Eten
bieb1963
02-08-2021 om 10:56
Visrecepten
Ik vind het soms lastig om een lekker (en niet al te ingewikkeld) visrecept te maken. Zou het vaker willen eten, maar toch altijd last (en wat eet je erbij, bijv. al omdat je geen jus hebt).
Nu heb ik zelf een recept bedacht en die viel goed in de smaak!
Ik ben benieuwd naar ideeën van jullie.
Mijn recept:
Kabeljauw- of zalmfilet op een bedje .... 😂 van groentepuree met geraspte kaas uit de oven:
Voor 2 personen:
Een kleine winterpeen in blokjes, een prei in ringen, 2 of 3 selderijstengels in ringen, een ui gesnipperd en een bos peterselie.
Verhit wat olie in een hapjespan en bak de groetes even aan. Breng op smaak met peper en wat strooibouillon (of verpulverd stukje bouillonblok) en een flinke scheut witte wijn. Doe de deksel op de pan en smoor gaar. Doe het mengsel incl. de rauwe peterselie in een mixerachtig iets en mix (niet al te fijn, mogen best nog wat kleine stukjes in zitten). Schept dit in een ovenschaal. Als je een grotere ovenschaal gebruikt, hoef je het niet helemaal over de bodem te verspreiden, gewoon een kwak die groot genoeg is om je je vis op te verdelen (gewoon in 2 stukken) en zorgen dat aan de randen nog ca. 2 cm groentepuree 'kaal' ligt. Bestrooi dit met flnk oude/pittige geraspte kaas.
Zet ca. 25 min (tot de kaas gesmolten is) in de oven. 165 graden hete lucht, anders 180 graden.
MevrouwJack
02-08-2021 om 12:09
Ik vind dit recept heel lekker:
Leg zalmfilet in een ovenschaal, bestrooi met een beetje peper en zout. Meng creme fraiche los met een beetje mosterd. Bestrijk de zalm daarmee. Strooi er verse basilicum over en parmezaanse kaas. Leg cherrytomaatjes tussen de vis. 15 minuten in de oven op 200 graden, evt. met de grill halverwege erbij.
Lekker met bijvoorbeeld risotto en een salade.
snjokorn
02-08-2021 om 12:23
Ik vind dit wel erg lekker:
Plokkfiskur Recipe | Icelandic Recipes | Arctic Adventures
Houd me niet geheel aan de hoeveelheden die opgegeven zijn (geen melk, en 1 ui met 3-4 aardappels en 150-200 gram vis).
Lekker met komkommer, tomaat en een gekookt eitje (de typische IJslandse combinatie, er zou ook nog zoet roggebrood bij mogen maar dat is hier niet te vinden).
Herfstappeltaart
02-08-2021 om 12:38
MevrouwJack schreef op 02-08-2021 om 12:09:
Ik vind dit recept heel lekker:
Leg zalmfilet in een ovenschaal, bestrooi met een beetje peper en zout. Meng creme fraiche los met een beetje mosterd. Bestrijk de zalm daarmee. Strooi er verse basilicum over en parmezaanse kaas. Leg cherrytomaatjes tussen de vis. 15 minuten in de oven op 200 graden, evt. met de grill halverwege erbij.
Lekker met bijvoorbeeld risotto en een salade.
Klinkt goed. Verbrand verse basilicum niet snel? Ik gebruik dat eigenlijk alleen rauw.
MevrouwJack
02-08-2021 om 12:44
Herfstappeltaart schreef op 02-08-2021 om 12:38:
[..]
Klinkt goed. Verbrand verse basilicum niet snel? Ik gebruik dat eigenlijk alleen rauw.
Nee dat gaat prima, het droogt alleen een beetje als het ware. Maar ik denk dat vers er overheen doen net zo lekker is!
Herfstappeltaart
02-08-2021 om 12:45
MevrouwJack schreef op 02-08-2021 om 12:44:
[..]
Nee dat gaat prima, het droogt alleen een beetje als het ware. Maar ik denk dat vers er overheen doen net zo lekker is!
Dank je. Zal het eens proberen, lijkt me erg lekker.
Ted68
06-08-2021 om 17:24
We eten heel graag forel,, in meel om en om, kruiden en citroen in de buik, gesmolten boter erover, en ca 20 minuten op 160 graden in de oven.
Mosselen, en garnalen vinden we ook erg lekker
Wobbelkont
07-08-2021 om 23:52
Hmmmm vis.. lekker stukje kabeljauw, of gamba’s in knoflookolie met brood om in de olie te dippen. De vette vissen, zoals forel, makreel en zalm, vind ik iets minder. Te sterke smaak voor mij!
Rozi
14-08-2021 om 23:02
Ik maak dit weleens
https://www.smulweb.nl/recepten/1449121/Zalm-met-pesto
Dan maak ik daar een tagliatelle bij met dezelfde pesto, beetje crème fraiche erbij en pijnboompitten.
EnchantedDragonfly18
17-08-2021 om 22:09
Zalm
https://www.hellofresh.nl/recipes/zalmfilet-met-verse-tagliatelle-in-frisse-munt-roomsaus-60a50f39c129ad0bab10a3d2
https://www.hellofresh.nl/recipes/aardappelkoekjes-met-warmgerookte-zalm-60255709e0bd7a70bc0c0cd2
https://lactosevrijzijn.nl/lactosevrije-recepten/orzo-risotto-broccoli-zalm-pijnboompitten/
Heidi-Forumbeheer
17-08-2021 om 23:07
Ted68 schreef op 06-08-2021 om 17:24:
We eten heel graag forel,, in meel om en om, kruiden en citroen in de buik, gesmolten boter erover, en ca 20 minuten op 160 graden in de oven.
Ter aanvulling, jullie kennen de truc van het meel in de cacaostrooier? Dat maakt het een stuk makkelijker.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.