Eten
Fenyw
20-12-2022 om 20:18
Vleesvervanger gezocht voor kerst
Met kerst hebben we paddenstoelenrisotto met salade en groente. De mensen die vis eten hebben coquilles. Wat is een lekker vegan gerecht dat past bij risotto? Het hoeft geen eiwit te zijn, gewoon iets lekkers dat er goed bij past.
Libertine
20-12-2022 om 20:38
volgens mij (vegan) hoeft daar geen vervanger bij. Maar als je nog iets extra’s wil doen zou ik gevulde portobello of wat extra gegrilde groene asperges erbij serveren.
PerfumedAlpaca84
20-12-2022 om 21:00
voor mij (vegetariër) klinkt dit al als een volledige maaltijd.
Fenyw
20-12-2022 om 21:16
Wandelvrouwtje schreef op 20-12-2022 om 21:00:
voor mij (vegetariër) klinkt dit al als een volledige maaltijd.
Dat gevoel heb ik ook wel een beetje maar omdat de viseters wél iets er bij hebben, voelt het een enigszins onaf.
Worteltjes er bij klinkt lekker, even een frisse noot!
EnchantedDragonfly18
20-12-2022 om 22:09
https://saudalicious.com/pataniscas-van-jackfruit-vegetarische-portugese-fritters/
En dan gewoon eentje pp. De ingrediënten zijn vrij neutraal en goed te combineren met van alles.
Tuinfluiter
20-12-2022 om 22:22
Coquilles van eryngii makkelijk en lekker en de gerechten zien er hetzelfde uit.
EnchantedDragonfly18
20-12-2022 om 22:30
Tuinfluiter schreef op 20-12-2022 om 22:22:
Coquilles van eryngii makkelijk en lekker en de gerechten zien er hetzelfde uit.
Had ik ook gezien, maar wordt het dan niet te veel paddenstoel? Er is ook al een paddenstoelenrisotto.
Moosey
20-12-2022 om 22:33
Ik maak op werk ook vaak een gerecht met coquilles van knolselderij. Heel erg lekker, ik vind ze lekkerder dan echte. Rondjes uitsteken, zachtjes garen in boter (of olie) met een scheut witte wijn, tijm en wat zout, tot ze mooi zacht en zoet en toch hartig zijn
Tuinfluiter
20-12-2022 om 22:35
Tickel schreef op 20-12-2022 om 22:30:
[..]
Had ik ook gezien, maar wordt het dan niet te veel paddenstoel? Er is ook al een paddenstoelenrisotto.
Er kunnen voor mij nooit genoeg paddestoelen op mijn bord liggen😋 en ze serveert er ook groente en salade bij.
EnchantedDragonfly18
20-12-2022 om 22:36
Moosey schreef op 20-12-2022 om 22:33:
Ik maak op werk ook vaak een gerecht met coquilles van knolselderij. Heel erg lekker, ik vind ze lekkerder dan echte. Rondjes uitsteken, zachtjes garen in boter (of olie) met een scheut witte wijn, tijm en wat zout, tot ze mooi zacht en zoet en toch hartig zijn
Ja, dat is de 2e link die ik gaf. Ziet er ook smakelijk uit.
Schommelstoel
20-12-2022 om 22:38
Ik wil me er niet mee bemoeien maar-ik-doe-het-toch-even: risotto en vegan? Wordt het dan een risotto zonder parmezaan en zonder klontje boter? Is dat niet gewoon langzaam gegaarde rijst?
De coquille van knolselderij die Moosey noemt, klinkt wel heel goed erbij!
Moosey
20-12-2022 om 23:17
Risotto is ook weinig anders dan langzaam gegaarde rijst Ik geef toe, met parmezaan en boter wordt wel nog nét iets lekkerder. Maar met een stevige bouillon en mooie olijfolie en edelgistvlokken kun je ook echt een goede vegan risotto maken. Wat ik op werk vaak doe als ik ook vegans/lacto’s heb is de risotto starten met olie, bijna helemaal klaar maken, dan een portie voor de uitzonderingen eruit scheppen, de grote pan afmaken met boter en kaas en de kleine met olijfolie en edelgist. Werkt heel handig.
yette
20-12-2022 om 23:17
Ik maak deze kerst balletjes van Ottolenghi voor de vegetariërs (en degenen die geen langzaam gegaard wild willen). Het is de eerste keer best wat werk, maar erg lekker. Je kan de dag vantevoren de saus maken en de aubergine grillen. Dat scheelt al. Misschien kan je zelfs de balletjes al eerder draaien. Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar denk wel dat dat kan.
https://www.lickingplates.com/ottolenghis-eggplant-dumplings-alla-parmigiani/
Of de Hollandse vertaling - waarbij de hoeveelheden ook 'Dutch' gehalveerd zijn . Maar bij een kerstdiner met vóór-, bij- en na-gerechten is dit ook genoeg voor 4 personen:
https://iriskalkman.nl/ottolenghis-aubergineknoedels-alla-parmigiana/
Rondstruiner
21-12-2022 om 06:23
yette schreef op 20-12-2022 om 23:17:
Ik maak deze kerst balletjes van Ottolenghi voor de vegetariërs (en degenen die geen langzaam gegaard wild willen). Het is de eerste keer best wat werk, maar erg lekker. Je kan de dag vantevoren de saus maken en de aubergine grillen. Dat scheelt al. Misschien kan je zelfs de balletjes al eerder draaien. Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar denk wel dat dat kan.
https://www.lickingplates.com/ottolenghis-eggplant-dumplings-alla-parmigiani/
Of de Hollandse vertaling - waarbij de hoeveelheden ook 'Dutch' gehalveerd zijn . Maar bij een kerstdiner met vóór-, bij- en na-gerechten is dit ook genoeg voor 4 personen:
https://iriskalkman.nl/ottolenghis-aubergineknoedels-alla-parmigiana/
Dit, en ook een ander recept hierboven genoemd, is vegetarisch, met zuivel, en de to vraagt om een vegan alternatief.
Ik las in de op dat er nog salade en groente bij geserveerd worden, dan zou er voor mij niet per se iets bij hoeven. Hoewel een extra groentegerechtje natuurlijk leuk is. Ik vind het vooral altijd fijn als er voldoende groente is.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.