Eten Eten

Eten

Waar bewaar je tomaten/komkommers etc?

aan de vooravond van de komst van een nieuwe koelkast met hyperfreshlades vraag ik me iets ineens af. Die superlades zijn er om groente, fruit (en vlees/vis) langer vers te houden, want ze zijn kouder. Komkommers, paprika, tomaten etc houden echter niet van kou, die hebben liever ietsje warmer.
Maar de standaard keuken is dan weer te warm. En een kelder hebben de meeste huizen niet meer. Dus…waar bewaar jij kou-gevoelige groenten en fruit? 


in de bijkeuken of in de garage. 

Toch gewoon in de koelkast. Heb eigenlijk nog nooit gehad dat ik ze minder lekker vond of dat ze niet meer goed waren daardoor. Maar ik koop dan ook maar voor een paar dagen vooruit. Officieel mogen tomaten ook niet bij andere groente geloof ik, maar ook dat negeer ik en gaat niet fout.

Net als het fruit in een fruitschaal op het aanrecht. Wij eten deze groentes hier elke dag dus voordat ze kunnen bederven of smaak verliezen zijn ze al op, en anders gaan ze toch even de koelkast in. Werkt hier prima! 

onze koelkast heeft zowel gewone groentelades waar de komkommer en de tomaten in gaan, als de nul graden zone waar de kelder- groente in kan: prei, kolen, bleekselderij ed. Mogelijk heb jij ook een gewone la erbij?

In de koelkast.

In de schuur.

Ik doe alle groente in de groentelade in de koelkast. Alleen fruit doe ik buiten de koelkast, op aardbeien en druiven na. Maar alles met schil ligt buiten de koelkast. Nog nooit gehad dat het niet lekker was of bedorven ofzo. Ik haal 1 keer per week boodschappen en dat gaat prima.

Komkommer in de koelkast
Tomaten buiten de koelkast
Fruit buiten de koelkast behalve zacht fruit en appels, die bewaar ik in de koelkast
Paprika, bloemkool etc wat in de supermarkt ook niet in de koelkast ligt: kelderkast.

Koelkast: aardbeien, sinaasappels, appels, peren (als ze al zacht zijn, anders op de fruitschaal), alle groente behalve komkommer en tomaten.

Trapkast: pompoenen, aardappels, uien, knoflook, gember.

Komkommer in de koelkast (groentela), tomaten buiten de koelkast (keukenkastje). Of direct uit de moestuin op het menu.

Fruit allemaal in de koelkast, behalve zacht fruit als het nog niet rijp is. Dan wonen de (keiharde) nectarines bijv. eerst een week buiten de koelkast, en verhuizen als ze eetbaar zijn de koelkast in.

Tomaten in de koelkast is echt zonde, het is beter voor de smaak om ze gewoon op het aanrecht te houden.

KillerQueen schreef op 07-10-2022 om 07:37:

Komkommer in de koelkast
Tomaten buiten de koelkast
Fruit buiten de koelkast behalve zacht fruit en appels, die bewaar ik in de koelkast
Paprika, bloemkool etc wat in de supermarkt ook niet in de koelkast ligt: kelderkast.

Waarom komkommer dan wel in de koelkast? Dat ligt in supermarkt ook niet in de koelkast.

In de kelderkast, komkommer, paprika tomaat.  Indien aangesneden dan in de koelkast. 

Alles in de koelkast behalve tomaten, komkommer, courgette en uien. Dat staat op het aanrecht.

Due-scimmie schreef op 07-10-2022 om 08:15:

[..]

Waarom komkommer dan wel in de koelkast? Dat ligt in supermarkt ook niet in de koelkast.

In de supermarkt is het koud 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.