 Topicstarter

Marin125 schreef op 23-04-2022 om 16:46:

[.Wil je het recept delen?.]

https://www.cdkitchen.com/recipes/recs/515/Famous_Daves_Creamy_Sweet__Sour_Coleslaw31325.shtml

Alsjeblieft! Volgens het recept kan de kool er zó in, maar ik kies er zelf meestal voor om hem eerst te behandelen met zout. 

yette schreef op 24-04-2022 om 05:06:

[..]

https://www.cdkitchen.com/recipes/recs/515/Famous_Daves_Creamy_Sweet__Sour_Coleslaw31325.shtml

Alsjeblieft! Volgens het recept kan de kool er zó in, maar ik kies er zelf meestal voor om hem eerst te behandelen met zout.

Bedankt.

Wij eten een bakje van de kippensoep van vorige week en ik maak er deze bij:
https://www.francescakookt.nl/chinese-pannenkoekjes-met-lente-ui/

JtM

JtM

24-04-2022 om 09:16

Zondag is 'soepdag' bij ons (of iets anders makkelijks) maar nog geen idee wat precies. Misschien maak ik wel lekker kippensoep.

Vanavond:  Tomaat gevuld met  ei,cremefraiche en kaas. Entrecote, en ik maak er een linzen salade bij.

Vandaag sardientjes met een salade en orzo met rode ui en pesto.

Ik heb net snoekbaars uit mijn diepvries gevist. 
🎣
Ik maak er gestoofde prei bij en puree van eigenheimers en aardpeer. 

Daar wil ik een pittige salsa bij! Ik heb nog een (gele) madame Jeanette, paardebloem, zevenblad  , peterselie, (gele)paprika, (gele)tomaat, ui, citroen (zest en sap), zoiets dus, lekker groen-geel, had ik met Pasen moeten doen natuurlijk. Ach ja beter laat dan nooit.

Verder is het wel warm genoeg voor een lunchsalade van watermeloen, munt, feta, rode ui, quinoa (laatste beetje dat ik in bulk had gekookt) en adukibonen.

Restverwerking met wat ik in de koelkast vond. Het wordt traybake met aardappel, bieten, regenboogwortel en venkel. Ik eet er een gegrilde geitenburger bij. En ik ontdekte ook nog wat radicchio in de koelkast, dat eet ik bij de lunch denk ik.

Wij eten iets van broodjes uit de oven met mozzarella of knackworstjes ofzo. We hadden bedacht brak te zijn maar dat valt nog wel mee eigenlijk. Wellicht maak ik ook de kippensoep vast die ik eigenlijk later deze week wil eten maar dat kan gewoon lekker de vriezer in.

Ik maakte gister een noodlesalade met kort gebakken bloemkool en prei, champignons, paprika, sla, witlof en een gekookt eitje. Was echt heerlijk, elk jaar als het weer saladeweer wordt verbaas ik me over hoe ontzettend lekker een goede salade is. 

JtM

JtM

24-04-2022 om 11:04

Ik ben alvast pasta aan het koken, ga ik lekker een pasta salade mee maken. En voor mezelf maak ik kippensoep. Vriend eet chinese tomatensoep. Zoon (en vriend) rösti rondjes, groenten en een schnitzeltje.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.