Eten Eten

Eten

Vleesvervanger gezocht voor kerst

Met kerst hebben we paddenstoelenrisotto met salade en groente. De mensen die vis eten hebben coquilles. Wat is een lekker vegan gerecht dat past bij risotto? Het hoeft geen eiwit te zijn, gewoon iets lekkers dat er goed bij past.


volgens mij (vegan) hoeft daar geen vervanger bij. Maar als je nog iets extra’s wil doen zou ik gevulde portobello of wat extra gegrilde groene asperges erbij serveren. 

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

20-12-2022 om 21:00

voor mij (vegetariër) klinkt dit al als een volledige maaltijd. 

Geglaceerde worteltjes met balsamico

Fenyw

Fenyw

20-12-2022 om 21:16 Topicstarter

Wandelvrouwtje schreef op 20-12-2022 om 21:00:

voor mij (vegetariër) klinkt dit al als een volledige maaltijd.

Dat gevoel heb ik ook wel een beetje maar omdat de viseters wél iets er bij hebben, voelt het een enigszins onaf.

Worteltjes er bij klinkt lekker, even een frisse noot! 

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

20-12-2022 om 22:09

https://saudalicious.com/pataniscas-van-jackfruit-vegetarische-portugese-fritters/

En dan gewoon eentje pp. De ingrediënten zijn vrij neutraal en goed te combineren met van alles.

portugese-pataniscas-jackfruit-.jpg

Coquilles van eryngii makkelijk en lekker en de gerechten zien er hetzelfde uit.

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

20-12-2022 om 22:30

Tuinfluiter schreef op 20-12-2022 om 22:22:

Coquilles van eryngii makkelijk en lekker en de gerechten zien er hetzelfde uit.

Had ik ook gezien, maar wordt het dan niet te veel paddenstoel? Er is ook al een paddenstoelenrisotto.

Ik maak op werk ook vaak een gerecht met coquilles van knolselderij. Heel erg lekker, ik vind ze lekkerder dan echte. Rondjes uitsteken, zachtjes garen in boter (of olie) met een scheut witte wijn, tijm en wat zout, tot ze mooi zacht en zoet en toch hartig zijn

Tickel schreef op 20-12-2022 om 22:30:

[..]

Had ik ook gezien, maar wordt het dan niet te veel paddenstoel? Er is ook al een paddenstoelenrisotto.

Er kunnen voor mij nooit genoeg paddestoelen op mijn bord liggen😋 en ze serveert er ook groente en salade bij.

EnchantedDragonfly18

EnchantedDragonfly18

20-12-2022 om 22:36

Moosey schreef op 20-12-2022 om 22:33:

Ik maak op werk ook vaak een gerecht met coquilles van knolselderij. Heel erg lekker, ik vind ze lekkerder dan echte. Rondjes uitsteken, zachtjes garen in boter (of olie) met een scheut witte wijn, tijm en wat zout, tot ze mooi zacht en zoet en toch hartig zijn

Ja, dat is de 2e link die ik gaf. Ziet er ook smakelijk uit.

Ik wil me er niet mee bemoeien maar-ik-doe-het-toch-even: risotto en vegan? Wordt het dan een risotto zonder parmezaan en zonder klontje boter? Is dat niet gewoon langzaam gegaarde rijst? 

De coquille van knolselderij die Moosey noemt, klinkt wel heel goed erbij! 

Risotto is ook weinig anders dan langzaam gegaarde rijst Ik geef toe, met parmezaan en boter wordt wel nog nét iets lekkerder. Maar met een stevige bouillon en mooie olijfolie en edelgistvlokken kun je ook echt een goede vegan risotto maken. Wat ik op werk vaak doe als ik ook vegans/lacto’s heb is de risotto starten met olie, bijna helemaal klaar maken, dan een portie voor de uitzonderingen eruit scheppen, de grote pan afmaken met boter en kaas en de kleine met olijfolie en edelgist. Werkt heel handig. 

Ik maak deze kerst balletjes van Ottolenghi voor de vegetariërs (en degenen die geen langzaam gegaard wild willen). Het is de eerste keer best wat werk, maar erg lekker. Je kan de dag vantevoren de saus maken en de aubergine grillen. Dat scheelt al. Misschien kan je zelfs de balletjes al eerder draaien. Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar denk wel dat dat kan.

https://www.lickingplates.com/ottolenghis-eggplant-dumplings-alla-parmigiani/

Of de Hollandse vertaling - waarbij de hoeveelheden ook 'Dutch' gehalveerd zijn  . Maar bij een kerstdiner met vóór-, bij- en na-gerechten is dit ook genoeg voor 4 personen: 

https://iriskalkman.nl/ottolenghis-aubergineknoedels-alla-parmigiana/

yette schreef op 20-12-2022 om 23:17:

Ik maak deze kerst balletjes van Ottolenghi voor de vegetariërs (en degenen die geen langzaam gegaard wild willen). Het is de eerste keer best wat werk, maar erg lekker. Je kan de dag vantevoren de saus maken en de aubergine grillen. Dat scheelt al. Misschien kan je zelfs de balletjes al eerder draaien. Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar denk wel dat dat kan.

https://www.lickingplates.com/ottolenghis-eggplant-dumplings-alla-parmigiani/

Of de Hollandse vertaling - waarbij de hoeveelheden ook 'Dutch' gehalveerd zijn . Maar bij een kerstdiner met vóór-, bij- en na-gerechten is dit ook genoeg voor 4 personen:

https://iriskalkman.nl/ottolenghis-aubergineknoedels-alla-parmigiana/

Dit, en ook een ander recept hierboven genoemd, is vegetarisch, met zuivel, en de to vraagt om een vegan alternatief.

Ik las in de op dat er nog salade en groente bij geserveerd worden, dan zou er voor mij niet per se iets bij hoeven. Hoewel een extra groentegerechtje natuurlijk leuk is. Ik vind het vooral altijd fijn als er voldoende groente is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.